figourini banner 1 2021

banner3

Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η  οργανωμένη πάλη των χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν μπροστά, να αποφασίσουν τη σύγκρουση με αυτή την πολιτική της κυβέρνησης και των βιομηχάνων, να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή. Την απόφαση αυτή φοβούνται και τρέμουν οι εκμεταλλευτές μας. Δεν είναι ανίκητοι. Ο αγώνας της εργατιάς μπορεί να τους σαρώσει.

Προτάσσουμε απέναντι τους το δικό μας μέτωπο. Συγκροτούμε τη συμμαχία μας με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!

Ÿ    ΓΙΑΤΙ κανείς δεν μπορεί ΜΟΝΟΣ του να προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του από την επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις τους, η ένωσή τους (η ΕΕ). Γιατί χωρισμένοι και ανοργάνωτοι , είμαστε ευάλωτοι και αδύναμοι.

Ÿ    ΓΙΑΤΙ όσο και να περιμένουμε ότι κάποιοι «άλλοι» θα μας λύσουν τα προβλήματα, σε όλες τις εποχές οι εργαζόμενοι μόνο με τους αγώνες και οργανωμένοι κατάφεραν να κατακτήσουν δικαιώματα.

Ÿ    ΓΙΑΤΙ η λογική που λέει ότι «τα σωματεία και οι αγώνες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα» ή ότι τα «σωματεία είναι ξεπερασμένες μορφές» και ότι τώρα ο τρόπος επικοινωνίας και οργάνωσης είναι πχ το διαδίκτυο και οι διάφορες «κινήσεις πολιτών», είναι λογική που συμφέρει αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, τους επιχειρηματίες. Για να μην αγγίζουμε τα συμφέροντά τους. Να μπορούν εύκολα να μας ελέγχουν, να εκτονώνεται ανώδυνα για αυτούς η οργή μας.

Ÿ    ΓΙΑΤΙ το σωματείο, είναι το όπλο σου, το στήριγμά σου, είναι δίπλα σου. Αποτελείται από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου όπως ΕΣΥ. Στο σωματείο συλλογικά συζητούμε, ενημερωνόμαστε, αποφασίζουμε, αναπτύσσουμε τη μόνη πραγματική αλληλεγγύη, την αλληλεγγύη του αγώνα. Παλεύουμε για όλα τα προβλήματα μας ΜΑΖΙ!

Όλα αυτά δείχνουν πως χρειάζεται ένα πιο δυνατό και μαζικό κλαδικό Σωματείο για να μπορεί από καλύτερες θέσεις και με πόδια σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων.

Στις εκλογές του σωματείου μας συμμετέχουμε συνειδητά, ψηφίζουμε

μαζικά!

Δυναμώνουμε το σωματείο, γινόμαστε δραστήρια μέλη. Δίνουμε

δύναμη στη δύναμή μας!

Μόνοι και αδύναμοι επαιτούμε! Δυνατοί κι οργανωμένοι απαιτούμε!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.

Κοζάνης

Μέλος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας - ΟΙΥΕ

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.       τηλέφωνα επικοινωνίας-

6947055351- 6943969145

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα: στα Σούπερ Μάρκετ, στα πολυκαταστήματα, στο εμπόριο, στον επισιτισμό και τις υπηρεσίες, εργαζόμενοι στα 8μηνα, στα delivery και άνεργοι του κλάδου

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30-15:30 και18:00-21:00 ΚΑΙ ΤΗΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ 8:00 - 20:00.

Οι εκλογές του σωματείου μας πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας. Είναι η περίοδος που συνοδεύεται με μέτρα και συμβάσεις που έχουν σαφή στόχευση: αφού πλήρωσαν οι εργαζόμενοι για την κρίση που οι ίδιοι ΔΕΝ δημιούργησαν, να πληρώσουν τώρα και την ανάπτυξή τους!

Θέλουν να διαχειριστούν τη φτώχεια και την εξαθλίωσή μας. Τα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, μαζί με τα νέα που περνάει η τωρινή κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έχουν σαρώσει κάθε εργατική λαϊκή κατάκτηση των προηγούμενων 100 χρόνων. Στόχος είναι να προστατευτεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας τάζει η κυβέρνηση ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ που τους έστρωσε το δρόμο. Η καπιταλιστική ανάπτυξη όμως δεν μπορεί να είναι ούτε δίκαιη, ούτε για όλους. Χτίζεται πάνω στα συντρίμμια μας, στους τσακισμένους μισθούς και δικαιώματά μας.

Η  κατάσταση στον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων για να αυγαταίνουν τα κέρδη των αφεντικών. Συνεχίζεται η επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στην ασφάλιση, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στα όρια συνταξιοδότησης, στα επιδόματα, στις αποζημιώσεις. Στο σύνολο του κλάδου επικρατούν τα εξαντλητικά ωράρια, η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απλήρωτες ή μισοπληρωμένες υπερωρίες, η δουλειά για λίγους μήνες, η περιπλάνηση από εργοδότη σε εργοδότη, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζόμενων στα delivery. Εντείνεται η σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων με νέα μέτρα, όπως η σταδιακή κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το Black Friday, η παράνομη επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων στον εργοδότη κλπ.

Ακόμα χειρότερες είναι οι συνθήκες στον κλάδο του επισιτισμού και της εστίασης όπου δεν υπάρχει κανένα συγκροτημένο δικαίωμα. Επικρατούν η ανασφάλιστη εργασία, τα εξευτελιστικά μεροκάματα και η ανυπαρξία σταθερού ωραρίου. Οι εργαζόμενοι στερούνται ακόμη και τα τσακισμένα δικαιώματα που διατηρούνται για τις συμβάσεις αορίστου χρόνου, είναι αποκλεισμένοι από οποιαδήποτε παροχή στην υγεία, την κοινωνική ασφάλιση. Επιπλέον, η εργασιακή ομηρία των ελαστικών σχέσεων εντείνει το φόβο για σύγκρουση και διεκδίκηση, αποτελεί μοχλό πίεσης για την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Αλλά και οι «ωφελούμενοι» στα προγράμματα που πλασάρονται τάχα για τη μείωση της ανεργίας, ενώ στην ουσία ανακυκλώνουν και μοιράζουν τη φτώχια, εργάζονται για τρείς και εξήντα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με ημερομηνία λήξης, παρόλο που στις θέσεις που εργάζονται είναι απολύτως απαραίτητοι. Και ενώ καλύπτουν πάγιες ανάγκες και υπηρεσίες, δεν αποκαλούνται εργαζόμενοι, παρά χαρακτηρίζονται «ωφελούμενοι», μια ωραία λέξη που κρύβει από πίσω της την άγρια εκμετάλλευση και διαγράφει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρόκειται για ένα οργανωμένο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων για την ανακύκλωση της ανεργίας και την εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα.

Η    επίθεση στη ζωή μας είναι συνολική και δεν περιορίζεται στα εργασιακά μας δικαιώματα. Το έγκλημα που επιχειρείται στην περιοχή μας με την απολιγνιτοποίηση και το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ ΑΕ είναι τρανταχτό παράδειγμα. Μετά την αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος πάνω από 150%, τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και το καθεστώς ομηρίας, με εργολαβίες, οχτάμηνα και δίμηνα, τα ωράρια και τα μέτρα ασφαλείας που έγιναν λάστιχο, όπως και οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τώρα έρχονται, με υποκριτικό πρόσχημα την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, να μετατρέψουν την περιοχή μας σε νεκροταφείο! Από τη μία οι χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, που έρχονται να προστεθούν στα ήδη υψηλά ποσοστά ανεργίας στη Δυτ. Μακεδονία, κι από την άλλη η τεράστια αύξηση στην τιμή του ρεύματος και της θέρμανσης θα καταστήσουν τη διαβίωση στην περιοχή αβάσταχτη. Ακόμα και η λειτουργία της τηλεθέρμανσης βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ κάθε προσπάθεια «διόρθωσης» της κατάστασης θα βαρύνει ακόμα περισσότερο τις τσέπες μας, με ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ κλπ. Τα αντίμετρα που υπόσχονται ζεστό χρήμα στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματειών και «κίνητρα για την ανάπτυξη, θα συνοδεύονται από τα κάτεργα των ειδικών οικονομικών ζωνών, όπου δεν θα ισχύει η όποια νομοθεσία για το βασικό μισθό, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπου με πρόσχημα την ανάπτυξή τους, θα επικρατεί η πιο σκληρή, η πιο εξόφθαλμη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, για να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων!

Και το χτύπημα στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν περιορίζεται εκεί. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα ενισχύσει παραπέρα, θα μονιμοποιήσει το μηχανισμό σφαγιασμού συντάξεων και παροχών. Το Ασφαλιστικό είναι το βασικό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων. Είναι συλλογική κατάκτηση του λαού, που γεννήθηκε μέσα από τις αξίες της αλληλεγγύης και της ενότητας των εργαζομένων, την ανάγκη προστασίας της ζωής τους. Δεν αφορά μόνο τη σύνταξη. Είναι μια σειρά προστατευτικές πλευρές που ξεκινούν από την προστασία της μητρότητας, την ασφάλιση των παιδιών και τα εμβόλιά τους, μέχρι τα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις, την προστασία απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο, την προστασία των ΑμεΑ κ.λπ. Παρά τα όσα ισχυρίζονται για αποκατάσταση αδικιών, για αυξήσεις στις συντάξεις, η αλήθεια είναι

διαφορετική. Ποιος νέος εργαζόμενος που έπιασε δουλειά στα χρόνια της κρίσης, που είναι σήμερα 20-35 ετών, θα καταφέρει να έχει 40 χρόνια 8ωρης εργασίας; Ποιος εργαζόμενος θα έχει 35 ασφαλισμένα χρόνια (1 ασφαλιστικός χρόνος = 300 ασφαλισμένες μέρες εργασίας!), όταν η καταγεγραμμένη ανεργία όλα αυτά τα χρόνια είναι σταθερά πάνω από 1.000.000 άνεργοι; Ποιος νέος εργαζόμενος που έχει φάει απολύσεις με το κουτάλι, που έχει δουλέψει με part-time, με 4ωρα - 6ωρα, με Σαββατοκύριακα, με σεζόν, delivery, που έχει μπει σε 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, θα έχει 12.000 ένσημα; Η κυβέρνηση προσπαθεί με την επιχειρηματολογία της να θολώσει τα νερά, να κρύψει το χαρακτήρα της επίθεσης. Ο στόχος είναι να μεταφερθεί ολοκληρωτικά η ευθύνη για την Κοινωνική Ασφάλιση στους εργαζόμενους. Από την επίθεση δεν εξαιρείται κανείς, καθώς κάθε εργαζόμενος, ανεξαρτήτως Ταμείου και κλάδου, καλείται να παλέψει μόνος σου, το ζήτημα της υγείας, της προστασίας και της σύνταξης, θα είναι ατομική υπόθεση. Δηλαδή, θα βγαίνει ο εργαζόμενος στις αγορές ως νέος "επενδυτής" και θα ψάχνει ευκαιρίες και προσφορές, ώστε να απαλλαγεί από την όποια ευθύνη το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. Να ανοίξει πιο πλατιά ο κερδοφόρος δρόμος στο πεδίο της Ασφάλισης για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι.

Στο στόχαστρο μπαίνουν και όσα δικαιώματα, κατακτήσεις και παροχές «απολάμβαναν» σε ένα βαθμό οι εργαζόμενοι: προστασία της πρώτης κατοικίας, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, μέτρα και επιδόματα πρόνοιας για την εργαζόμενη μητέρα ή εγκυμονούσα, όπως προστασία από απόλυση, επιδόματα και άδειες τοκετού, λοχείας, θηλασμού κλπ, δημόσιοι δωρεάν παιδικοί σταθμοί, δημόσια Υγεία και Παιδεία. Ό,τι δεν παράγει κέρδος για το κεφάλαιο αντιμετωπίζεται ως κόστος!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων έδωσε όλες του τις δυνάμεις και πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα στην ενημέρωση, την οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού. Δεν έλειψε από καμία μάχη του εργατικού κινήματος, συμμετείχε και πάλεψε για την επιτυχία κάθε απεργιακού αγώνα του προηγούμενου διαστήματος, ανέδειξε προβλήματα τοπικά αλλά και συνολικά, με ανακοινώσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και μαθητείας, έδωσε σκληρή μάχη μαζί με το ταξικά προσανατολισμένο κίνημα της πόλης, κόντρα στη νοθεία και την σιγή νεκροταφείου που επιχειρείται από τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα των εργαζομένων στη συλλογική οργανωμένη συνδικαλιστική δράση μέσα από τα συνδικάτα τους, την ανάγκη για κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Εναντιώθηκε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στις λευκές νύχτες και τις μαύρες Παρασκευές, ανέδειξε τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και μέτρα ασφαλείας και την απλήρωτη εργασία των πρακτικάριων στους χώρους της μαθητείας και κατάρτισης, εκεί που σπουδάζει η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης.

Συνάδερφε - συναδέρφισσα

Όσα μέτρα πήρε ως τώρα η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες, ήρθαν για να μείνουν, γιατί ακριβώς εξυπηρετούν τα αφεντικά τους, δηλαδή τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντά τους.

Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθενται. Κάνουμε στην άκρη την πλειοψηφία στην ΓΣΕΕ, των παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), που αποδεικνύουν μέσω των λεγόμενών τους και των πράξεών τους ότι για ακόμη μία φόρα είναι κομμάτι του μαύρου μετώπου των δυνάμεων του κεφαλαίου.

 

Δημοφιλή Νέα

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Μακεδονικού Φούφα (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Μακεδονικού Φούφα (φωτογραφίες)


Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Μακεδονικού Φούφα.

Πλημμύρες στην Εύβοια: Νεκροί, αγνοούμενοι και τεράστιες καταστροφές

Πλημμύρες στην Εύβοια: Νεκροί, αγνοούμενοι και τεράστιες καταστροφές


Εφιάλτης δίχως τέλος στην Εύβοια. Τέσσερις άνθρωποι έχ…

Ενημέρωση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας στις 12 Αυγούστου

Ενημέρωση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας στις 12 Αυγούστου


Έχοντας υπόψη το Ν. 4497/2017 και την υπ’ αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 5…

Ο Κρίτων Αρσένης βουλευτής του ΜέΡΑ25 για την καύση σκουπιδιών στην
Πέθανε ο σπουδαίος ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος

Πέθανε ο σπουδαίος ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος


Έησε 89 «διαγώνια» χρόνια... Ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Δη…

H «Συνοικία το όνειρο» και ο εφιάλτης του μετεμφυλιακού κράτους (του Δάνη Παπαβασιλείου)

H «Συνοικία το όνειρο» και ο εφιάλτης του μετεμφυλιακού κράτους (του Δάνη Παπαβασιλείου)


Αύγουστος 1961. Το μετεμφυλιακό καθεστώς βρίσκεται ακόμ…

Χρ. Σπίρτζης: Επικίνδυνη ολιγωρία της κυβέρνησης - Ανεπαρκείς οι ενέργειες αντιμετώπισης των πλημμυρών στην Εύβοια
Νεκροί τρεις πελεκάνοι στο αιολικο πάρκο Πρεσπών. Η ανακοίνωση του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών

Νεκροί τρεις πελεκάνοι στο αιολικο πάρκο Πρεσπών. Η ανακοίνωση του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών


Την Κυριακή 9-8-2020 διαπιστώθηκε σε περιοχή του Εθνικού Π…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα