pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Επιτροπή Ειρήνης Εορδαίας: Συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα με σύνθημα-αίτημα «Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Επιτροπή Ειρήνης Εορδαίας, ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας, τα εργατικά σωματεία Σωματείο Εργατοτεχνιτών

και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕEΕΝ), Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ), o Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ) ενώνουν τη φωνή τους με όλους εκείνους που τις προηγούμενες μέρες βγήκαν στο δρόμο του αγώνα με κεντρικό σύνθημα-αίτημα «Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά» και «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Κανένας εφησυχασμός, καμία επαγρύπνηση, γιατί τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ολοένα και πιο δυνατά στην περιοχή μας. Ο αποκρουστικός χτύπος τους μετράει νέα δεινά για τους λαούς με νέες επεμβάσεις, νέους πολέμους, νέες καταστροφές και θάνατοι, νέες συμφορές και προσφυγιά.

Η κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν με τη δολοφονία αξιωματούχων του, με αποκορύφωμα την πρόσφατη δολοφονία στο Ιράκ του ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί, αυξάνουν επικίνδυνα την ένταση.

Οι πόλεμοι σε Συρία, Υεμένη και Λιβύη, η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στους γείτονές της, έχουν δημιουργήσει ένα πύρινο κουβάρι που απειλεί να κάψει τους λαούς και ολόκληρες χώρες. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και την Κίνα, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκλητικά, σαν τον κλέφτη, παραμονές Χριστουγέννων έφερε στη Βουλή την κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων που μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ αλλά την ίδια στιγμή και σε στόχο, σε μαγνήτη επιθέσεων όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν αυξάνοντας τους κινδύνους για το λαό μας.

Έχει χρεοκοπήσει το δόγμα που ακούει ο λαός όλα αυτά τα χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις, ότι η παραμονή μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ μας εξασφαλίζει τα σύνορα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το μαρτυρούν οι εξελίξεις μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Τουρκίας με τη λεγόμενη κυβέρνηση της Λιβύης.

Αντί ο λαός να ζει με ασφάλεια και Ειρήνη σε συνεργασία με όλους τους λαούς, ζει υπό διαρκή απειλή όπως αυτή αποτυπώνεται στο σημερινό επικίνδυνο ψευτοδίλημμα «Υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα και συνεκμετάλλευση με την Τουρκία ή πολεμική σύγκρουση» Κάθε πλευρά αυτού του διλήμματος εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τα δικαιώματα, την Ειρήνη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, το λαϊκά στρώματα σε συσπείρωση και συστράτευση. Σε όλα αυτά τα επικίνδυνα για το λαό και τη νεολαία μας σχέδια. Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι δηλώσεις του σημερινού Υπουργού Άμυνας πώς «θα ξανά ματώσουμε δίπλα στους Αμερικανούς σε μελλοντικούς πολέμους»!!!

Βέβαια ο ελληνικός λαός «ματώνει» για να πληρώνει 4 δις ευρώ το χρόνο για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες και όχι για την άμυνα της χώρας μας. Όλοι όσοι δεν θέλουμε να γίνουν τα παιδιά μας «κρέας» στα κανόνια των ιμπεριαλιστών ας βροντοφωνάξουμε:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις βάσεις και να μην επικυρωθεί από τη Βουλή.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 18 του Γενάρη στις 12:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
«Εργατικά ατυχήματα(;) και δυστυχήματα(;)»