pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σε κατάσταση "Έκτακτης Ανάγκης" λόγω απολιγνιτοποίησης προτείνει να κηρυχθεί η Δυτική Μακεδονία ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης. Την Δευτέρα στην Κοζάνη κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πρόταση να κηρυχθεί η Δυτική Μακεδονία λόγω απολιγνιτοποίησης, ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Ο ίδιος στην πρόταση του ζήτησε από τις παρατάξεις να καταλήξουν σε ένα κοινό κείμενο - ψήφισμα - πρόταση στο οποίο θα συγκεκριμενοποιούνται τα όσα θα χάσει η περιοχή αν κλείσουν ολες οι λιγνιτικές μονάδες το 2028.

Το κείμενο αυτό θα κατατεθεί από τον ίδιο ή αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου στον ίδιο τον Πρωθυπουργό με σαφές αίτημα πως πρέπει να αντικατασταθουν από την Κυβέρνηση με σχέδιο αυτά που θα χάσει η περιοχή. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θόδωρος Καρυπίδης τόνισε πως η πρόταση του Περιφερειάρχη είναι σαν να λέμε "βλέποντας και κάνοντας". Η επικεφαλής της παράταξης "Ελπίδα" Γεωργια Ζεμπιλιάδου πρότεινε την πραγματοποίηση ενός συλλαλητήριου για να φανεί η αντιδραδη της περιοχής στην απόφαση του Πρωθυπουργού.

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Θανάσης Χαστας διαφώνησε κάθετα με την πρόταση τονίζοντας πως δεν θα συμμετέχει σε κανένα τέτοιο κείμενο και απόφαση και θα βρίσκεται στον δρόμο μαζί με τον λαό για να παλέψει για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μετα από πέντε ώρες συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο συμφώνησε να συναντηθούν οι επικεφαλεις των παρατάξεων για να καταλήξουν στη μορφή και στο περιεχόμενο του κειμένου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια "άτυπη" συνεδρίαση του οργάνου το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας στην ΖΕΠ παρουσία κλιμακίου της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα βρεθεί στην περιοχή για να δημοσιοποιησει το τι έχει κάνει μέχρι τώρα.

Σωκράτης Μουτίδης - www.kozani.tv

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου


Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που εορτάζεται στις 29 Απριλ…

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας:

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: "Ζητούμενο η νίκη σε ένα παιχνίδι τελικός"


Την ήδη υποβιβασμένη Καστοριά θα υποδεχθεί αύριο Τετά…

Super Market
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο