figourini banner 1 2021

ACS BANNERS 2019 orizontio 001

Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΕΕΝ στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας Τρίτη 3-12-2019 6:00 μμ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνάδελφε του τακτικού προσωπικού, οκταμηνίτη, διμηνίτη, εργαζόμενοι στις εργολαβίες στην ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ στον ΔΕΔΔΗΕ, Συνάδελφοι σε όλες τις επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας

Σε καλούμε να πάρεις μέρος στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΕΕΝ. Το μοναδικό κλαδικό συνδικάτο στην ενέργεια που εγγράφει ως μέλη του όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης και επιχείρησης. Η Συνέλευση του Σωματείου πραγματοποιείτε σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα και της κατακτήσεις μας δεν έχει προηγούμενο. Προωθείτε το κλείσιμο ορυχείων και σταθμών της ΔΕΗ Α.Ε ως το 2028 με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, με περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα πολλά δις εκατομμύρια, επιδοτώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες των ΑΠΕ, μέσο δημοπρασιών ρεύματος (ΝΟΜΕ). Ιδιωτικοποίησε των ΑΔΜΗΕ, είχε βγάλει στο σφυρί μονάδες παραγωγής για πούλημα. Ανεξάρτητα από την τελική έμβαση των διαγωνισμών και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε την ιδιωτικοποίηση και την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ψήφισε και εφάρμοσε, όπως και η σημερινή, μια σειρά από ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.

Η μεταλιγνιτική περίοδος που προωθεί η κυβέρνηση, η τοπική διοίκηση και η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ένας στρωμένος δρόμος προς όφελος των επιχειρήσεων. Η μεγάλες ανατιμήσεις του ρεύματος που φτάνουν ως και το 20% για τα λαϊκά νοικοκυριά έως 150% την τελευταία 15ετία, είναι στην ουσία η επιδότηση προς τους επιχειρηματίες μέσο τιμολογίων της ΔΕΗ Α.Ε αλλά και ενίσχυση της κερδοφορίας της επιχείρησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκινώντας από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση του νόμου της κυβέρνησης με τίτλο «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ», φόρτωσε νέα βάρη στους εργαζόμενους. Το νέο ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το κλίμα) φέρει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το υφιστάμενο που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεδομένο είναι ότι οι βασικές κατευθύνσεις παραμένουν σταθερές και αυτό που στην πραγματικότητα αλλάζει είναι τα επιμέρους ποσοστά χρήσης κάθε διαφορετικής τεχνολογίας παραγωγής ηλεκτρισμού στο συνολικό ενεργειακό μείγμα.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με τους στόχους που θέτει στο νέο ΕΣΕΚ θα υπάρξει «τεράστια κινητοποίηση κονδυλίων και επενδύσεων», που θα δημιουργήσουν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, παράλληλα βέβαια με την «προστασία του περιβάλλοντος». Φυσικά αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά φτηνή προπαγάνδα για να αιτιολογηθεί και να δικαιολογηθεί ενώπιον των λαϊκών στρωμάτων μια πολιτική που ούτε το περιβάλλον προστατεύει ούτε τις ανάγκες της χώρας και του λαού σε «καθαρή» και οικονομικά προσιτή Ενέργεια καλύπτει, ενώ έρχεται να τσακίσει παραπέρα τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο, όπως δείχνει και η περίπτωση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Συνάδελφοι

Απέναντι μας θα συνεχίσουμε να έχουμε την κυβέρνηση την εργοδοσία, αλλά και την συνδικαλιστική πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΑΔ που έβαλαν την υπογραφή τους σε όλες τις αντεργατικές, αντιλαϊκές εξελίξεις, ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ. Ακόμη και τώρα επιμένουν στον καταστροφικό δρόμο για την εργατική τάξη και τον λαό την απελευθέρωση της αγοράς ΗΕ που υπαγορεύει το κλείσιμο ορυχείων και ΑΗΣ

Συμφώνησαν στο δουλεμπόριο για να βρίσκει η ΔΕΗ χαμηλού κόστους εργαζόμενους. Υπονόμευσαν τους αγώνες των εργαζομένων και εντάξαν την αποχή κινητοποίησης σε μια συντεχνιακή λογική που τροφοδοτεί την πολυδιάσπαση και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Η μόνη ελπίδα των εργαζομένων είναι να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό για να ενωθούν σε ταξική κατεύθυνση. Να ξεπεράσουν την απογοήτευση και να ξαναποκτήσουν τις ελπίδες τους στους αγώνες διεκδικώντας αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.         

Μόνη απάντηση είναι η ενότητα όλων των εργαζόμενων ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης, κανένας εργαζόμενος έξω από τα σωματεία. Το ΣΕΕΕΝ έδωσε και συνεχίζει να δίνει την μάχη για την ενότητα όλων των εργαζομένων. Δώσαμε την μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην απλήρωτη εργασία, ενάντια στο δουλεμπόριο των εργαζομένων. Καταφέραμε να αποτρέψουμε απολύσεις, να πάρουν εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους από τους εργολάβους, πετύχαμε ο μισθός να καταβάλετε μέσο τράπεζας ώστε να υπάρχει έλεγχος της μισθοδοσίας.

Το ΣΕΕΕΝ πρωτοστάτησε  στην ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων για την διεκδίκηση άλλα και την αντίσταση απέναντι σε αυτήν την τραγική κατάσταση που ζούμε στους χώρους δουλειάς. Συμμετείχε και οργάνωσε όλες τις απεργιακές μάχες που προκηρύχτηκαν, συνέβαλλε στην ενότητα των εργαζομένων ανεξαρτήτου εργασιακών σχ΄σεων – ενότητα που ως βάση έχει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων απέναντι στην ΔΕΗ Α.Ε και της κυβέρνησης που στηρίζουν την κερδοφορία της εντείνοντας την εκμετάλλευση μας. Ανέδειξε πως τα εργατικά ατυχήματα οφείλονται στην εντατικοποίησης της εργασίας, στα 12ωρα-16ωρα, στην επέκταση του δουλεμπορίου των εργολαβιών, στην έλλειψη προσωπικού δεν είναι «η ώρα η κακή» ή «ότι έχει ευθύνη και ο εργαζόμενος». Διεκδίκησε και διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων κατά την διάρκεια της εργασίας. Κατήγγειλε τα 12ωρα και 16ωρα, τις ελλείψεις σε υγειονομικού προσωπικού, διεκδίκησε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Το ΣΕΕΕΝ πάλεψε για την υπογραφή και εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας που προέβλεπε αυξήσεις στους μισθούς και άλλες θετικές ρυθμίσεις μαζί με τους εργαζόμενους στα 8μηνα, πάλεψε για την επέκταση της Σύμβασης στους σταθμούς αλλά και την επέκταση της σε όλο το έκτακτο προσωπικό. Σήμερα δίνει όλες τους τις δυνάμεις ώστε να υπογραφή και να εφαρμοστεί νέα ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση μια σειρά επιδομάτων που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι στα 8μηνα και τους εργολάβους.

Το ΣΕΕΕΝ απέναντι στην κόλαση της μεταλιγνιτικής εποχής που σχεδίαζαν και θα εφαρμόσουν η ΕΕ, οι κυβερνήσεις τους, αλλά και οι υποστηρικτές τους στην τοπική διοίκηση, είναι το σωματείο που αντιστέκεται, οργανώνει και καλεί τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην μείνουν θεατές στα διάφορα σενάρια και επιχειρηματικά σενάρια που διακινούνται. Είναι το σωματείο που αναδεικνύει ότι η ανάπτυξη τους είναι μια απάτη γιατί προϋποθέτει την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας όποτε είναι ανάπτυξη για λίγους, για τα κέρδη τους.

Διεκδικούμε:

• Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείου. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της «απελευθέρωσης» στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση). Ενέργεια - κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

• Καμία απόλυση εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στη ΔΕΗ. Όχι στην αντιδραστική αξιολόγηση στο προσωπικό, που στόχο έχει την τρομοκρατία και τις μειώσεις μισθών. Καμία μείωση μισθού άμεση ή έμμεση. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επιστροφή των συντάξεων στο ύψος του 2009.

• Όχι στην κατάργηση της μονιμότητας. Όχι στην εντατικοποίηση και στο δουλεμπόριο των εργολάβων, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος στις εργολαβίες. Υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις (οκτάμηνα - δίμηνα - εργολαβίες). Μονιμοποίηση όλου του έκτακτου προσωπικού. Κάτω τα χέρια από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε.

• Καμία αύξηση στα τιμολόγια οικιακής κατανάλωσης, αλλά μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος άμεσα κατά 30%. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες. Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών, ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή.

• Μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, στελέχωση και προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κανένα κλείσιμο ιατρείου.

• Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη μείνει ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση η Πτολεμαΐδα και το Αμύνταιο. Επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης και σε άλλους οικισμούς.

• Άμεση υλοποίηση της μετεγκατάστασης της Ακρινής χωρίς καμία καθυστέρηση. Να ολοκληρωθεί αυτή της Ποντοκώμης. Καμία σκέψη για επιστροφή χρημάτων από τους κατοίκους της Μαυροπηγής. Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΕΕΝ

Στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας ΤΡΙΤΗ 3/12/19 6:00μμ

 

Συνάδελφε του τακτικού προσωπικού, οκταμηνίτη, διμηνίτη, εργαζόμενοι στις εργολαβίες στην ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ στον ΔΕΔΔΗΕ, Συνάδελφοι σε όλες τις επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας

Σε καλούμε να πάρεις μέρος στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΕΕΝ. Το μοναδικό κλαδικό συνδικάτο στην ενέργεια που εγγράφει ως μέλη του όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης και επιχείρησης. Η Συνέλευση του Σωματείου πραγματοποιείτε σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα και της κατακτήσεις μας δεν έχει προηγούμενο. Προωθείτε το κλείσιμο ορυχείων και σταθμών της ΔΕΗ Α.Ε ως το 2028 με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, με περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα πολλά δις εκατομμύρια, επιδοτώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες των ΑΠΕ, μέσο δημοπρασιών ρεύματος (ΝΟΜΕ). Ιδιωτικοποίησε των ΑΔΜΗΕ, είχε βγάλει στο σφυρί μονάδες παραγωγής για πούλημα. Ανεξάρτητα από την τελική έμβαση των διαγωνισμών και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε την ιδιωτικοποίηση και την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ψήφισε και εφάρμοσε, όπως και η σημερινή, μια σειρά από ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.

Η μεταλιγνιτική περίοδος που προωθεί η κυβέρνηση, η τοπική διοίκηση και η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ένας στρωμένος δρόμος προς όφελος των επιχειρήσεων. Η μεγάλες ανατιμήσεις του ρεύματος που φτάνουν ως και το 20% για τα λαϊκά νοικοκυριά έως 150% την τελευταία 15ετία, είναι στην ουσία η επιδότηση προς τους επιχειρηματίες μέσο τιμολογίων της ΔΕΗ Α.Ε αλλά και ενίσχυση της κερδοφορίας της επιχείρησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκινώντας από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση του νόμου της κυβέρνησης με τίτλο «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ», φόρτωσε νέα βάρη στους εργαζόμενους. Το νέο ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το κλίμα) φέρει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το υφιστάμενο που καταρτίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεδομένο είναι ότι οι βασικές κατευθύνσεις παραμένουν σταθερές και αυτό που στην πραγματικότητα αλλάζει είναι τα επιμέρους ποσοστά χρήσης κάθε διαφορετικής τεχνολογίας παραγωγής ηλεκτρισμού στο συνολικό ενεργειακό μείγμα.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με τους στόχους που θέτει στο νέο ΕΣΕΚ θα υπάρξει «τεράστια κινητοποίηση κονδυλίων και επενδύσεων», που θα δημιουργήσουν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, παράλληλα βέβαια με την «προστασία του περιβάλλοντος». Φυσικά αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά φτηνή προπαγάνδα για να αιτιολογηθεί και να δικαιολογηθεί ενώπιον των λαϊκών στρωμάτων μια πολιτική που ούτε το περιβάλλον προστατεύει ούτε τις ανάγκες της χώρας και του λαού σε «καθαρή» και οικονομικά προσιτή Ενέργεια καλύπτει, ενώ έρχεται να τσακίσει παραπέρα τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο, όπως δείχνει και η περίπτωση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Συνάδελφοι

Απέναντι μας θα συνεχίσουμε να έχουμε την κυβέρνηση την εργοδοσία, αλλά και την συνδικαλιστική πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΑΔ που έβαλαν την υπογραφή τους σε όλες τις αντεργατικές, αντιλαϊκές εξελίξεις, ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ. Ακόμη και τώρα επιμένουν στον καταστροφικό δρόμο για την εργατική τάξη και τον λαό την απελευθέρωση της αγοράς ΗΕ που υπαγορεύει το κλείσιμο ορυχείων και ΑΗΣ

Συμφώνησαν στο δουλεμπόριο για να βρίσκει η ΔΕΗ χαμηλού κόστους εργαζόμενους. Υπονόμευσαν τους αγώνες των εργαζομένων και εντάξαν την αποχή κινητοποίησης σε μια συντεχνιακή λογική που τροφοδοτεί την πολυδιάσπαση και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Η μόνη ελπίδα των εργαζομένων είναι να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό για να ενωθούν σε ταξική κατεύθυνση. Να ξεπεράσουν την απογοήτευση και να ξαναποκτήσουν τις ελπίδες τους στους αγώνες διεκδικώντας αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.         

Μόνη απάντηση είναι η ενότητα όλων των εργαζόμενων ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης, κανένας εργαζόμενος έξω από τα σωματεία. Το ΣΕΕΕΝ έδωσε και συνεχίζει να δίνει την μάχη για την ενότητα όλων των εργαζομένων. Δώσαμε την μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην απλήρωτη εργασία, ενάντια στο δουλεμπόριο των εργαζομένων. Καταφέραμε να αποτρέψουμε απολύσεις, να πάρουν εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους από τους εργολάβους, πετύχαμε ο μισθός να καταβάλετε μέσο τράπεζας ώστε να υπάρχει έλεγχος της μισθοδοσίας.

Το ΣΕΕΕΝ πρωτοστάτησε  στην ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων για την διεκδίκηση άλλα και την αντίσταση απέναντι σε αυτήν την τραγική κατάσταση που ζούμε στους χώρους δουλειάς. Συμμετείχε και οργάνωσε όλες τις απεργιακές μάχες που προκηρύχτηκαν, συνέβαλλε στην ενότητα των εργαζομένων ανεξαρτήτου εργασιακών σχ΄σεων – ενότητα που ως βάση έχει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων απέναντι στην ΔΕΗ Α.Ε και της κυβέρνησης που στηρίζουν την κερδοφορία της εντείνοντας την εκμετάλλευση μας. Ανέδειξε πως τα εργατικά ατυχήματα οφείλονται στην εντατικοποίησης της εργασίας, στα 12ωρα-16ωρα, στην επέκταση του δουλεμπορίου των εργολαβιών, στην έλλειψη προσωπικού δεν είναι «η ώρα η κακή» ή «ότι έχει ευθύνη και ο εργαζόμενος». Διεκδίκησε και διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων κατά την διάρκεια της εργασίας. Κατήγγειλε τα 12ωρα και 16ωρα, τις ελλείψεις σε υγειονομικού προσωπικού, διεκδίκησε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Το ΣΕΕΕΝ πάλεψε για την υπογραφή και εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας που προέβλεπε αυξήσεις στους μισθούς και άλλες θετικές ρυθμίσεις μαζί με τους εργαζόμενους στα 8μηνα, πάλεψε για την επέκταση της Σύμβασης στους σταθμούς αλλά και την επέκταση της σε όλο το έκτακτο προσωπικό. Σήμερα δίνει όλες τους τις δυνάμεις ώστε να υπογραφή και να εφαρμοστεί νέα ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση μια σειρά επιδομάτων που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι στα 8μηνα και τους εργολάβους.

Το ΣΕΕΕΝ απέναντι στην κόλαση της μεταλιγνιτικής εποχής που σχεδίαζαν και θα εφαρμόσουν η ΕΕ, οι κυβερνήσεις τους, αλλά και οι υποστηρικτές τους στην τοπική διοίκηση, είναι το σωματείο που αντιστέκεται, οργανώνει και καλεί τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην μείνουν θεατές στα διάφορα σενάρια και επιχειρηματικά σενάρια που διακινούνται. Είναι το σωματείο που αναδεικνύει ότι η ανάπτυξη τους είναι μια απάτη γιατί προϋποθέτει την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας όποτε είναι ανάπτυξη για λίγους, για τα κέρδη τους.

Διεκδικούμε:

Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείου. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της «απελευθέρωσης» στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση). Ενέργεια - κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

• Καμία απόλυση εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στη ΔΕΗ. Όχι στην αντιδραστική αξιολόγηση στο προσωπικό, που στόχο έχει την τρομοκρατία και τις μειώσεις μισθών. Καμία μείωση μισθού άμεση ή έμμεση. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επιστροφή των συντάξεων στο ύψος του 2009.

• Όχι στην κατάργηση της μονιμότητας. Όχι στην εντατικοποίηση και στο δουλεμπόριο των εργολάβων, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος στις εργολαβίες. Υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις (οκτάμηνα - δίμηνα - εργολαβίες). Μονιμοποίηση όλου του έκτακτου προσωπικού. Κάτω τα χέρια από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε.

• Καμία αύξηση στα τιμολόγια οικιακής κατανάλωσης, αλλά μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος άμεσα κατά 30%. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες. Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών, ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή.

• Μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, στελέχωση και προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κανένα κλείσιμο ιατρείου.

• Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη μείνει ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση η Πτολεμαΐδα και το Αμύνταιο. Επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης και σε άλλους οικισμούς.

• Άμεση υλοποίηση της μετεγκατάστασης της Ακρινής χωρίς καμία καθυστέρηση. Να ολοκληρωθεί αυτή της Ποντοκώμης. Καμία σκέψη για επιστροφή χρημάτων από τους κατοίκους της Μαυροπηγής. Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Δημοφιλή Νέα

Κ. Μητσοτάκης στη Bild:
Θόδωρος Καρυπίδης:

Θόδωρος Καρυπίδης: "Ξεκάθαρο οτι ο κ. Μητσοτάκης εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα" (video)


"Είναι ξεκάθαρο το σχέδιο τους για κλείσιμο μονάδων στ…

Στάθης Κοκκινίδης : “Κυνικός ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης για τη Δυτική Μακεδονία. Άμεσα να γίνει κανονικό Δημοτικό Συμβούλιο. Κινδυνεύει και η τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας
Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας διαδικτυακή συζήτηση με φορείς του εμπορικού και παραγωγικού ιστού της Πτολεμαΐδας (live video)
Στέφανος Πράσσος:
Με το βλέμμα στο μέλλον: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση είναι εδώ. Επιτακτική η ανάγκη για κανονικό Δημοτικό Συμβούλιο
Μέσα στη νέα πραγματικότητα, άνθρωποι και επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό (video)
Γεωργία Ζεμπιλιάδου:

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα