pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια: Να μην περάσει το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που ισοπεδώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων | Συλλαλητήρια σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεν χωράει πλέον καμία αναμονή και καμία αυταπάτη για τους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

Φέρνει σαν τον «κλέφτη μες την νύχτα» ένα πολυνομοσχέδιο δώρο στους επιχειρηματικούς ομίλους που περιλαμβάνει:

-          Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους, προστίθεται και ο όρος να υπάρχει "τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου".

-          Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012 - 2013, για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.

-          Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!

-          Την θέσπιση "ηλεκτρονικού μητρώου" και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.

-          Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.

-          Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

-          Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.

-          Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως "ανώτατο άρχοντα", για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή, ο Γ. Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του, θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε "κουρελόχαρτα".

-          Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με Υπουργικές Αποφάσεις θα καθορίζονται οι "λεπτομέρειες", που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή, κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, πού θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Ανάπτυξη για όλους σε ένα σύστημα που κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα και χάνουν οι πολλοί δεν μπορεί να υπάρξει. Η ανάπτυξη που εγγυάται η κυβέρνηση, είναι η ανάπτυξη για τον ΣΕΒ, για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η προσέλκυση επενδύσεων σημαίνει σινιάλο στους επιχειρηματικούς ομίλους να επενδύσουν σε ένα τοπίο με ισοπεδωμένα εργατικά δικαιώματα με εξαφανισμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες. Να μην τους περάσει. Δεν θα ζούμε άλλο σαν δούλοι του 21ου αιώνα.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί κάθε εργαζόμενο σε θέση μάχης, να οργανωθούμε στα σωματεία μας, να σταματήσουμε το έγκλημα για την διάλυση των σωματείων μας, για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Να αποκαθηλώσουμε από το συνδικαλιστικό κίνημα επιτέλους όλους αυτούς που τόσο χρόνια χειροκροτούν την εκάστοτε κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της. Να ξηλώσουμε τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, τους καλύτερους φίλους του ΣΕΒ και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, έχουμε και την δύναμη και την θέληση. Με οργάνωση, συσπείρωση και πάλη μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τρίτη στις 17 Σεπτεμβρίου 7:30μμ σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα στην κεντρική πλατεία

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…