figourini banner 1 2021

ACS BANNERS 2019 orizontio 001

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ: "Είναι ώρα ευθύνης, όχι στην ταφόπλακα της μεταλιγνιτικής εποχής-ναι στην μετατροπή όλων των παλιών λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε μονάδες μεικτής καύσης βιομάζας-λιγνίτη

 

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Φίλες και φίλοι
ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΝΩΡΊΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΕΣΗ.


Στον Απόηχο των Δηλώσεων του πρωθυπουργού κυρ Μητσοτάκη, του περιφερειακου Συμβουλίου και της εμφάνισης της Παγκόσμιας Τράπεζας στην περιοχή, που έφεραν αναστάτωση, Ανησυχία, αλλά και προβληματισμό για το μέλλον μας ως περιοχή. Έχω να δηλώσω τα ακόλουθα.
Λιγνιτική Παραγωγή τέλος το 2028 από τα χείλη του κυρίου Μητσοτάκη, είναι Βίαιη Αποβιομηχανιση της περιοχής και Ξαφνικός Θάνατος, με δεδομένο η ΕΕ μιλάει έως και το 2050.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ 2028
Είναι Ευρωπαϊκή οδηγία ΟΧΙ
Είναι λόγοι περιβάλλοντος και ΡΎΠΩΝ, ΟΧΙ υπαρχή σύγχρονη τεχνολογία καύσης Λιγνίτη, ή μικτή καύση και ομογενοποιηση λιγνίτη ΚΛΠ
Μήπως είναι τα συμφέροντα που θέλουν να ελέγξουν το φιλέτο που λέγεται Η/Ε και πρέπει να φύγουν τα εμπόδια των Λιγνιτικών Μονάδων, που είναι μονάδες βάσης Σρατηγικης σημασίας που παρέχουν ασφάλεια στον εφοδιασμό…..
Είναι ενδιαφέροντα όσα παρουσίασε η Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά αν κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες η Περιφέρειά μας θα οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή.
Για αυτό στη συνέχεια, θα αναφερθώ σε δύο βασικούς άξονες.
Ο πρώτος άξονας αφορά τις επιπτώσεις που θα έχει στην περιφέρειά μας το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων, ενώ ο δεύτερος άξονας αναφέρεται στην μετατροπή που μπορεί να γίνει στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ για να συνεχίσουν αυτές να λειτουργούν αποφέροντας κέρδη στη ΔΕΗ, αλλά και στην περιφέρειά μας.

Η παύση λειτουργίας όλων των λιγνιτικών σταθμών και Ορυχείων θα είναι η ταφόπλακα της Δυτικής Μακεδονίας για τους εξής λόγους:

Η Δυτική Μακεδονία κατέχει την πρωτιά στην ανεργία σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας μας.
Συγκεκριμένα το β’ τρίμηνο του 2019 το ποσοστό ανεργίας στην περιφέρειά μας ανέρχεται στο 24,6%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας είναι 16,9%.
Αν κλείσουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες της περιοχής που έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ 3.775MW, τότε εκτιμάται ότι θα χαθούν πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας, γιατί σύμφωνα με μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας για κάθε 300MW λιγνιτικής ισχύος που αποσύρονται από την περιοχή μας, στερείται η τοπική κοινωνία 83 εκατ. ευρώ ετησίως και προκαλείται απώλεια 1.600 θέσεων εργασίας και μάλιστα, κυρίως εκτός ΔΕΗ, λόγω των δορυφορικών επιχειρήσεων που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ.
Οπότε με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων η ανεργία θα εκτοξευθεί και θα επέλθει η οικονομική καταστροφή της Περιφέρειάς μας γιατί θα στερηθεί την ετήσια εισροή κεφαλαίων άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Επιπρόσθετα αν τεθούν εκτός λειτουργίας όλες οι λιγνιτικές μονάδες και μείνουν σε λειτουργία οι μονάδες φυσικού αερίου που είναι κυρίως σε χέρια ιδιωτών είναι βέβαιο ότι η τιμή πώλησης του ρεύματος θα διπλασιαστεί ή θα τριπλασιαστεί, γιατί σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Διαχείρισης της ΔΕΗ σε περίπτωση που τεθούν εκτός λειτουργίας οι μονάδες του ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ και του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, η οριακή τιμή συστήματος που είναι η χονδρική τιμή αγοράς του ρεύματος από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, θα εκτοξευθεί πολύ ψηλά και θα πιάσει τριψήφια νούμερα πάνω από 100 ευρώ ανά MWh.
Επισημαίνεται ότι στα συμβόλαια που συνάπτουν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ με τους πελάτες τους (καταναλωτές) αναφέρεται στα «ψιλά γράμματα» ότι η τιμή με την οποία τους πουλάνε ηλεκτρικό ρεύμα είναι εξασφαλισμένη, εφόσον η οριακή τιμή του συστήματος είναι 45-55 ευρώ ανά MWh.
Επομένως αν αρχίσουν να τίθενται εκτός λειτουργίας οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και αυξηθεί σημαντικά η οριακή τιμή του συστήματος τότε το πιθανότερο είναι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας να ενεργοποιήσουν την ρήτρα Οριακής Τιμής Συστήματος, οπότε θα αυξηθεί η τιμή χρέωσης του ρεύματος στους καταναλωτές. Ένα τέτοιο συμβάν θα επέφερε καίριο πλήγμα στην ελληνική οικονομία και σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Επιπλέον με το σταμάτημα λειτουργίας όλων των λιγνιτικών μονάδων, θα σταματήσει η παροχή τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα, στο Αμύνταιο και στην Κοζάνη.
Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είδους θέρμανσης αυτών των πόλεων θα μας επιφέρει αύξηση του κόστους θέρμανσης, που σημαίνει επιβάρυνση των οικιακών εξόδων όλων μας.

Για την αποφυγή όλων των παραπάνω σοβαρών προβλημάτων η λύση είναι να παραμείνουν σε λειτουργία όλες οι λιγνιτικές μονάδες της περιφέρειάς μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εφαρμόζοντας μια πρακτική που έχουν εφαρμόσει ήδη με επιτυχία άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Να μετατραπούν όλες οι λιγνιτικές μονάδες σε μονάδες μικτής καύσης βιομάζας-λιγνίτη.
Συγκεκριμένα πριν από κάθε λιγνιτική μονάδα να κατασκευαστεί ένας εξαεριωτής (gasifier) στον οποίο θα εισάγεται η βιομάζα, που μπορεί να είναι καλαμπόκι, σπόροι ηλίανθου, κουκούτσια ροδάκινων, κουκούτσια ελιάς, τσόφλια ξηρών καρπών κλπ και αυτή η βιομάζα θα μετατρέπεται σε αέριο καύσιμο που θα εισάγεται στον καυστήρα της μονάδας όπου θα καίγεται μαζί με τον λιγνίτη.
Αυτή η μέθοδος έχει εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκούς λιθανθρακικούς σταθμούς και αποδείχθηκε ότι μειώθηκαν οι εκπομπές αερίων ρύπων τους και βελτιώθηκε ο βαθμός απόδοσής τους.

Με αυτή τη μετατροπή οι εν λόγω λιγνιτικές μονάδες μπορούν να γίνουν κερδοφόρες για τους εξής λόγους:

από τη συνολική ποσότητα CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) που θα παράγεται, θα πληρώνεται φόρος CO2 μόνο για το ποσοστό του CO2 που θα παράγεται από το λιγνίτη, που θα καίγεται σε ποσοστό 30-50%, ενώ για το CO2 που θα παράγεται από την βιομάζα που θα είναι σε ποσοστό 70% ως 50% δεν θα πληρώνεται κανένας φόρος. (Γιατί θεωρείται ότι το CO2 που παράγεται από βιομάζα απορροφάται κατά την ανάπτυξη των φυτών που αποτελούν την εν λόγω βιομάζα).

Με αυτή την μικτή καύση η εκπεμπόμενη ποσότητα CO2 από λιγνίτη (ορυκτό καύσιμο) θα είναι κάτω από το όριο των 550gr/KWh που καθορίζεται στον νέο κανονισμό της Ε.Ε. για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και επομένως αυτές οι μονάδες μικτής καύσης βιομάζας-λιγνίτη θα μπορούν να εντάσσονται στο μηχανισμό ισχύος (ΑΔΙ) και να λαμβάνουν χρηματικό ποσό αποζημίωσης για αυτή τη συμμετοχή τους στα ΑΔΙ, βελτιώνοντας έτσι την κερδοφορία τους.

Επισημαίνεται ότι και η υπό κατασκευή νέα Μονάδα V Πτολεμαΐδας για να είναι κερδοφόρα θα πρέπει να μπορεί να εντάσσεται στα ΑΔΙ και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν μετατραπεί σε μονάδα μικτής καύσης βιομάζας (50%) – λιγνίτη (50%).

Επομένως θα διασφαλιστεί η διάσωση της ΔΕΗ και η μόνιμη κερδοφορία της με μετατροπή όλων των λιγνιτικών μονάδων της σε μονάδες μικτής καύσης βιομάζας-λιγνίτη και όχι με την απόσυρσή τους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή της Δυτικής Μακεδονίας.

Όσο για την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει η ΔΕΗ όλες τις λιγνιτικές μονάδες της και να αρχίσει να εγκαθιστά αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, επισημαίνονται τα εξής:

το αρχικό κόστος εγκατάστασης των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών πάνελ είναι πολύ μεγάλο, ενώ η διάρκεια ζωής τους είναι μικρή και ανέρχεται σε 15 με 20 χρόνια.

όπου εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο, γιατί για την στήριξη μιας ανεμογεννήτριας πρέπει να κατασκευαστεί μια πολύ μεγάλη βάση από μπετό και να κατασκευαστεί ένας δρόμος βαρέως τύπου για να μπορεί να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί η ανεμογεννήτρια.
Επιπλέον η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάρκων δεσμεύει μεγάλες εκτάσεις γης που μπορεί να είναι καλλιεργήσιμες.

τα αιολικά και φωτοβαλταϊκά πάρκα χρειάζονται ελάχιστο προσωπικό για να λειτουργήσουν.

όταν αυξηθεί η ταχύτητα του ανέμου πάνω από 10 μποφόρ τότε βγαίνουν εκτός λειτουργίας οι ανεμογεννήτριες για λόγους ασφαλείας. Αν αυτός ο αριθμός των ανεμογεννητριών που θα σταματήσουν και είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο είναι μεγάλος, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ευστάθεια του δικτύου και μπορεί να γίνεται black out.

η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα είναι συχνά χαμηλή ή μερικές φορές μηδενική. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από μία ως αρκετές ημέρες, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο. Τότε πρέπει η κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών σε ηλεκτρική ενέργεια να γίνει εξ ολοκλήρου από τις συμβατικές μονάδες βάσης (λιθανθρακικές, λιγνιτικές μονάδες, μονάδες φυσικού αερίου κλπ).
Για αυτό το λόγο οι σκανδιναβικές χώρες, η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία και η Πολωνία ποτέ δεν σταμάτησαν την λειτουργία των συμβατικών μονάδων βάσης τους, όπως αρχικά είχαν προγραμματίσει. Αυτές οι μονάδες βάσης πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για να καλύψουν όλη την ζητούμενη ηλεκτρική ενέργεια από το σύνολο των καταναλωτών, αλλιώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί η σταθερότητα της συχνότητας του δικτύου. Σημειώνεται ότι αυτές οι μονάδες βάσης που είναι σε ετοιμότητα αποζημιώνονται με ΑΔΙ και αυτό το κόστος επιβαρύνει την τιμή πώλησης του ρεύματος. Η Δανία που είναι πρωτοπόρος στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων πέτυχε να καλύψει με την παραγωγή των πάρκων αυτών το 41% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για το 2018 αλλά με πολύ μεγάλες τιμές του ρεύματος. Συγκεκριμένα το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές της Δανίας ήταν 0,304€/KWh το 2014, ενώ στη Γαλλία ήταν 0,175€/KWh, δηλαδή το μισό από ότι το κόστος ρεύματος στη Δανία.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Γερμανική Υπηρεσία ενέργειας και δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2005 αναφέρει ότι αυξάνοντας την ισχύ των αιολικών πάρκων που είναι διασυνδεδεμένα στο δίκτυο θα αυξηθεί κατά 3,7 φορές το κόστος ρεύματος του τελικού καταναλωτή.

Επιπρόσθετα η λειτουργία των ανεμογεννητριών προκαλεί επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Κάθε χρόνο σκοτώνονται χιλιάδες πουλιά και νυχτερίδες από τις ανεμογεννήτριες.
Ο θόρυβος λειτουργίας των ανεμογεννητριών ανάλογα με το μέγεθός τους φθάνει σε απόσταση 2 ως 3 Km. Σε ανθρώπους που κατοικούν σε αυτή την απόσταση επιδρά αυτός ο θόρυβος αρνητικά στο νευρικό σύστημά τους και τους προκαλεί διαταραχές στον ύπνο τους.

Μετά τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι η μόνη εφικτή και βιώσιμη λύση για την διάσωση της ΔΕΗ και για την αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης της περιφέρειάς μας, είναι να μετατρέπουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε μονάδες μικτής καύσης βιομάζας-λιγνίτη.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση αυτής της μετατροπής μπορεί να γίνει από το υπάρχον ευρωπαϊκό πρόγραμμα Coal Platform ή από το νέο πρόγραμμα «Just Transition Fund» που εξήγγειλε η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von der Leyen ή από στρατηγικό επενδυτή.

Για αυτό καλώ τους Βουλευτές, το Περιφερειακό Συμβούλιο, τους τοπικούς φορείς και τους δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να συστρατευτούν προκειμένου να πετύχουμε την συνέχιση λειτουργίας όλων των λιγνιτικών μονάδων με μετατροπή τους σε μονάδες μικτής καύσης βιομάζας-λιγνίτη, προκειμένου:

να διατηρηθεί χαμηλή η τιμή ρεύματος για οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές

να συνεχίσει η παροχή τηλεθέρμανσης στις πόλεις μας

να μην χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να μην καταρρεύσει η οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

www.kozani.tv

Δημοφιλή Νέα

Το κείμενο μανιφέστο του Μάνου Χατζιδάκι κατά του εθνικισμού: «Οι βρικόλακες επιστρέφουν...»
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Για τους ξεριζωμένους του κόσμου ανοίξτε πύλες στο Φρούριο Ευρώπη! (του Γιώργου Τσιάκαλου)
ΚΚΕ Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας:
Στην εκδήλωση για τη Μάχη της Φλώρινας αύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου η Αλέκα Παπαρήγα (video)
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής για τη Μάχη της Φλώρινας (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και το επίδομα παιδιού. Ποιοι το δικαιούνται και πότε γίνονται οι αιτήσεις (video)
Αποκριά 2020: Φωτογραφίες του kozani.tv από το Φανό

Αποκριά 2020: Φωτογραφίες του kozani.tv από το Φανό "Μπουγδανάθκα"


Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου στο…

Ο Πρόεδρος τηε ΔΕΥΑΚ Κώστας Κυτίδης στο kozani.tv για τη διακοπή της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη. Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα - δείτε το video

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα