pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: "Επαναφορά της πρότασης για την κατασκευή φράγματος στην Αγία Κυριακή Φούφα του Δήμου Εορδαίας"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την τοποθεσία στην περιοχή Αγίας Κυριακής μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φούφα κ.Νίκο Βόρσια επισκέφθηκε

ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης, συνοδευόμενος από τον Δ/ντη Τεχνικών Έργων κ. Κώστα Γρίβα και τον προϊστάμενο τμ. Δομών Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Τσιάμη.

Με πρόσφατη επιστολή του ο κ. Νίκος Βόρσιας προς τις υπηρεσίες της Π.Ε. Κοζάνης, θέτει εκ νέου τις διαχρονικές προσπάθειες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για την κατασκευή φράγματος, που θα ανακουφίσει τους καλλιεργητές του μεγάλου κάμπου 8.000 στρεμμάτων περίπου (Φούφα, Βαρυκού, Γαλάτειας, Δροσερού).

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο κ Βόρσιας ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης, για παλαιότερες διερευνητικές γεωτρήσεις για τον έλεγχο των χαρακτηριστικών του εδάφους και όπως τόνισε «έβγαλαν εξαιρετικά αποτελέσματα, για την καταλληλότητα του εδάφους-υπεδάφους» και συγχρόνως αναφέρθηκε και σε « κάποιες προμελέτες που εκπονήθηκαν, για την αναγκαιότητα της κατασκευής του φράγματος προς όφελος, της μεγάλης έκτασης της περιοχής και των πολιτών».

Εδώ και χρόνια για την καλλιέργεια της γης, χρησιμοποιούνται ασύμφοροι και μη αποδοτικοί μέθοδοι, ενώ ο αριθμός των γεωτρήσεων στον κάμπο ανέρχεται στον μεγάλο αριθμό των 250.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης υποσχέθηκε, πως άμεσα θα συγκεντρώσει τα υπάρχοντα διαθέσιμα σχετικά στοιχεία και σε συνεργασία με την Δ/νση Τεχνικών Έργων θα εκτιμήσουν την πρόταση καθώς η Περιφερειάρχη αρχή και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, έχουν την βούληση να σταθούν αρωγοί στην ανάπτυξη του Πρωτογενή τομέα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι προϋπόθεση για την εξέλιξη του έργου, είναι η σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας καθώς εικάζεται η ύπαρξη Αρχαιολογικού υλικού-ευρημάτων στην περιοχή.

Η διευθέτηση αυτού του ζητήματος θα αποτελέσει αντικείμενο συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη, με την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Δρ Αρετή Χονδρογιάννη –Μετόκη στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…