pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Στάθης Κωνσταντινίδης (Βουλευτής Ν.Δ. Κοζάνης): Πλήρης επιβεβαίωση. "Αναβαθμίζονται η Πυροσβεστική Ακαδημία και το Παράρτημα της Σχολής Πυροσβεστών της Πτολεμαΐδας"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πλήρης επιβεβαίωση του Βουλευτή ΝΔ Ν. Κοζάνης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

και του Παραρτήματος της Σχολής Πυροσβεστών της Πτολεμαΐδας.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη 8/1 στα γραφεία της, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και άλλες διατάξεις.

Μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Αναβαθμίζεται ο θεσμός της πολιτικής προστασίας και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δημιουργούμε μια κάθετη δομή στα πρότυπα προηγμένων χωρών όπως οι ΗΠΑ. Κάθετη δομή με έναν εθνικό διοικητή και 13 περιφερειακούς διοικητές. Πρόθεση μας στη συνέχεια να γίνουν και τοπικοί διοικητές» ανέφερε αρχικά στην ενημέρωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς προσθέτοντας πως θα υπάρξουν 13 κέντρα επιχειρήσεων και ένα κεντρικό, ενώ πρόσθεσε πως συμπληρώνεται η διαδικασία κήρυξης έκτακτης ανάγκης και υιοθετείται η διαδικασία έκτακτης κινητοποίησης επ’ απειλούμενου κινδύνου, ενώ θα θεσμοθετηθεί ειδική επιτροπή για την λήψη αποφάσεων έκτακτης ανάγκης, όπου θα συμμετέχει και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε πως για πρώτη φορά υπάρχει ένα μεγάλο κονδύλι από το ΕΣΠΑ για την πρόληψη-εκπαίδευση, ενώ τόνισε πως θα γίνει ανανέωση εναέριου στόλου πυρόσβεσης και ενίσχυση των υποδομών πολιτικής προστασίας στους Δήμους, θα δημιουργηθεί Εθνική Σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια Αττικής, ενώ πρόσθεσε πως η Σχολή Πυροσβεστικής παραμένει στην Πτολεμαΐδα και αναβαθμίζεται ο κύκλος σπουδών σε 8 εξάμηνα, από τα οποία τα 3 θα γίνονται στην Αθήνα και τα 5 στην Πτολεμαΐδα.»

Μετά από την τόσο θετική εξέλιξη ο βουλευτής κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε:

«Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά και την ικανοποίησή μου για την ταχύτατη δημόσια επιβεβαίωση από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, αναφορικά με την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Παραρτήματος της Πυροσβεστικής Σχολής Πτολεμαΐδας. Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες και ακόμα πιο σημαντικές ειδήσεις για την περιοχή μας!».

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.