pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Μπακογιάννη: Θα τιμήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η κυβέρνηση «θα τηρήσει και θα τιμήσει» τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η δήλωση έρχεται διά στόματος Ντόρας Μπακογιάννη. 

Μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η πρώην υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να απαντήσει στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την «κολοτούμπα» των Πρεσπών, λέγοντας: 

«Ακούω μία παραφιλολογία ότι η ΝΔ άλλαξε θέση στο θέμα των Πρεσπών, ότι δεν τηρεί όσα έλεγε προεκλογικά. Να θυμίσω ότι η ΝΔ προεκλογικά σε όλους τους τόνους, εντός του Κοινοβουλίου και εκτός του Κοινοβουλίου, είχε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί αυτή η Συμφωνία, τότε θα είναι εν ισχύ και πως δεν υπάρχει καμία δύναμη να αναιρέσει αυτή τη Συμφωνία».

Συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση πράττει το αυτονόητο, ενώ επισήμανε ότι «έχουμε μπροστά μας» τη δεύτερη πτυχή του θέματος που αφορά τα μακεδονικά προϊόντα και η διαχείριση του ζητήματος αυτού θα είναι ανάλογη με όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την κα Μπακογιάννη, η τρίτη πτυχή σχετίζεται με την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, με την ελληνική εξωτερική πολιτική να αντιμετωπίζει τα κεφάλαια ανάλογα με τα συμφέροντά της.

«Άρα, όλη αυτή η παραφιλολογία που ακούγεται τον τελευταίο καιρό είναι περί όνου σκιάς. Ούτε άλλαξε η ΝΔ άποψη, αφού θεωρεί ότι η Συμφωνία έχει βασικές αδυναμίες, αλλά μη μπορώντας να κάνει το παραμικρό γιατί η Συμφωνία ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε!» κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.

Τα όσα είπε βέβαια βρίθουν αδυναμιών. Η ΝΔ προεκλογικά και κυρίως τα στελέχη της ακροδεξιάς πτέρυγας, μιλούσαν για «προδοτική συμφωνία». Μετά τις εκλογές, υπουργοί της κυβέρνησης άρχισαν να κάνουν ακόμη και θετικές δηλώσεις για τη Συμφωνία. 

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σεβόμενος ότι η πρώην ΥΠΕΞ ποτέ δεν πλησίασε τα επίπεδα λαϊκισμού και πατριδοκαπηλίας ακραίων στελεχών της ΝΔ για το μακεδονικό, της επιφύλαξε κάποιες απαντήσεις. 

«Δεν μπορεί να τιμήσει κανείς μια προδοσία ή μειοδοσία. Δεν μπορεί να τιμήσει κανείς μια εθνικά επιζήμια Συμφωνία. Μπορεί να πει ότι είναι κακή και ότι εγώ θα την έκανα καλύτερη. Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό από τις φωνές που ακούγαμε μέχρι και τότε που γίνατε κυβέρνηση», σημειώσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 

ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)

Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.Α.Ε. σχεδιά…