pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΕΕ - ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ Ένοχη η παγκόσμια προοδευτική διανόηση! - Του Τάκη Βαρελά*

ΠτολεμαΐδαΠηγή:www.902.gr - Είναι να απορείς με το απύθμενο θράσος: Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία (565 υπέρ - 66 κατά και 52 πονηροί Πόντιοι Πιλάτοι)

ότι τότε, στο τέλος της δεκαετίας του '30, που οι λαοί της Ευρώπης χόρευαν χορτάτοι κι ευτυχισμένοι κι έτρεχαν αμέριμνοι στα λιβάδια με τις παπαρούνες και τις μαργαρίτες, συναντήθηκαν τα δύο πανομοιότυπα άκρα, υπέγραψαν το σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ για να τιμωρήσουν τον ελεύθερο κόσμο και ξεκίνησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος...

Ξαναγράφεται η ιστορία με δηλώσεις και ψηφίσματα εκτοπίσματος ...«Μάρκου Σεφερλή»!

Οι υπέρμαχοι αυτής της ντροπής, το Ευρωκοινοβούλιο!

Ισπανοί ευρωβουλευτές εξίσωσαν την Πασιονάρια και τον Λόρκα με τον Φράνκο.

Οι Ιταλοί ευρωβουλευτές εξισώνουν τον Γκράμσι με τον Μουσολίνι.

Οι Γερμανοί τον Μπρεχτ με τον Χίτλερ!

Οι Γάλλοι τον Πικάσο με την κυβέρνηση του Βισί!

Οι Έλληνες εξίσωσαν τον Άρη και το ΕΑΜ με τον Τσολάκογλου, τους γερμανοτσολιάδες και τους δοσίλογους!

Στην ίδια γραμμή ακολούθησαν και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ που τιμούν τους ναζί και τα SS!

Η αντικομμουνιστική απόφαση της ΕΕ φεύγει πέρα από το χτύπημα των κομμουνιστικών κατακτήσεων και των αξιών της κοσμοθεωρίας του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Στοχεύει ευθέως την εργατική τάξη και την πάλη για την απελευθέρωσή της, να την φοβίσει, να την γονατίσει, να μην σηκώσει κεφάλι ποτέ.

Το σήκωμα του κεφαλιού, της αντεπίθεσης της ανασύνταξης της εργατικής τάξης και του κομμουνιστικού κινήματος φοβάται η αστική τάξη, μιας και τα βάρβαρα μέτρα, οι πολεμικοί της οργασμοί είναι προ των πυλών, προλειαίνοντας το έδαφος για νομιμοποίηση της πολιτικής καταστολής απέναντι στους κομμουνιστές και την προοδευτική ανθρωπότητα, σε όσους υψώνουν τις γροθιές ως σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Η ιστορία της αστικής τάξης, των κομμάτων και των κυβερνήσεών τους ήταν συγκοινωνούντα δοχεία με τους φασίστες και τους ναζί.

Τους στήριξαν, τους έδωσαν όπλα, στρατό, τους παραχώρησαν υποδομές για να τελειώσουν αυτό που δεν κατάφεραν με τις συμμαχικές τους εκστρατείες στην ΕΣΣΔ, πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό ισοδυναμεί με ανελέητο κυνηγητό της ανθρώπινης σκέψης, της ελευθερίας έκφρασης και της δημοκρατικής πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών της Ευρώπης και ταυτόχρονα με ξέπλυμα του φασισμού για τα εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας!

Η αντικομμουνιστική αυτή απόφαση της ΕΕ ισοδυναμεί με αφορισμό της παγκόσμιας διανόησης, ενοχοποιώντας τη σκέψη και την ανθρώπινη υπόσταση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να ενοχοποιήσει το φως σπέρνοντας το σκοτάδι.

Η ΕΕ με την απόφασή της ενοχοποιεί την παγκόσμια προοδευτική διανόηση και την ταυτίζει με τις κτηνώδεις, απάνθρωπες δολοφονικές εκφράσεις του φασισμού!

Δικάστε το φως και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Κάψτε τα βιβλία! Κάψτε τη γνώση! Κάψτε τη ζωή!

Αυτά έκαναν οι φασίστες, έκαιγαν τη γνώση. Έκαιγαν τον άνθρωπο!

Ένοχοι, λοιπόν! 

Ένοχοι οι Γάλλοι αντιφασίστες λογοτέχνες και καλλιτέχνες!

Ένοχος ο Ζολιό και η Μαρία Κιουρί, ο Πωλ Ελυάρ, ο Λουί Αραγκόν, ο Ζορζ Μπερνανός, ο Μαρκ Μπλοκ, ο Τριστάν Τζαρά, ο Αντρέ Μαλρό, ο Ρομέν Ρολάν, ο Μπενζαμέν Περέ, ο Πολ Βαλερί, ο Αντρέ Μπρετόν, ο Ζαν Ρενουάρ, ο Αλμπέρ Καμί, ο Ζαν Πολ Σαρτρ, ο Φερνάν Μπροντέλ, ο Κριστιάν Ζερβός, ο Ανρί Μαρμπίς, ο Ζαν Πολάν, ο Πιερ Εμανουέλ, ο Κλοντ Σιμόν.

Ένοχοι οι Ιταλοί αντιφασίστες λογοτέχνες και καλλιτέχνες!

Ένοχος ο Αντόνιο Γκράμσι, ο Παζολίνι, οι αδελφοί Ταβιάνι, ο Μπερτολούτσι, ο Τσέζαρε Παβέζε, ο Βάσκο Πρατολίνιο, ο Αλφόνσο Γκάτο, ο Έλιο Βιτορίνι, ο Ίταλο Καλβίνο, ο Αλμπέρτο Μοράβια, ο Πρίμο Λέβι, ο Τζόρτζιο Στρέλερ, ο Λουκίνο Βισκόντι, ο Φεντερίκο Φελίνι.

Ένοχοι οι Ισπανοί αντιφασίστες λογοτέχνες και καλλιτέχνες!

Ένοχος ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ο Πάμπλο Πικάσο, ο Μιγκέλ Ερνάντεθ, ο Ραφαέλ Αλμπέρτι, ο Πέδρο Σαλίνας, ο Λουίς Μπουνιουέλ.

Ένοχοι οι Γερμανοί αντιφασίστες επιστήμονες, λογοτέχνες και καλλιτέχνες!

Ένοχος ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο Αλβέρτος Αϊνστάιν, ο Χάινριχ Μαν, ο Τόμας Μαν, η Κέτε Κόλβιτς, ο Άλφρεντ Ντέμπλιν, ο Φραντς Βέρφελ, ο Λέοναρντ Φρανκ, ο Φριτς φον Ούνρου, ο Έριχ Φρομ, ο Τέοντορ Αντόρνο, ο Ερνστ Μπλοχ, ο Γιοχάνες Ρόμπερτ, ο Έριχ Μαρία Ρεμάρκ, η Άννα Ζέγγερς, ο Πέτερ Βάις, ο Βάλτερ Μπέγιαμιν, ο Ρόμπερτ Μούζιλ, ο Άλφρεντ Ντέμπλιν, ο Ε. Τόλερ, ο Ν. Ζακς, ο Κ. Τσουκμάγιερ, ο Κ. Τουχόλσκι. Οι ζωγράφοι Κέτε Κόλβιτς και ο Λεμπρούκ, ο Γκέοργκ Γκρος, ο Εμίλ Ντόλτε, ο Ότο Ντιξ. Οι συνθέτες: Χανς Αϊσλερ, Πάουλ Ντεσάου, Κουρτ Βάιλ, Μπρούνο Βάλτερ.

Ένοχοι οι Αυστριακοί και Ελβετοί αντιφασίστες λογοτέχνες και καλλιτέχνες!

Ένοχος ο Αλεξάντερ φον Τσεμλίνσκι, ο Όσκαρ Κοκόσκα, ο Στέφαν Τσβάιχ, ο Άρνολντ Σένμπεργκ, ο Φραντς Βέρφελ, ο Μπίλι Ουάιλντερ.

Ένοχοι οι Άγγλοι και Ιρλανδοί αντιφασίστες λογοτέχνες και καλλιτέχνες!

Ένοχος ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Σάμουελ Μπέκετ, ο Χένρι Μουρ, ο Τόμας Στερνς Έλιοτ, ο Ζίγκφριντ Σάσουν, ο Τζορτζ Μπέρναρ Σο, ο Τζον Μπόιντον Πρίστλεϊ.

Ένοχοι οι Έλληνες αντιφασίστες λογοτέχνες και καλλιτέχνες!

Ένοχοι οι συγγραφείς και ποιητές, Νίκος Καζαντζάκης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Τάσος Λειβαδίτης, Νίκος Καββαδίας, Μενέλαος Λουντέμης, Νικηφόρος Βρεττάκος, Φώτης Αγγουλές, Ανδρέας Εμπειρίκος, Νίκος Καρούζος, Έλλη Αλεξίου και εκατοντάδες άλλοι που χρειάζονται δεκάδες σελίδες να καταγραφούν όλοι.

Ένοχοι οι συνθέτες Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοΐζος, Θάνος Μικρούτσικος, Μάρκος Βαμβακάρης, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Δημήτρης Φάμπας.

Ένοχοι οι εικαστικοί: Γιώργος Βαρλάμος, Α. Τάσσος, Αλέξαδρος Κορογιαννάκης, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, Άννα Κινδύνη, Αντώνης Γκλίνος, Αντώνης Κανάς, Ασαντούρ Μπαχαριάν, Βάλιας Σαμαρτζίδης, Βάσω Κατράκη, Βασίλης Βλασίδης, Γιάννης Στεφανίδης, Γιώργης Δήμου, Γιώργος Βακιρτζής, Γιώργος Βελισσαρίδης, Γιώργος Γούλας, Γιώργος Μανουσάκης, Γιώργος Σικελιώτης, Δημήτρης Μεγαλίδης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Τηνιακός, Ελένη Περάκη - Θεοχάρη, Εμμανουήλ Ζέππος, Ευθύμιος Παπαδημητρίου, Ζιζή Μακρή, Θωμάς Μώλος, Ιωάννης Σπηλιόπουλος, Καπράλος Χρήστος, Κατσικογιάννης Δημήτρης, Κούλα Μπεκιάρη, Κώστας Μαλάμος, Λορέτζος Καρπαθάκης, Λουκία Μαγγιώρου, Μάριος Βατζιάς, Μέμος Μακρής, Μπαλάφας Κώστας, Νικολινάκος Μιχάλης, Νομικός Ανδρέας, Οικονομίδης Δημήτρης, Ορέστης Κανέλλης, Πλακωτάρης Κώστας, Σελέστ Πολυχρονιάδη, Ευγένιος Σπαθάρης, Σπύρος Βασιλείου, Σπύρος Μελετζής, Τάκης Καλμούχος, Τάκης Μάρθας, Τηλέμαχος Κάνθος, Φώτης Μαστιχιάδης, Χρίστος Δαγκλής.

Η παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά που ύψωσε την εργατική τάξη δεν πρόκειται να υποταχθεί σε όσες αποφάσεις και αν πάρουν οι πιο σκοτεινοί κύκλοι της αστικής τάξης!

Είναι η συσσωρευμένη γνώση της τέχνης που γίνεται ανίκητο όπλο στα χέρια των λαών για ένα κόσμο ανθρώπινο!

Θα είναι παρόντες σαν την σπίθα που ανάβει τα φιτίλια των νέων επαναστάσεων που θα έρθουν!

Θα κρατήσουμε ποιητή το νερό για να αντέξουμε την ξηρασία που μας υπόσχεται η Ευρώπη-φρούριο της καπιταλιστικής ασυδοσίας, μέχρι που το φάντασμα που πλανιέται επάνω από την Ευρώπη θα παρελαύνει στις λεωφόρους της εργατικής τάξης, αγκαλιά με την ιστορία και τους αγώνες της!

ΥΓ: Στην εικόνα πάνω στιγμιότυπο από την πραγματική «συνάντηση» κομμουνισμού - ναζισμού.

*Ο Τάκης Βαρελάς είναι ζωγράφος, γγ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

 

https://www.902.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…