pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη: Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το μήνυμα ότι η μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στην ιστορία των τελευταίων χρόνων "έχει ήδη αρχίσει", έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης

του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ απηύθυνε δημοκρατικό προσκλητήριο ενότητας, προκειμένου να μπει φρένο στην παλινόρθωση της "πιο ακραίας δεξιάς" και έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που εμπνέονται από τον Ανδρέα Παπανδρέου και όχι από τη σημερινή ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι σχεδιάζει την επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές και σχετικά με τη στάση του στο Μακεδονικό του καταλόγισε "ανείπωτη υποκρισία και εθνοκαπηλεία".

Το φάντασμα όσων ευθύνονται για τη χρεοκοπία πλανιέται πάνω από τη χώρα

"Ένα φάντασμα πλανιέται τούτες τις ώρες πάνω από τη χώρα, το φάντασμα όσων ευθύνονται για την οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία της χώρας, το πολιτικό προσωπικό της χρεοκοπίας, οι βαρόνων της ενημέρωσης, και οι λόρδοι της διαπλοκής, όλοι αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό", είπε και έθεσε ευθέως το δίλημμα των εκλογών της Κυριακής, λέγοντας: "Θα αφήσει ο ελληνικός λαός τους κόπους και τις θυσίες του σε αυτούς που τον οδήγησαν στη χρεοκοπία ; Θα δώσει πίσω τα κλειδιά του ταμείου σε αυτούς που το ρημάξανε ; Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Και κυρίως ξέρει από ανατροπές.

Και τώρα θα πετύχει τη μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στη σύγχρονη ιστορία του. Η ζωή μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Και το κρίσιμο ερώτημα είναι : Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω ;"

Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος από αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τους πολίτες γι αυτά που θα έρθουν στην περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης και είπε πως κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είδε, δεν ξέρει και δεν άκουσε.

"Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, είναι εδώ", είπε και συνέχισε: "Οσο κι αν κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης, η αλήθεια έχει αποκαλυφθεί. Έστω και με μισές κουβέντες που μετά αναιρούνται, μετά ξαναλέγονται. Χωρίς να πει τίποτα ακριβώς, τα έχει πει όλα. Τι θέλει να κάνει, αν εκλεγεί;

-Να μειώσει τη φορολογία ; Ατυχήσατε. Καμία μείωση φορολογίας. Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.

-Κύμα μεταρρυθμίσεων και βλέπουμε. Τι μεταρρυθμίσεις όμως θα είναι αυτές ; Ιδιωτική Παιδεία, ιδιωτική Υγεία και ιδιωτικά ιατρεία του ΕΣΥ που θα εξοπλίζουν και θα επανδρώνουν όμως εργαζόμενοι που θα πληρώνονται από το δημόσιο αλλά θα δουλεύουν για τους ιδιώτες. Εφτά μέρες δουλειάς, άγνωστο πόσες ώρες αφού το οχτάωρο είναι ξεπερασμένο. Ξεπούλημα της ΔΕΗ, αλλαγή της σύμβασης για το Ελληνικό, με πρόβλεψη για λιγότερο πράσινο, και περισσότερο μπετόν. Ιδιωτική επικουρική ασφάλιση και μαύρη τρύπα στις συντάξεις. Αυξήσεις στο ρεύμα και στα φάρμακα. Και το τελευταίο, που μας έσκασε προχτές: Πιστοληπτική γραμμή, άρα νέο μνημόνιο, και ενίσχυση των τραπεζών με τα δισεκατομμύρια που με τις θυσίες του λαού συγκεντρώθηκαν".

Ο κ. Μητσοτάκης παρίστανε τον "αγανακτισμένο μακεδονομάχο" και τώρα "κάνει τον Κινέζο"

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο Μακεδονικό. Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι παρίστανε τον "αγανακτισμένο μακεδονομάχο" και τώρα "κάνει τον Κινέζο", κάνει πως δεν καταλαβαίνει ενώ θα έπρεπε να "ντρέπεται" μετά τις αποκαλύψεις για τις επιστολές του Κώστα Καραμανλή.

"Εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας, εκτυλίχτηκε τον τελευταίο χρόνο μια απίστευτη εκστρατεία αλλοίωσης συνειδήσεων, μια άθλια εκστρατεία εθνοκαπηλείας και ανείπωτης υποκρισίας, μια προσπάθεια να δηλητηριάσουν και να διχάσουν, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες", είπε.

Δήλωσε πως όλη αυτή η προσπάθεια του προκαλεί οργή και αηδία, ειδικά τώρα που βγαίνουν στη φόρα ντοκουμέντα που τους "ξεσκεπάζουν" και συνέχισε: "Οι τελευταίες αποκαλύψεις ήρθαν να ξεσκεπάσουν το πραγματικό πρόσωπο του καθενός. Να δείξουν ποιος είναι πατριώτης, και σηκώνει ακόμα και το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος για να υπηρετήσει την πατρίδα και ποιος εκμεταλλεύεται για ψηφοθηρικούς λόγους ακόμα και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Εμείς, με μεγάλο κόπο, θάρρος, και μακρές διαπραγματεύσεις, εξασφαλίσαμε μια συμφωνία, για την οποία κάθε Έλληνας θα έπρεπε να είναι περήφανος. Σαν αποτέλεσμα, σήμερα έχουμε στα βόρεια σύνορά μας ένα φίλο κι όχι ένα εχθρό. Σήμερα τα δικά μας πολεμικά αεροσκάφη και όχι τα τούρκικα προστατεύουν τον εναέριο τους χώρο. Σήμερα με τον δικό μας στρατό συνεργάζεται ο δικός τους, κι όχι με τον τούρκικο".

Επισήμανε πως με το κλίμα φιλίας, που προωθείται σε όλα τα Βαλκάνια, η Θεσσαλονίκη έχει και πάλι την μεγάλη ιστορική ευκαιρία να γίνει η οικονομική, εμπορική, πολιτιστική πρωτεύουσα όλης της περιοχής. Και η Μακεδονία μας να ξεφύγει από το καθεστώς της περίκλειστης περιοχής και να ηγεμονεύσει ειρηνικά στα Βαλκάνια.

Αναφερόμενος στη στάση της Ν.Δ. είπε πως: "Επένδυσαν για μήνες στην εθνικοφροσύνη που έχει ανάγκη από εχθρούς και προδότες. Οργίασαν με μια προπαγάνδα που μας γύριζε δεκαετίες πίσω, στιγματίζοντας μας σαν προδότες, και μειοδότες. Έφτασε ο Μητσοτάκης να υποστηρίζει δημόσια ακόμα και σήμερα, χωρίς ίχνος ντροπής, ότι ανταλλάξαμε την Μακεδονία με τις συντάξεις. Κι όλα αυτά ενώ ήξεραν και ξέρουν τα δικά τους έργα και ημέρες. Ότι από το 2005, με τον πιο ταπεινωτικό τρόπο είχαν παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας στους γείτονες. Κι ενώ εμείς διαπραγματευόμασταν, προσπαθώντας να αναιρέσουμε προς όφελος της χώρας μας τις δικές τους υποχωρήσεις, αυτοί είχαν καβαλήσει τον Βουκεφάλα και κορόιδευαν τον κόσμο".

Παρατήρησε πως η κυβέρνηση γνώριζε τις υποχωρήσεις τους αλλά δεν μίλησε γι αυτές την ώρα της διαπραγμάτευσης, αν και δέχονταν καταιγισμό από κατηγορίες και βρισιές.

Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, κύριε Μητσοτάκη

"Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, κύριε Μητσοτάκη. Με αφοσίωση, σοβαρότητα, ανιδιοτέλεια, θυσίες αν χρειαστεί. Η παράταξη της δημοκρατίας και της προόδου, η Αριστερά της αντίστασης και των αγώνων, το έχει αποδείξει πολλές φορές αυτό. Πάντοτε στην ιστορία βάλαμε το πατριωτικό συμφέρον πάνω από το κομματικό", υπογράμμισε.

Ψήφος στο ΚΙΝΑΛ σημαίνει εντολή διακυβέρνησης στην πιο ακραία δεξιά

Όταν άκουσε από τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν το σύνθημα "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά" ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως "δεν χωρούν αυταπάτες για τον ρόλο της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ" και άρπαξε την αφορμή για να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που πιστεύουν ακόμα στις ιδέες και τις αξίες του Ανδρέα Παπανδρέου και όχι της σημερινής ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Απευθύνθηκε, όπως είπε, στους ανθρώπους που ανήκουν στη γενιά των μεγάλων αγώνων, στη γενιά του 114, στη γενιά που έζησε την αποστασία, στη γενιά του Πολυτεχνείου, στη γενιά της Αλλαγής, στο κόσμο αυτό που ότι και να του λέει η ηγεσία του, δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά και σημείωσε:

"Θέλω να τους ρωτήσω ειλικρινά : Αλήθεια, τι σχέση έχετε εσείς με το ΚΙΝΑΛ ; Η πρόεδρός του δήλωσε ότι θα συνεργασθεί και πάλι με τη ΝΔ, ότι θα δώσει ψήφο ανοχής στον Μητσοτάκη. Εάν ψηφίσετε λοιπόν ΚΙΝΑΛ, δίνετε εντολή διακυβέρνησης στη δεξιά και μάλιστα μια δεξιά ακραία και νεοφιλελεύθερη . Σας ζητώ ειλικρινά - προσωπικά στον καθένα και την καθεμιά από εσάς, να το ξανασκεφτείτε. Σας καλώ να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί. Να βάλετε κι εσείς ένα λιθαράκι χρήσιμο και αποφασιστικό για τη μεγάλη ανατροπή. Γιατί νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μια ψήφο, σημαίνει ότι την άλλη μέρα θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, παρά τις διαφορές μας".

Δημοκρατικό προσκλητήριο ενότητας με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Απευθύνθηκε στους αριστερούς όλων των αποχρώσεων και γενεών που συνέβαλαν στο "μεγάλο θαύμα" του Γενάρη 2015 και του Σεπτέμβρη του 2015 και τους κάλεσε παρά τις διαφορές τους να δώσουν το "παρών" στη μάχη για τη μεγάλη πολιτική ανατροπή.

Το ίδιο και σε όσους στις ευρωεκλογές είτε απείχαν είτε ψήφισαν μικρότερα κόμματα για να εκφράσουν δυσαρέσκεια.

Τις τρεις μέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές ζήτησε να υπάρχει εντατική δουλειά, ο καθένας να πείσει έναν ακόμα και να γεμίσουν τις κάλπες με ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ο κ. Τσίπρας κάλεσε στην εξέδρα τους υποψήφιους βουλευτές στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσε και η σύζυγός του Μπέττυ Μπαζιάνα.

Ν. Ρούμπος

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…