pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Μήνυμα ΕΕ για τουρκικές προκλήσεις: Είμαστε δίπλα σε Ελλάδα και Κύπρο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαφές μήνυμα ότι είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα και την Κύπρο όσον αφορά τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

και το Αιγαίο, και πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνονται σεβαστά το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, η αρχή των καλών γειτονικών σχέσεων και η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες όλων των γειτονικών παράκτιων κρατών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παράγονται από τα νησιά τους, έστειλε ΕΕ.

Σε δήλωσή της για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), που είναι η διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, διαμηνύει πως όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας πρέπει να συμμορφώνονται με αυτές τις αρχές και πρέπει να απέχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Εστιάζοντας στο διμερές «Μνημόνιο Κατανόησης» μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης της 27ης Νοεμβρίου σχετικά με τη θαλάσσια οριοθέτηση, η εκπρόσωπος της ΕΕ, Virginie Battu-Henriksson, επισημαίνει πως δεν έχει δημοσιοποιηθεί και υπογραμμίζει πως απαιτούνται περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς το περιεχόμενό της. «Αναμένουμε ότι το κείμενο θα κοινοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση» συμπλήρωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί την Τουρκία «να σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και από τα συμπεράσματα του Συμβουλίου, με πιο πρόσφατα αυτά του Ιούνιο του 2019».

Η δήλωση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον νέο Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, με τον οποίο συζήτησε και για το θέμα της Αντολικής Μεσογείου.

ΠΗΓΗ: www.presspublica.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…