Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ): "Τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για τις απολύσεις στον ΟΤΕ"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στο Υπουργείο Εργασίας, σήμερα, παρουσία της Γενικής  Γραμματέως Άννας Στρατινάκη και του Γενικού Διευθυντή Κώστα Αγραπιδά

, συζητήθηκε το αίτημα της ΟΜΕ-ΟΤΕ για τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση για το θέμα των απολύσεων στον ΟΤΕ.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ επεσήμανε ότι οι απολύσεις των έξι φυλάκων συναδέλφων μας ήταν απολύτως  αδικαιολόγητες, εκδικητικές για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της επιχείρησης και καταχρηστικές στο σύνολό τους.

Ο ΟΤΕ υποστήριξε χωρίς να αιτιολογήσει την άποψή του ότι δεν θα μπορούσε να απασχολήσει περαιτέρω τους έξι συναδέλφους μας, γεγονός ωστόσο που τελικά εξαναγκάστηκε να πράξει, λέγοντας ότι ήταν πλεονάζον προσωπικό, μετά από αίτημα του Υπουργείου προς τη Διοίκηση του ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, θα εξετάσει και θα απαντήσει αν μπορεί να απασχολήσει τους συναδέλφους σε θέσεις εργασίας.

Η θέση μας παραμένει αδιαπραγμάτευτη: σε μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση είμαστε απολύτως ενάντιοι στις απολύσεις εργαζομένων. Ο ΟΤΕ οφείλει να επανεξετάσει τη θέση του όπως σωστά επισήμανε το Υπουργείο Εργασίας. Η σημερινή θέση του Υπουργείου Εργασίας είναι μια πρώτη επιτυχία των αγώνων μας και της συμμετοχής των συναδέλφων σ’ αυτούς.

Στην τριμερή σήμερα, παρευρέθηκαν και παρενέβησαν υπέρ των απολυμένων εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και τον ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, μέλη του οποίου είναι οι συνάδελφοι που έχουν απολυθεί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δημοφιλή Νέα

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για την ειδική συνεδρίαση απολογισμού του Δήμου Εορδαίας στις 30/6.
Κάλεσμα του συλλόγου
Έρχεται ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ στην Πτολεμαΐδα!

Έρχεται ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ στην Πτολεμαΐδα!


 Στις 10 Ιουλίου έρχεται στην Πτολεμαΐδα! - Ποιος έρχ…

Πτολεμαΐδα: Παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου 5/7 η εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη (Βίντεο & Φωτογραφίες)
Μαρία Καρυστιανού - Παύλος Ασλανίδης - Μιρέλα και Πάνος Ρούτσιτο το Σάββατο 5 Ιουλίου 2025 στις 20:00 στην Κεντρική πλατεία της Πτολεμαιδας καλεσμένοι της Ομάδα Συμπαράστασης Εορδαίας για τα Τέμπη !
Ζαραβίνα / Η πιο ορεινή παραλία της Ελλάδας [Βίντεο]

Ζαραβίνα / Η πιο ορεινή παραλία της Ελλάδας [Βίντεο]


Ηπιο ορεινή παραλία στην Ελλάδα είναι η παραλία της λί…

Ο καιρός Σάββατο 5, Κυριακή 6 και Δευτέρα 7 Ιουλίου στη Δυτική Μακεδονία
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δέχομαι απειλές εδώ και δύο μήνες για τη ζωή του γιου μου»

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δέχομαι απειλές εδώ και δύο μήνες για τη ζωή του γιου μου»


Μια νέα καταγγελία στο φόντο των αποκαλύψεων του σκ…