Pantelidis banner 30 xronia 1α 001

ACS BANNERS 2019 orizontio 001

Θέμης Μουμουλίδης: "Η Αριστερά, θα αγωνίζεται πάντα για τo κοινωνικό όφελος και είναι άδικο να κριθεί από μεμονωμένες συμπεριφορές"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη του Θέμη Μουμουλίδη στην εκπομπή «ONELINE» στο διαδικτυακό ONE CHANNEL και τους δημοσιογράφους Δήμητρα Κρουστάλλη, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Θανάση Φουσκίδη.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης προσκεκλημένος στην εκπομπή, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις μετατάξεις, τη μείωση του αφορολόγητου και τις αιτίες της ήττας.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το αν μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο κ. Μουμουλίδης απάντησε:

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ: «Συμμετοχή», είναι η λέξη κλειδί για την απάντηση του ερωτήματος. Η αποχή προβληματίζει. Κοινός στόχος του ελληνικού πολιτικού συστήματος θα έπρεπε να είναι να βελτιωθεί θεαματικά η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές. Νομίζω ότι η δημοκρατία του 45%, ή του 50% συμμετοχής , δεν τιμά κανέναν. Παρακολουθούμε διεθνώς,μια τάση «αμερικανοποίησης» των εκλογών, δηλαδή μικρή συμμετοχή, που οδηγεί στην απαξίωση. Υπάρχουν απαντήσεις στο φαινόμενο που καλό είναι να συζητηθούν.

Εκτιμώ λοιπόν ότι το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί, με την προϋπόθεση ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές, Και βεβαίως, πρωτίστως, θα πρέπει με δική μας ευθύνη, να γίνει αντιληπτό στην ελληνική κοινωνία, πρώτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά πήρε το μήνυμα των εκλογών της 26ης Μαϊου, και αναγνωρίζει τις ευθύνες του, αλλά το επεξεργάζεται και το μετατρέπει σε νέες φιλοκοινωνικές πολιτικές και δεύτερον, είναι ουσιώδες η εκλογική αναμέτρηση να κριθεί από την μελέτη των προγραμματικών προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έτσι ώστε εν τέλει ο κάθε πολίτης να επιλέξει, ποιες πολιτικές επιθυμεί να εφαρμοστούν την επόμενη τετραετία.

ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ: Γιατί γενικά δεν είχαμε μέχρι τώρα δει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τσακώνονται και τώρα ξαφνικά μπήκαν σε εμφύλιο για μικροπολιτικές διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής ,στην περιοχή του καθενός;

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ: Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που διαφωνεί με την «πολιτική» των «τροπολογιών». Ας κρατήσουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση την σημαντική κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης και του Υπουργικού Συμβουλίου, να μην κάνει δεκτές βουλευτικές τροπολογίες. Αυτό νομίζω ότι είναι στα πολύ μεγάλα συν αυτής της κυβέρνησης, κάτι που δεν εφάρμοσε καμιά άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Είδαμε όμως για παιδιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για συγγενικά πρόσωπα,να γίνονται διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής. Σας αρέσει; Τι εικόνα περνάτε προς τα έξω;

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ: Το φαινόμενο του νεποτισμού δυστυχώς είναι διαχρονικό… Ο Νίκος Βούτσης, έδωσε μια ολοκληρωμένη απάντηση στο φαινόμενο, έδωσε αριθμούς, εξειδίκευσε τις περιπτώσεις. Και εν τέλει ο πρωθυπουργός, με παρέμβασή του ακύρωσε κάθε διαδικασία.

ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ: Μιλάμε όμως για την ηθική διάσταση του θέματος

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ: Νομίζω ότι είναι μέσα στο αξιακό σύστημα του καθενός προσωπικά, πως θα επιλέξει να κινηθεί. Δεν μπορεί να χρεώνεται ένα κόμμα αυτό που κάποιος ενδεχομένως επιλέγει προς όφελος οικείου του προσώπου. Άρα λοιπόν, νομίζω ότι αφορά περισσότερο σε λάθος συμπεριφορές πρόσωπων, και όχι σε πολιτικές.

Πολλά μένουν να αλλάξουν ακόμη, έχουν αλλάξει σημαντικά πράγματα, και θα πρέπει να αλλάξουν ακόμη περισσότερα. Εκείνο όμως που πρέπει να καταλάβουμε ως ενεργοί πολίτες ότι πρέπει να αλλάξουμε και αιώνα. Να μπούμε δυναμικά στον 21ο αιώνα, στον οποίο καθυστερούμε, τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικού συστήματος και αντίληψης.

ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ: Με βάση αυτά που λέτε, πως σχολιάζετε την έκθεση της Κομισιόν που διαπιστώνει δημοσιονομικό εκτροχιασμό με τις παροχές;

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ: Έχουμε ευτυχώς μια κυβέρνηση που συχνά αρνήθηκε να «συμμορφωθεί» στις πολύ συχνά αντιλαϊκές «υποδείξεις» της Κομισιόν. Η Eurostat , αναγνώρισε πρόσφατα, ότι το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου στην Ελλάδα αυξήθηκε θεαματικά. Δεν σας προβληματίζει λοιπόν, γιατί προκαλείται τώρα ξανά η αντίδραση της Κομισιόν;

Γνωρίζουμε ότι προεκλογικά η Ελλάδα – αλλά και άλλες χώρες- -δέχεται συχνά παρεμβάσεις από τον ξένο παράγοντα. Η Κομισιόν έπαιξε ένα ρόλο τα τελευταία 10 χρόνια στη διαμόρφωση πολιτικής αλλά και στη διαμόρφωση των ειδήσεων στην Ελλάδα.

Λοιπόν εκτιμάμε ότι η θέση της Κομισιόν είναι αποτέλεσμα της διάθεσης του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποβαθμίσει μια σειρά οικονομικών δραστηριοτήτων και ενεργειών της Κυβέρνησης, που αφορούν χαμηλότερα κοινωνικά, ασθενέστερα οικονομικά κοινωνικά στρώματα.

ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ: Η Κομισιόν σας κατηγορεί ότι με τις παροχές δεν ωφελούνται μακροπρόθεσμα οι ασθενέστεροι γιατί δεν μπορούν να είναι μόνιμες αυτές οι παροχές

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ: Αυτή όμως είναι η άποψη της Κομισιόν. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ,από την στιγμή που συμφωνούμε όλοι, ότι πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο ποσό με το οποίο σώζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σε ό,τι αφορά την ανεργία ,νομίζω κανείς δεν αρνείται το γεγονός ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια η ανεργία μειώθηκε περίπου 10 μονάδες. Και δεν βλέπω να αναφέρθηκατε σ’ αυτό.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση των αντιμέτρων ο κ. Μουμουλίδης απάντησε:

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ: Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ότι όταν εμείς παίρναμε μια σειρά μέτρων, λέγαμε συγχρόνως ότι αυτά είναι προσωρινά και θα παλέψουμε να καταργηθούν, γιατί μας επιβαλλόταν σχεδόν εκβιαστικά για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ: Ο κ. Μητσοτάκης νομίζω, εκείνος πρώτος έθεσε το θέμα του αφορολόγητου

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ: Το έθεσε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη δεσμευτεί ότι ήταν κεντρική του επιλογή να παλέψει να καταργήσει τη μείωση του αφορολόγητου, πράγμα που έκανε.

Συνοψίζοντας λέω, πως εαν αυτή η Κυβέρνηση ακολουθούσε κατά γράμμα τις επιταγές της Κομισιόν δεν θα είχε κάνει τίποτε σ’ αυτή την τετραετία…

Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις προθέσεις και την αποτελεσματικότητα σε σημαντικούς τομείς, ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών.

ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ: Ηττηθήκατε, αυτή η ήττα πρέπει να έχει κάποιες αιτίες

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ: Μακριά από μένα η αλαζονεία του ότι φταίει ο κόσμος ή ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, προφανώς υπάρχει το ένστικτο αυτοσυντήρησης της κοινωνίας το οποίο είδε κάτι που δεν άρεσε στη δική μας πολιτική, στη δική μας συμπεριφορά και έκανε μία άλλη επιλογή. Ωστόσο, αυτή είναι μία επιλογή που νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει αν συγκρίνουμε και την ιστορική διαδρομή και αν συγκρίνουμε και τα προγράμματα των δύο κομμάτων. Στην πολιτική πρέπει να μην συμπεριφερόμαστε ως αιώνιοι.

Το ηθικό πλεονέκτημα δεν θα το χάσει η Αριστερά. Η αριστερά θα παλεύει και θα αγωνίζεται πάντα για την κοινωνία. Ομως δεν θα κριθεί η Αριστερά από μεμονωμένες συμπεριφορές και νομίζω ότι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.

Μεμονωμένες συμπεριφορές και σκοπιμότητες, μπορούμε να χρεώσουμε σε πρόσωπα, όχι όμως στη συλλογική πολιτική της αριστερής κυβέρνησής μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ   ΤΥΠΟΥ  Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης

Μέλους Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών

και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Δημοφιλή Νέα

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης:

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: "Ο Κουκουλόπουλος σε ρόλο Δον Κιχώτη, μάχεται ανεμόμυλους"


Εμφανίζετε για να μας πει για τη ΔΕΗ, όταν δεν άκουσε τί…

Το πρώτο σπίτι στη Νέα Ποντοκώμη είναι γεγονός! Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον αγιασμό της θεμελίωσης
Μαζική δηλητηρίαση 28 σκύλων στην Φλώρινα

Μαζική δηλητηρίαση 28 σκύλων στην Φλώρινα


Απίστευτης έκτασης μαζική δηλητηρίαση σκύλων στο Σκλή…

Όλα όσα έγιναν στο 2ο Φόρουμ Δημάρχων λιγνιτικών περιοχών της Ευρώπης στο Βάισβάσερ της Γερμανίας. Δείτε δηλώσεις Δημάρχων και πλάνα στο ρεπορτάζ του kozani.tv (video)
Ο Πρόεδρος του Σωματείου
Ενόχληση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την μη πρόσκληση της στο 2ο Φόρουμ Δημάρχων για την Δίκαιη Μετάβαση.
Περιβάλλον και ενέργεια - ο μύθος και η αλήθεια (Γράφουν οι Ασαλουμίδης Κων/νος και Πράσσος Στέφανος)

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα