figourini banner 1 2021

banner3

Κλεισιμο λιγνιτικών μονάδων ΔΕΗ - Η θεση του Σωματειου Ενέργειας στο Δ.Σ. Μεγαλόπολης (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συμπολίτισσες και συμπολίτες καλησπέρα σας, μαζευτήκαμε σήμερα εδώ στη Μεγαλόπολη για να δούμε πως μπορούμε να οργανώσουμε

την πάλη μας και την αντίδραση μας στο κύκνειο άσμα της πόλης. Το κύκνειο αυτό άσμα έχει ονοματεπώνυμο όσο και αν προσπαθούν οι περισσότεροι εδώ μέσα να το αποκρύψουν, ο τίτλος του σχεδίου νόμου το απαντάει μόνος του: πολίτικη της απελευθέρωσης της ενέργειας λέγεται και έχει σαν συνέπεια το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και του ορυχείου της Μεγαλόπολης όπως και της δυτικής Μακεδονίας.

Όπως και στο σχολείο οι καθηγητές μας ανέλυαν τις αιτίες και τις αφορμές των πολέμων έτσι και εμείς σήμερα θα θέλαμε να κάνουμε μια αναδρομή στην αιτία που προκαλεί το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, την απελευθέρωση δηλαδή και μια μικρή αναφορά στην αφορμή που κλείνουν τις λιγνιτικές μονάδες και δεν είναι άλλη από το ‘’πιασάρικο΄΄ θέμα της εποχής μας το περιβάλλον.

Η αιτία του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων έχει ονοματεπώνυμο όπως προείπαμε και το γράφει και ο τίτλος του σχεδίου νόμου, λέγετε απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μιας διαδικασίας της ΕΕ η οποία ξεκίνησε το 1990 και σαν σκοπό είχε την αύξηση των κερδών διαφόρων λιμναζόντων οικονομικών κεφαλαίων μέσω της μετατροπής της ηλεκτρικής ενέργειας σε εμπόρευμα.

Για να πραγματοποιηθεί λοιπόν η λεγόμενη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε από το 1990 μια σειρά από οδηγίες και νόμους που μετατρέπουν το ρεύμα από μια σχετικά φθηνή ενεργεία που προσφερόταν από το κράτος σε ένα εμπόρευμα που η τιμή του συνέχεια ακριβαίνει, που οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους τη στιγμή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται υπό καθεστώς ενεργειακής φτώχειας και δεν έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Θα αναφέρουμε τρεις μεγάλους σταθμούς στην διαδικασία της απελευθέρωσης. Πρώτος ήταν η συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992 όπου αναφερόταν για πρώτη φορά σε ανοιχτές αγορές και ανταγωνιστικότητα στην ηλεκτρική ενεργεία, δεύτερος σταθμός στην απελευθέρωση ήταν το ξεπούλημα του ασφαλιστικού το 1999 όπου οι εργαζόμενοι τη στιγμή εκείνη είχαν περιουσία αξίας 3.4 τρισεκατομμυρίων δραχμών μέσα στην ΔΕΗ μέσω των παρακρατήσεων των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Το ξεπούλημα αυτό έγινε για να διευκολυνθεί η μετοχοποίηση της ΔΕΗ που ακολούθησε μετά από λίγους μήνες. Τέλος τρίτος σημαντικός σταθμός στην απελευθέρωση ήταν η τριχοτόμηση της ΔΕΗ σε ΑΔΜΗΕ –ΔΕΔΔΗΕ –ΔΕΗ το 2011. Ο σταθμοί αυτοί δυστυχώς πέρασαν με ευρεία συναίνεση από την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ και φυσικά τη συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών σωματείων και συνδικαλιστών της Μεγαλόπολης παρά τις σφοδρές αντιδράσεις και προειδοποιήσεις για το τι θα επακολουθήσει από τις ταξικές δυνάμεις των σωματείων. Στεκόμαστε πολύ στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το παρελθόν της γιατί θεωρούμε ότι έχει μεγάλη σημασία για τον κάθε πολίτη να γνωρίζει πως φθάσαμε στο προδιαγεγραμμένο σήμερα το οποίο χτίζετε σιγά σιγά εδώ και 29 χρόνια, πραγματικά αξίζει να μελετήσει κανείς αυτήν την εξέλιξη.

Φθάνοντας στο σήμερα λοιπόν μετά από τόσα χρόνια απελευθέρωσης έχουμε τα εξής αποτελέσματα : χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χιλιάδες άλλοι να προσπαθούν να μπουν σε ρύθμιση, ξεχαρβαλωμένες εργασιακές σχέσεις σε ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ- ΑΔΜΗΕ μέσω εργολαβικών, οκτάμηνων και ενοικιαζόμενων εργαζομένων, εργασιακούς μεσαίωνες σε εργοστάσια και εργολάβους που ασχολούνται με την ηλεκτρική ενέργεια, το ρεύμα κάθε μέρα να ακριβαίνει, η ΔΕΗ να απαξιώνετε χρόνο με το χρόνο και οι ιδιώτες παραγωγοί κεφαλαιοκράτες να είναι οι μοναδικοί ωφελημένοι αυξάνοντας τα κέρδη τους.

29 χρόνια τώρα όλες αυτές οι οδηγίες οι νόμοι και οι αποφάσεις είχαν την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των φορέων πολιτικά κόμματα, βουλευτές, νομάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές της πλειοψηφίας στήριξαν την απελευθέρωση.                   

Εμείς ακόμα και σήμερα καλούμε των κάθε τίμιο εκλεγμένο να καταδικάσει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και να παλέψει μαζί μας στο δίκαιο και τίμιο αγώνα για ηλεκτρικό ρεύμα που να αποτελεί αγαθό και όχι εμπόρευμα με τα σημερινά αποτελέσματα. Γιατί το ζητάμε αυτό? Γιατί όταν έχεις καθαρές θέσεις καθαρό παρελθόν και δίκαια αιτήματα τότε όλα είναι δυνατόν να γίνουν γιατί έχεις το ηθικό ανάστημα να διεκδικήσεις με όλες σου τις δυνάμεις το δίκιο σου και όχι να συμβιβαστείς. Ειδικότερα σήμερα , η εποχή αυτή απαιτεί ανθρώπους που να φοράνε παντελόνια και να εμπνέουν τους συμπολίτες τους να αγωνιστούν και όχι να συναινούν και να διαχειρίζονται τη φτώχεια που μας έχουν επιβάλει τα συμφέροντα των μονοπωλίων.                        

Αναλύοντας τώρα την αφορμή του κλεισίματος των μονάδων, το προωθούμενο κλείσιμο τους γίνεται με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος όπως διαλαλούν παντού πρωθυπουργός και υπουργός ενέργειας, αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που θα προστατέψουν το πλανήτη από τη ρύπανση? Είναι ακριβώς οι ίδιοι που έφτασαν σε αυτό το σημείο τον πλανήτη! Ε δεν είναι δυνατόν συμπολίτες μας αυτοί που κατέστρεψαν τον πλανήτη να βάζουν και τους όρους του πως θα σωθεί ο πλανήτης, αλήθεια αυτοί για τη ρύπανση της καύσης άνθρακα που καίνε από το 1850 πλήρωσαν? Φυσικά και θέλουμε την προστασία του περιβάλλοντος αλλά αυτό προϋποθέτει και ένα κράτος που φροντίζει να έχει εξασφαλισμένο το αγαθό της ενέργειας δωρεάν σε όλους τους πολίτες του.

 Κλείνοντας η άποψη μας σε ότι αφορά την οργάνωση του αγώνα για το προωθούμενο κλείσιμο των μονάδων πρέπει να ξεκινάει από έναν αγώνα ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Για να μπορέσεις να πολεμήσεις κάτι τόσο δυνατό θα πρέπει βέβαια να έχεις και τους ανάλογους συμμάχους. Ποιους μπορεί να περιμένει σήμερα σαν συμμάχους η τοπική κοινωνία και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ? Τη περιφέρεια και τους υπουργούς?

Όχι βέβαια αυτοί ψηφίζουν και στηρίζουν την ενεργειακή μας φτώχεια. Η μόνη δύναμη στην οποία μπορούμε να ελπίζουμε είναι οι πολίτες της χώρας που βιώνουν στο πετσί τους όλη αυτή τη πολιτική. Θα πρέπει λοιπόν να ξεκινήσουμε των αγώνα μας με αιτήματα που αγγίζουν και μπαίνουν στο κάθε σπίτι της Ελληνικής κοινωνίας για να έχουμε μαζί μας πρώτα απ όλα την κοινωνία γιατί ξέρεται όλοι ότι απέναντι μας θα έχουμε όλο το μιντιακό σύστημα των μέσων μαζικής εξαπάτησης τα οποία με τη δύναμη που έχουν ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και διαμορφώνουν συνειδήσεις μιας και η Ελληνική κοινωνία έχει χαμηλό επίπεδο ταξικής συνείδησης. Όλοι άλλωστε γνωρίζουμε ότι τα ΜΜΕ ελέγχονται από τους ίδιους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι κερδίζουν από την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Όταν λοιπόν πεις στην κοινωνία ότι αγωνιζόμαστε για δωρεάν ενέργεια για όλους τότε όλη η κοινωνία θα σε αγκαλιάσει θα σε στηρίξει και όση προπαγάνδα και να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πιάσει τόπο η προπαγάνδα τους.

Συνεπώς άποψη μας είναι ότι τα αιτήματα με τα οποία θα ξεκινήσουμε τον αγώνα μας θα πρέπει να έχουν σαν βάση καταρχάς το εξής αίτημα που θα το αγκαλιάζει όλη η Ελληνική κοινωνία:

  • Ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας μέσα στον οποίο θα λειτουργεί η ΔΕΗ με όλες τις δραστηριότητές της, Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή, Εμπορία που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα λειτουργεί προς όφελος των λαϊκών αναγκών μετατρέποντας το ρεύμα από εμπόρευμα σε αγαθό. Αυτό το αίτημα θα μπεί σε κάθε σπίτι της χώρας και θα διεκδικηθεί από κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα και φυσικά όλοι αυτοί θα είναι συμπαραστάτες μας.

Και στη συνέχεια τα αιτήματα των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας

  • Αποκατάσταση των ορυχείων και επιστροφή στην κοινωνία. Καμία σκέψη για καύση σκουπιδιών και μετατροπή των ορυχείων σε χώρο ταφής επικίνδυνων αποβλήτων.
  • Άμεση υπογραφή ΣΣΕ της ομοσπονδίας μεταλλωρύχων Ελλάδος που να καλύπτει όλο το προσωπικό των εργολάβων και των 8μηνιτών.

             Σ.σ. Όπως πολύ καλά ξέρεται η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ (πλην των συνδικαλιστών που στηρίζουν το ΠΑΜΕ) με απόφαση της σε συνεννόηση με την διοίκηση και τους τοπικούς φυσικά συνδικαλιστές της στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης αποκλείουν από τη σύμβαση της ΓΕΝΟΠ τους 8μηνιτες και τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

  • ¨Άμεση μονιμοποίηση όλου του έκτακτου προσωπικού (8μηνίτες εργολαβικοί) που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ για εργασίες της και τους έχει σε καθεστώς ομηρίας για πάρα πολλά χρόνια με μόνο σκοπό το κέρδος μειώνοντας το μισθολογικό κόστος.
  • Κανένα κλείσιμο των σταθμών και του ορυχείου της Μεγαλόπολης πριν την εξάντληση όλων των κοιτασμάτων της περιοχής.
  • Καμία σκέψη για παράκαμψη του ΑΣΕΠ και κατάργηση της εντοπιότητας όσον αφορά τις προσλήψεις εκτάκτου και μόνιμου προσωπικού.

Σαν σωματείο δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε δυναμικά με όλες μας τις δυνάμεις σε όλες τις κινητοποιήσεις οι οποίες θα προγραμματιστούν, επιφυλασσόμαστε όμως όσον αφορά το πλαίσιο αιτημάτων με το οποίο θα συμμετέχουμε.

Δημοφιλή Νέα

Μια μοναδική βραδιά! Δείτε video από την παρουσίαση του νέου CD του Χρήστου Ασφαλτίδη στο Μεσόβουνο
Φωτογραφίες του kozani.tv από την παρουσίαση του νέου CD του Χρήστου Ασφαλτίδη στο Μεσόβουνο Εορδαίας, με πλήθος κόσμου να τον τιμά με την παρουσία του (photos)
Έρικ φον Μπρέσκα - στέλεχος Κομισιόν:
Οι αριστούχοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ της Κοζάνης μιλούν στο kozani.tv (video)

Οι αριστούχοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ της Κοζάνης μιλούν στο kozani.tv (video)


Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βαθμολογίες των μαθημάτων στι…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Τακτικές θερινές εκπτώσεις 2020

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Τακτικές θερινές εκπτώσεις 2020


Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας σας ενημερ…

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων για τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (video)
Εννιά (9) νέα κρούσματα κορωνοϊου στη Δυτική Μακεδονία

Εννιά (9) νέα κρούσματα κορωνοϊου στη Δυτική Μακεδονία


Ανακοινώνουμε 9 νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια τ…

Πωλείται επιχείρηση στην Πτολεμαΐδα

Πωλείται επιχείρηση στην Πτολεμαΐδα


Το πλήρως ανακαινισμένο σύγχρονο πλυντήριο αυτοκινήτ…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα