Ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο νέος μηχανισμός Ευρωπαϊκής Βοήθειας RescEU με Canadair για την φωτιά στην Εύβοια. Δείτε το ρεπορτάζ του kozani.tv για τον μηχανισμό στήριξης (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Για πρώτη φορά η Ελλάδα ενεργοποίησε τον μηχανισμό στήριξης επείγουσας βοήθειας για φυσικές καταστροφές RescEU.

Με αφορμή την μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, η Ελλάδα ζήτησε την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του μηχανισμού ο οποίος ξεκίνησε να λειτουργεί πριν δυο μήνες.

Ήδη 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL415 από την Ιταλία έχουν φτάσει στην Ελλάδα και αναμένονται άλλα δυο Ισπανικά του ίδιου τύπου.

Το www.kozani.tv είχε κάνε εκτενές ρεπορτάζ για τον σημαντικό μηχανισμό στήριξης RescEU, κατά την διάρκεια αποστολής του στο Στρασβούργο.

Δείτε το ρεπορτάζ που έγινε τον Φεβρουάριο του 2019: http://kozani.tv/index.php/59076

 

Δημοφιλή Νέα

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για την ειδική συνεδρίαση απολογισμού του Δήμου Εορδαίας στις 30/6.
Κάλεσμα του συλλόγου
Έρχεται ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ στην Πτολεμαΐδα!

Έρχεται ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ στην Πτολεμαΐδα!


 Στις 10 Ιουλίου έρχεται στην Πτολεμαΐδα! - Ποιος έρχ…

Πτολεμαΐδα: Παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου 5/7 η εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη (Βίντεο & Φωτογραφίες)
Μαρία Καρυστιανού - Παύλος Ασλανίδης - Μιρέλα και Πάνος Ρούτσιτο το Σάββατο 5 Ιουλίου 2025 στις 20:00 στην Κεντρική πλατεία της Πτολεμαιδας καλεσμένοι της Ομάδα Συμπαράστασης Εορδαίας για τα Τέμπη !
Ζαραβίνα / Η πιο ορεινή παραλία της Ελλάδας [Βίντεο]

Ζαραβίνα / Η πιο ορεινή παραλία της Ελλάδας [Βίντεο]


Ηπιο ορεινή παραλία στην Ελλάδα είναι η παραλία της λί…

Ο καιρός Σάββατο 5, Κυριακή 6 και Δευτέρα 7 Ιουλίου στη Δυτική Μακεδονία
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δέχομαι απειλές εδώ και δύο μήνες για τη ζωή του γιου μου»

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δέχομαι απειλές εδώ και δύο μήνες για τη ζωή του γιου μου»


Μια νέα καταγγελία στο φόντο των αποκαλύψεων του σκ…