pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης: Αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2019

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης, ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 02-10-2019 έως τη Δευτέρα 14-10-2019

και ώρα 15:00θα υποβάλλοντα ιαιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2019.Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο γραφείο 30 στον 4ο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (Νομαρχία), Δημοκρατίας 27 από ώρες 8:00 έως 14:30.

Οι εξετάσειςθα διεξαχθούντο Σάββατο 23 ΝοεμβρίουκαιτηνΚυριακή 24Νοεμβρίου 2019για τα επίπεδα:

α)Β ( Β1 Β2 ) σε ένα διαβαθμισμένο test στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική Ισπανικής και Τουρκικής.

β)Γ (Γ1 Γ2) για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανικής και Τουρκικής.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω συστήματος καταχώρισης αιτήσεων, το οποίο είναι προσπελάσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kpg.it.minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι συμπληρώνουν υποχρεωτικά όλα τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης και προβαίνουν σε προσωρινή αποθήκευση της αίτησής τους. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα και το επιθυμούν, μπορούν να εκτυπώσουν την αίτησή τους, ή απλώς να συγκρατήσουν τον κωδικόυποψηφίου που θα τους αποδοθεί κατά την αποθήκευση της ηλεκτρονικής αίτησής τους. Στη συνέχεια, προσέρχονται στις κατά τόπους Δ.Δ.Ε., προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά.

  1. 1.Ένα παράβολο δημοσίου(e-paravolo) εκδίδεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr), όπως προβλέπεται στην αρ.56613/ΚΒ/2010 (ΦΕΚ 753Β) Κ.Υ.Α και συγκεκριμένα: παράβολο των

80 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδουΒ (Β1-Β2) παράβολο των

100 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Γ (Γ1-Γ2)

Η πληρωμή του πραγματοποιείται για μη πιστοποιημένους χρήστες μέσω τράπεζας ή ΕΛΤΑ χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι πιστοποιημένοι χρήστες μπορούν να καταβάλουν το ποσό του παραβόλου μέσω πιστωτικής/προπληρωμένης/χρεωστικής κάρτας των Ελληνικών Τραπεζών. Σε περίπτωση που η κατά τόπους αρμόδια ΔΟΥ έχει εκδώσει έντυπο παράβολο θα γίνεται δεκτό.

  1. 2.Αποδεικτικό ταυτότητας υποψηφίου. Ελλείψει αστυνομικής ταυτότητας κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου. Ανήλικοιυποψήφιοι κάτω των δώδεκα ετών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου συναφούς δημοσίου εγγράφου, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από το Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένοι ή τα ΚΕΠ.Αλλοδαποί υποψήφιοιπου φοιτούν στην Α/θμια, Β/θμια ή Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας, μπορούν να προσκομίσουν αντί της άδειας παραμονής τους στη χώρα, βεβαίωση φοίτησης σε ένα από τα προαναφερόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  2. 3.Τον Κωδικό Υποψηφίου ή εκτυπωμένη την αίτηση του, την οποία έχει υποβάλει πλέον μόνος και με δική του ευθύνη ο κάθε υποψήφιος , ηλεκτρονικά στο σύστημα καταχώρησης αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση kpg.it.minedu.gov.gr.
  3. 4.Για υποψηφίους που επιθυμούν να εξετασθούν με την ειδική κατηγορία σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 22 της Υ.Α. 120786/ΚΒ/1-11-2005 :

α.Οι υποψήφιοι με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων (προβλήματα όρασης ή ακοής ή λόγου) θα πρέπει να υποβάλουν – εκτός από τα δικαιολογητικά 1 έως 5 - και βεβαίωση δημοσίου νοσοκομείου από την οποία να προκύπτει η συγκεκριμένη πάθηση την οποία επικαλούνται καθώς και η αδυναμία τους να εξετασθούν με άλλους υποψηφίους.

β. Οι υποψήφιοι με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία κτλ) θα πρέπει να υποβάλουν – εκτός από τα δικαιολογητικά 1 έως 4 – και ειδική διαγνωστική έκθεση από Κέντρο Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) ή από Ιατροπαιδαγωγικές Υπηρεσίες Πιστοποίησης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή από ΚΕΔΥ.

Εάν κάποιοι υποψήφιοι επιθυμούν να εξετασθούν σε περισσότερες από μία γλώσσες ή επίπεδα θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι η αίτησή τους υποβάλλεται με ευθύνη τους, καθότι, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα είναι δυνατό να συμπέσει χρονικά η εξέταση των γλωσσών ή επιπέδων που έχουν επιλέξει. Σε περίπτωση που ένας υποψήφιος επιθυμεί να εξεταστεί σε περισσότερες γλώσσες ή επίπεδα υποβάλει μια αίτηση , με αντίστοιχο αριθμό παραβόλων.

Διευκρινίζεται ότι εξεταστικά κέντρα για όλες τις γλώσσες όσον αφορά το επίπεδο Γ θα λειτουργήσουνμόνο σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας (Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, πλησιέστερα κέντρα για το νομό μας).

Από τη Διεύθυνση

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…