pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Όλη η ομορφιά της Ηπείρου από ψηλά (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Ήπειρος βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας, ανάμεσα στην οροσειρά της Πίνδου και το Ιόνιο Πέλαγος

και συνδυάζει εντυπωσιακά ορεινά τοπία και γοητευτικές παραθαλάσσιες τοποθεσίες. Όλη η περιοχή έχει πολλά βουνά και ποτάμια με υπέροχα τοξωτά γεφύρια. Από βορρά προς νότο οι οροσειρές διακόπτονται από εύφορες πεδιάδες και κοιλάδες. Το κλίμα στις παράκτιες περιοχές είναι ήπιο, ενώ στο εσωτερικό τραχύ, με βαρείς χειμώνες, συχνούς παγετούς, πυκνές βροχές και καταιγίδες. Ανάμεσα στα πολλά βουνά υπήρχαν ανέκαθεν περάσματα για την επικοινωνία των χωριών και των πόλεων μεταξύ τους. Αυτό συνέβαλε, αργότερα, ώστε να ανθήσει το εμπόριο και να αναπτυχθεί η περιοχή.

Η Ήπειρος θεωρείται, διεθνώς, ιδανική περιοχή για κάθε είδους εναλλακτικό τουρισμό. Οι παρθένοι ορεινοί όγκοι της Πίνδου με τα μεγάλα απάτητα δάση, οι ορεινές λίμνες (δρακόλιμνες) και οι άγριες ορθοπλαγιές των βουνών προσφέρονται για ποικίλες δραστηριότητες (ορειβασία, αναρρίχηση, σκι, πεζοπορία, κάμπινγκ κ.ά.) σε τοπία μοναδικής ομορφιάς, ενώ τα ποτάμια της Ηπείρου αποτελούν ιδανικό πεδίο για πολλές δράσεις (καγιάκ, ράφτινγκ, κάνιονινγκ κ.ά.). Ειδικά ο Αώος θεωρείται από τα πιο όμορφα και δύσκολα ποτάμια για καγιάκ, ενώ ο Βοϊδομάτης διασχίζει το εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου. Όλα αυτά συνυπάρχουν αρμονικά με αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, μοναστήρια, εκκλησίες και παραδοσιακά χωριά.

Η ομάδα Up Drones ταξίδεψε στην άγρια δύση του νομού και κατέγραψε πανέμορφες εικόνες, μοναδικές και πλούσιες σε φυσικό κάλλος και ιστορία.

ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.