Pantelidis banner 9 2019 A1

ACS BANNERS 2019 orizontio 001

Το σκάνδαλο του Επστάιν και η σκανδαλώδης κάλυψή του

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Θεωρίες για δολοφονία του Τζέφρι Επστάιν, τις οποίες στήριξε και ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και αιτήματα για τη διεξαγωγή

ανεξάρτητων ερευνών, έχουν προκληθεί στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του μεγιστάνα, που βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή. 

Ο Επστάιν ήταν σε μια από τις πιο ασφαλείς φυλακές της χώρας και περίμενε να δικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες και σωματεμπορία. Το ζήτημα είναι ότι το σκάνδαλο του Επστάιν δεν είναι μια τυχαία ιστορία. Εκτός από τον ίδιο στην υπόθεση έχουν κατά καιρούς εμπλακεί τα ονόματα πολλών ισχυρών ανδρών- επιφανέστατων δισεκατομμυριούχων και πολιτικών - σε μια υπόθεση που φαίνεται να ξεπερνά κάθε αρρωστημένη φαντασία. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η αντιμετώπιση του Επστάιν από την αμερικανική δικαιοσύνη έως και σήμερα. 

Το σκάνδαλο του Επστάιν

Ο Επστάιν κατηγορήθηκε για πρώτη φορά το 2000 ότι παρέσυρε στις επαύλεις του σε Μανχάταν και Φλόριντα ανήλικες για «μασάζ» επ’ αμοιβή που κατέληγε σε σεξουαλικές επαφές, ακόμα και διά της βίας.Ορισμένες από τις ενάγουσες τον κατηγορούσαν επίσης πως όχι μόνο αποπειράθηκε να τις χρηματίσει για να σιωπήσουν, αλλά πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και από άτομα του ευρύτατου κοινωνικού του κύκλου, ο οποίος συμπεριλάμβανε πολιτικούς, επιχειρηματίες και γαλαζοαίματους, όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας αλλά και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο χρηματιστής επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπιλ Κλίντον και ο Κλίντον ταξίδεψε με το αεροπλάνο του Επστάιν αφού αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου. Αρνήθηκε πάντως ότι επισκέφθηκε τον ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική, όπου σύμφωνα με καταγγελίες, ο χρηματιστής είχε πάει θύματά του. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επίσης, έχει ταξιδέψει με το αεροπλάνο του Επστάιν και παραβρέθηκε σε πάρτι του στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Το 2002 είχε δηλώσει «Ξέρω τον Τζεφ εδώ και 15 χρόνια. Φοβερός τύπος. [...] Λέγεται μάλιστα πως του αρέσουν οι όμορφες γυναίκες όσο κι εμένα και πολλές εξ αυτών είναι νεότερης ηλικίας». Μετά τη σύλληψή του, στις αρχές Ιουλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι είχε να του μιλήσει 10 χρόνια.

Ο Επστάιν από την αρχή που ξέσπασε η υπόθεση είχε δηλώσει αθώος. Μπήκε και πάλι στο στόχαστρο το 2005. Τότε είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές και ότι νόμιζε ότι οι κοπέλες ήταν ενήλικες. Μέχρι το 2007, βρισκόταν πια αντιμέτωπος με κατηγορίες για την κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και 14 ετών. Κατηγορήθηκε επίσης ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα και έδινε εντολές σε άλλα πρόσωπα να κακοποιούν νεαρές γυναίκες. 

Παρά τις τερατώδεις κατηγορίες συνέχιζε να πέφτει στα μαλακά. Έκανε συμφωνία με τις αρχές, δηλώνοντας ένοχος για μια κατηγορία ήσσονος σημασίας. Εξέτισε ποινή 13 μηνών σε μια κομητειακή φυλακή και στο διάστημα αυτό του επιτρεπόταν να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της ημέρας.Στον εξωδικαστικό συμβιβασμό είχε εμπλακεί και ο Αλεξ Ακόστα, ο νυν υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πολλά από τα θύματά του προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί αυτός ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκε η ομοσπονδιακή νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των θυμάτων καθώς στερήθηκαν την ευκαιρία να ακουστεί και η δική τους άποψη. Τελικά τον περασμένο το δικαστήριο της Φλόριδα δικαίωσε τις γυναίκες και ασκήθηκε στον Επστάιν δίωξη από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στη Νέας Υόρκη. Παρ’ όλ’ αυτά, ενώ ο Επστάιν περίμενε να δικαστεί το υπουργείο Δικαιοσύνης έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακυρωθεί η συμφωνία! 

Θεωρίες… δολοφονίας 

Με το που ανακοινώθηκε ότι αυτοκτόνησε ο Επστάιν, το επόμενο δευτερόλεπτο ξεκίνησε η αμφισβήτησή της από την αμερικανική κοινή γνώμη και όχι μόνο. Αυτoί που υποστηρίζουν τα περί δολοφονίας Επστάιν στηρίζονται στις περίπου 2000 σελίδες των δικαστικών εγγράφων, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, όπου περιγράφονται λεπτομερώς οι κατηγορίες κατά του Επστάιν μιας γυναίκας που λέγεται Βιρτζίνια Τζιαφρ. Η γυναίκα ανέφερε τα ονόματα πολιτικών προσώπων με τα οποία την ανάγκασε, όπως κατήγγειλε, ο Επστάιν να συνάψει σεξουαλικές σχέσεις. Όλοι τους το αρνήθηκαν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους New York Times, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του σωφρονιστικού συστήματος, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, παραδέχθηκαν ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται για την παρακολούθηση του κρατουμένου δεν τηρήθηκαν. Ο έλεγχος που έπρεπε να γίνεται κάθε 30 λεπτά δεν έγινε ποτέ. 

Ο Επστάιν δεν βρισκόταν πλέον, από τις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, υπό ενισχυμένη επιτήρηση ενώ αυτό έπρεπε να συμβαίνει για την αποτροπή απόπειρας αυτοκτονίας, καθώς όπως φαίνεται είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει, για πρώτη φορά, στις 23 Ιουλίου. Επιπλέον, ο Επστάιν ήταν μόνος του στο κελί του, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός επιβάλει να υπάρχουν πάντα δύο κρατούμενοι σε ένα κελί. 

«Αυτό που πολλοί από εμάς θέλουμε να μάθουμε είναι τι γνώριζε. Πόσοι άλλοι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι έλαβαν μέρος στις παράνομες δραστηριότητες, στις οποίες ήταν μπλεγμένος;» αναρωτήθηκε με νόημα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Μπιλ ντε Μπλάζιο, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά βολικό» το γεγονός πως ο Επστάιν δεν μπορεί πια να ενοχοποιήσει άλλους. «Πώς στο καλό δεν βρισκόταν υπό ειδική προστασία;» ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ. 

«Καθένας στο υπουργείο […] ήξερε πως ο άνθρωπος αυτός κινδύνευε να αυτοκτονήσει και τα σκοτεινά μυστικά του δεν πρέπει να επιτραπεί να πεθάνουν μαζί του» γράφει σε επιστολή του προς τον Μπαρ ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μπεν Σας, ζητώντας «να
πέσουν κεφάλια». 

ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

[ www.kozani.tv - Μοντάροντας εικόνες... ]
Έλλη Πασπαλά, David Lynch και Τάκης Φαραζής κλείνουν τις εκδηλώσεις του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης για το 2019 (video)
Διώξεις για κακουργήματα στους συλληφθέντες της άγριας καταστολής

Διώξεις για κακουργήματα στους συλληφθέντες της άγριας καταστολής


Για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος διώκονται οι 12 συ…

Καλλιόπη Αλ. Κυριακίδου - Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος:
Κώστας Πασαλίδης:
Καλλιόπη Βέττα - Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: «Η Δημοκρατία και η ισότητα στον Αθλητισμό είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες και όχι ιδεοληψία»
ΑΡ.ΣΥ. για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία:

ΑΡ.ΣΥ. για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία: "Αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Αλβανικό λαό"


Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚ…

Μήνυμα ΕΕ για τουρκικές προκλήσεις: Είμαστε δίπλα σε Ελλάδα και Κύπρο

Μήνυμα ΕΕ για τουρκικές προκλήσεις: Είμαστε δίπλα σε Ελλάδα και Κύπρο


Σαφές μήνυμα ότι είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα και τη…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα