pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Λαϊκή Ενότητα για Μητσοτάκη: Υποσχέσεις στον λαό, παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Μέτρα που αποτελούν υποσχέσεις και παραπέμπουν στο απώτερο μέλλον είναι οι εξαγγελίες που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ»

, σχολιάζει η Λαϊκή Ενότητα, υπογραμμίζοντας ότι «η  συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη ήταν μια πρώτη απάντηση της κοινωνίας και θα έχει συνέχεια».

Το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς σημειώνει πως πρόκειται για «παροχές προς το μεγάλο κεφάλαιο» εξηγώντας πως «μειώνει τον φόρο στα μερίσματα στο 5% από 10%, που το είχε μειώσει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ (ήταν 15%) και μειώνει τη φορολογία για τις μεγάλες επιχειρήσεις για τα (εισοδήματα του 2019) από 28 στο 24%».

Η προβαλλόμενη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα μέχρι 10.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2020, «έχει πολύ μικρή ωφέλεια, η δε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία έχουν λεηλατηθεί θα έχει ως συνέπεια την μείωση των αποθεματικών τους και φυσικά την μείωση των συντάξεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑ.Ε.

Η Λαϊκή Ενότητα χαρακτηρίζει «υποκριτική» την αύξηση της αμοιβής της υπερωριακής απασχόλησης των ελαστικά απασχολούμενων, αφού «δεν συνδυάζεται με μέτρα για την σταθερή μόνιμη απασχόληση και την προστασία των εργαζομένων».

»Στο θέμα που μένει σταθερός ο πρωθυπουργός», συνεχίζει «είναι του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, του αεροδρομίου ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' και άλλων παραγωγικών τομέων».

Η ΛΑ.Ε. «καλεί όλες τις αριστερές και αντιμνημονιακές ριζοσπαστικές δυνάμεις σε κοινή δράση με ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για να μην συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας και περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας».

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…