pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Θα ξαναπέσουμε στην παγίδα τους; (του Μανώλη Πατσώνα)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Διπλές εκλογές μπροστά μας με τριπλή κάλπη. Ευκαιρία λένε κάποιοι, ευτυχώς όλο και λιγότεροι, σαφώς λιγότεροι από παρελθούσες εκλογικές αναμετρήσεις, να διεκδικήσουμε ακόμη

και να απαιτήσουμε κάποιες παροχές οικονομικές κυρίως, αλλά όχι μόνο.

Και ενώ τέτοιου είδους σκέψεις λιγοστεύουν στους πολίτες, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, η κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν το ξεχνάει. Ίσως γιατί είναι «αριστερή». Η για να είμαστε πιο ακριβείς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κεντροαριστερά του σήμερα, δηλαδή ο εγκεκριμένος πόλος του συστήματος που κράτησε όλα τα χαρακτηριστικά των προκατόχων του.

Βεβαίως ακούγεται βέβηλος ο ισχυρισμός για αριστερό ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί η αριστερά δεν προσπαθεί να εξαγοράσει συνειδήσεις με ένα πεντακοσάρικο, δεν υπογράφει συμφωνίες των Πρεσπών, όπου ανακαλύπτει Μακεδονικό Λαό και Μακεδονική Γλώσσα. Η αριστερά δεν περιπαίζει τους γέροντες, δεν εξορίζει τους νέους στην ξενιτιά, δεν καταργεί εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα, δεν προσπαθεί να φιμώσει την κριτική, δεν ασκεί ξεδιάντροπα νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Ο Τσίπρας διέσπασε το κόμμα του, για να αλλάξει την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού και να μετατρέψει μέσα σε μια νύχτα το ΟΧΙ στο ΝΑΙ της υποταγής. Σε συνεργασία με τη δεξιά επέβαλε το τρίτο μνημόνιο, νομιμοποιώντας ταυτόχρονα τα δύο προηγούμενα, παράνομα ως τότε με βάση το σύνταγμα. Υποθήκευσε τη χώρα και το μέλλον της στο Υπερταμείο. Μετέτρεψε το ασφαλιστικό σε εφιάλτη των εργαζομένων. Χρησιμοποιεί την πολιτική των επιδομάτων, των ρουσφετιών και των διορισμών, όσο κανένας άλλος προηγουμένως, σε σχέση με εκείνους που ο ίδιος φτωχοποίησε. Γέμισε το κόμμα του με ό,τι πολιτικό απομεινάρι βρέθηκε στο δρόμο του. Ο Τσίπρας έκανε την ΕΡΤ όσο κανένας άλλος κέντρο προπαγάνδας, χρησιμοποιώντας κούφια αριστερή φρασεολογία, ενώ ακολουθεί ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ο περίγυρος του Τσίπρα είναι σήμερα η Μεγαλοοικονόμου, ο Δανέλλης, η κυρία Παπακώστα που αποκαλούσε τους πρόσφυγες «κατσαρίδες», ο Πέτρος Κόκκαλης κλπ.

Άραγε θα ψήφιζε κανένας τον κ. Τσίπα αν ήταν ειλικρινής και έλεγε πως θα μας κόψει μισθούς και συντάξεις. Η χώρα γνωρίζει φτώχεια λες και έχασε πόλεμο. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταδικάζονται σε αφανισμό. Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί τη συμβουλή του κυνικού εκείνου πολιτική του κ.Πάγκαλου, ο οποίος χωρίς αιδώ ισχυρίζονταν ό,τι οι πολιτικοί πρέπει να ξεχνάν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις προς το λαό, όταν αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση.      

Καλύτερο σύμμαχο δεν θα μπορούσε να βρει ο Μητσοτάκης, αφού η κ.Τσίπρας με τα έργα του, όχι μόνο προετοίμασε την παλινόρθωση της δεξιάς, αλλά δίδαξε και νέο «ήθος» και νέα πολιτικές πρακτικές.

Τεράστιες ευθύνες έχουν και όλα εκείνα τα στελέχη, που στάθηκαν αρωγοί στον ξεπεσμό της αριστεράς, είτε κατέχοντας κομματικές θέσεις, κυβερνητικές θέσεις, ή θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, παριστάνοντας μάλιστα τους ανεξάρτητους . Ψηφίστε μας ξαναλένε, εμείς θα ξαναπέσουμε στην παγίδα τους;

ΠΑΤΣΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης