pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Στάθης Κωνσταντινίδης για το Πετρέλαιο θέραμανσης: Αποδεικνύουμε ποιοι πραγματικά είναι με τους πιο αδύναμους - Το επίδομα θα προκαταβάλλεται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ακόμη μία προεκλογική μας δέσμευση για σημαντικά θέματα που αφορούν την ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών

και ειδικά των κατοίκων των ορεινών περιοχών, ιδιαίτερα της Δυτικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης και της Π.Ε. Κοζάνης, προκειμένου οι κάτοικοι να προμηθευτούν εγκαίρως πετρέλαιο θέρμανσης.

Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ότι ενισχύεται το κονδύλι για τη θέρμανση κατά 10 εκατ. Ευρώ ενώ τόνισε πως αντί οι δικαιούχοι να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους και μετά να παίρνουν τα χρήματα, τώρα τα πράγματα αλλάζουν.

Το επίδομα θέρμανσης

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το φετινό επίδομα θέρμανσης προβλέπει:

-Αύξηση του σχετικού κονδυλίου το οποίο σύμφωνα με το βασικό σενάριο του προϋπολογισμού προβλέπεται να διαμορφωθεί στα περίπου 70 εκατ. ευρώ.

-Έγκριση των αιτήσεων επιδότησης και την πίστωση των επιδομάτων, με διαδικασίες - εξπρές, δηλαδή το αργότερο ως το τέλος Δεκεμβρίου.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί εντός της προσεχούς εβδομάδας, έτσι ώστε να συμπέσει με την έναρξη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης και το επόμενο στοίχημα είναι να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η πλατφόρμα του Taxis που θα δεχθεί τόσο τις αιτήσεις των πολιτών όσο και τα τιμολόγια των προμηθευτών πετρελαίου θέρμανσης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε αποφασίσαμε να δώσουμε διευρυμένο επίδομα με προκαταβολή», εξηγώντας ότι τα κριτήρια θα είναι διευρυμένα και η προκαταβολή θα δοθεί ανάλογα με τη ζώνη.

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Πολιτικά γραφεία:

Κοζάνη: Ειρήνης 10, Τ. 2461037253 // Πτολεμαΐδα: 25ης Μαρτίου 36, Τ. 6987563229.

facebook Στάθης Κωνσταντινίδης Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ - Π.Ε. Κοζάνης

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δήμος Εορδαίας: Βίντεο από την Αποκριάτικη παρέλαση στην Πτολεμαΐδα - Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
Ο Καιρός την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο kozani.tv: Τα όρια της σάτιρας βρίσκονται στα όρια του σύμπαντoς... | Μια συνέντευξη με αφορμή τις παραστάσεις του στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 22 και στην Κοζάνη το Σάββατο 23 Μαρτίου ! (Δείτε το video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος καλεσμένος στο kozani.tv & στο ptolemaida.tv την Κυριακή το μεσημέρι !
Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία

Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία


Οι Εφημερίες των φ&alph…

Σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου η τελευταία παράσταση της Ποντιακής Κωμωδίας  «Εφώταξεν ο φέγγο μ’» στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας