pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Εγκύκλιος Κικίλια προς τις Περιφέρειες για ελέγχους στις πισίνες

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με στόχο την προστασία και διασφάλιση της υγείας των λουομένων εντός κολυμβητικών δεξαμενών και της δημόσιας υγείας γενικότερα

, ο Υπουργός Υγείας απέστειλε Εγκύκλιο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Χώρας.  

Με αυτήν, επισημαίνει στις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειών, την ανάγκη πιστής τήρησης των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με τις απαιτήσεις κατασκευής και τις συνθήκες λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών, καθώς και παρακολούθησης της αποδοτικής και ασφαλούς λειτουργίας τους, μέσω εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων στις δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές.

Στην Εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές θα πρέπει να πληρούν όλους τους όρους κατασκευαστικών απαιτήσεων για λόγους ασφαλούς λειτουργίας (υλικά κατασκευής, γενική διάταξη χώρων, στόμια εισροής και εκροής, αύλακες υπερχείλισης, φωτισμός, αερισμός, σύστημα ανακυκλοφορίας, απολύμανση νερού κ.λ.π.) .

Περαιτέρω, γίνονται ειδικές αναφορές στην ποιότητα του νερού, στις προδιαγραφές ανανέωσης και απολύμανσής του, στη  μέτρηση του υπολείμματος χλωρίου, στη διάθεση των υγρών αποβλήτων, στις εργαστηριακές αναλύσεις δειγμάτων νερού, καθώς και στο προσωπικό εποπτείας και τους ειδικότερα εκπαιδευμένους επόπτες που θα πρέπει να βρίσκονται σε υπηρεσία καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της δεξαμενής.

Για να λειτουργήσει δημοσίας χρήσης κολυμβητική δεξαμενή απαιτείται άδεια λειτουργίας, η οποία εκδίδεται από τον οικείο Δήμο μετά από γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Υγιεινής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Στην εν λόγω άδεια λειτουργίας αναγράφονται απαραιτήτως και (α) το φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο όνομα του οποίου εκδίδεται η άδεια και ο “υπεύθυνος” για τη λειτουργία της και (β) ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εποπτών ασφαλείας και παροχής πρώτων βοηθειών. Ειδικά για τις κολυμβητικές δεξαμενές που λειτουργούν εντός τουριστικών καταλυμάτων (οι οποίες είναι δημόσιας χρήσης) αντί άδειας λειτουργίας υποβάλλεται (από τον ενδιαφερόμενο) γνωστοποίηση (η οποία ενέχει θέση άδειας λειτουργίας).  Ειδικότερες λεπτομέρειες αποτυπώνονται στην Εγκύκλιο.

Με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας της παρακολούθησης της αποδοτικής και ασφαλούς λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών, το Υπουργείο Υγείας παρακαλεί τις Περιφερειακές Ενότητες όπως διενεργούν τους αντίστοιχους υγειονομικούς και δειγματοληπτικούς ελέγχους στις κολυμβητικές δεξαμενές της περιοχής ευθύνης τους, με συχνότητα τουλάχιστον 1 φορά ανά εξάμηνο.

Επιπλέον, τους ζητά να συμπληρώσουν συγκεκριμένους Πίνακες με τα αποτελέσματα των ενεργειών τους για το πρώτο εννεάμηνο του 2019 και να τα αποστείλουν το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2019.

Το πλήρες κείμενο της αριθμ. Δ1δ/ΓΠ.οικ.57290/2.8.2019 Εγκυκλίου και των συνημμένων Πινάκων της, είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: www.airetos.gr

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)