figourini banner 1 2021

banner3

Ραδιόφωνο: Μια λέξη χίλιες αναμνήσεις - Μια φωνή: χίλια πρόσωπα (Ρεπορτάζ & συνεντεύξεις της Βάιας Λαμπροπούλου από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς: Θ. Κάστια, Κ.Ι.Μεταξά, Ν. Γκουτζιομήτρο, Β. Αννουλίδου, Μ. Θρασκια, Γ. Γαλάνη, Ν. Σιώμου, Μ. Παραστατίδη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ήταν εποχές που στήναμε το αυτί στο ηχείο και αναμέναμε την αφιέρωση, τη δική μας σε κάποιον ή ίσως μια αφιέρωση για εμάς από κάποιον. Χτυποκάρδι να δεις! 

 Ακούγαμε αγκαλιά με τη συσκευή το αγαπημένο μας τραγούδι και αναμέναμε ξανά και ξανά να το επαναλάβει. Μια ρομαντική εποχή που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από την ψηφιακή εποχή της ευκολίας, της επανάληψης και της playlist.

Αγαπώ εκείνες τις φωνές που αναλάμβαναν την ευθύνη των μουσικών επιλογών και των κειμένων τους, συνομιλούσαν ζωντανά με το κοινό και ακουμπούσαν τη φωνή τους στις ψυχές μας. Αγαπώ και σήμερα πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές, μουσικές επιλογές και λόγια που αγγίζουν τρυφερά την πολυπλοκότητα της εποχής και ηρεμούν τα hertz του νου. Ψάχνω κάποια χαμένα Σαββατόβραδα μια φωνή να κρατηθώ «αλά μπρατσέτα» και να ανασάνω.

Το ραδιόφωνο του ραδιοανθρώπου, με τις ζωντανές συνεντεύξεις, την αναμονή για το επόμενο μουσικό τραγούδι, τα σαρδάμ και τα « συγνώμη, ζωντανή εκπομπή είμαστε…» είναι μια αλήθεια που οφείλουμε να διατηρήσουμε με την ίδια αίγλη.

Ήταν παραμονές Χριστουγέννων του 1906 στη Νέα Υόρκη όταν ο Φλέσεντεν μετέδωσε για πρώτη φορά τη φωνή του και μουσική μέσω ραδιοκυμάτων. Φαντάζομαι τη μαγεία που θα ένιωσαν οι άνθρωποι και πιστεύω πως τελικά υπάρχουν τα θαύματα των Χριστουγέννων. Το ραδιόφωνο είναι μια εφεύρεση του Γουλιέμου Μαρκόνι και άρχισε να αναπτύσσεται τη δεκαετία του1919 στις ΗΠΑ. Ενημερωτικό, διασκεδαστικό, ανταγωνιστικό ακόμη και με τα πιο σύγχρονα μέσα, το ραδιόφωνο υπάρχει και μιλάει στις καρδιές μας.

Μια φωνή πίσω από το ραδιόφωνο έχει πολλά πρόσωπα. Και μας μίλησαν και μας τα είπαν από την δική του πλευρά του μικροφώνου γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί από όλοι την Ελλάδα.

ΘΩΜΑΣ ΚΑΣΤΙΑΣ Δημοσιογράφος ,προϊστάμενος της ΕΡΤ Κοζάνης

Το ραδιόφωνο είναι αγάπη, μεράκι, έρωτας. Αν το δεις δημοσιοϋπαλληλικά το έχασες το παιχνίδι. Είναι μαγεία να επικοινωνείς με ανθρώπους χωρίς να τους γνωρίζεις. Αν μιλάμε για δημοσιογραφική δουλειά δεν υπάρχει ωράριο, η είδηση τρέχει και σε κυνηγάει .Χιλιάδες εκπομπές,χιλιάδες δελτία ειδήσεων,Το μεγαλύτερο προσόν είναι η αμεσότητα. Η είδηση μεταφέρεται αστραπιαία. Παλαιότερα ήταν διαφορετικά υπήρχε η συμμετοχή ακροατών, σε άλλες εποχές, μιλάμε για τη δεκαετία 80 και 90 με τεχνικό εξοπλισμό, διαφορετικό, μικρά στούντιο, πομπίνες, κασέτες, δίσκοι… Ήταν πιο ρομαντικά! Το τι κέρδισα 35 χρόνια; Πολλά. Αναγνωρισιμότητα, φίλους και τη μοναδική αγάπη του κόσμου. Είμαι ευχαριστημένος γιατί έκανα ένα επάγγελμα που αγαπούσα.

Κ.Ι.Μεταξάς, Ραδιοφωνικός παραγωγός στο Diva FM :

Κάποτε, όχι πολύ παλιά, που δεν υπήρχαν mp3, έξυπνα κινητά και Internet, κάπου στα χρόνια της εφηβείας, εκτός από τα βινύλια, τις κασέτες (τι μας λες τώρα) και τον έντυπο τύπο η άλλη διέξοδος για τις μουσικές αναζητήσεις ήταν το ραδιόφωνο. Ατελείωτες ώρες ακρόασης στα FM που οδήγησαν αναπόφευκτα στην ενεργή συμμετοχή σε ραδιοφωνικούς σταθμούς που ακούγονταν στη γειτονιά, σε όλη την πόλη και σήμερα πια σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω διαδικτύου. Κανείς δεν γνωρίζει για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί η τεχνολογική εξέλιξη του ραδιοφώνου, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να συντροφεύει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο γυμναστήριο, στις χαρές και στις λύπες, στην παρέα αλλά και στη μοναξιά. Η έλλειψη εικόνας καθιστά το ραδιόφωνο ιδιαίτερα γοητευτικό, όπως και το απρόσμενο του τραγουδιού που θα ακολουθήσει και αφήνουν τον ακροατή ελεύθερο να ταξιδέψει με τη φαντασία του.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ,Μουσικός παραγωγός στην ΕΡΑ Κοζάνης

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ Αγαπώ το ραδιόφωνο γιατί υπάρχει μια αλήθεια, μια αυθεντικότητα που δεν μπορείς να βρεις σε αυτό τον βαθμό σε κανένα άλλο μέσο. Μια αλήθεια που κρύβεται στις λέξεις, στα τραγούδια ακόμα και στις παύσεις που θα κάνεις. Σκέψου, είσαι σε ένα στούντιο, μόνος και εκεί έξω σε ακούνε εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν τα δικά τους, και καλά και λιγότερο καλά. Εσύ έχεις την «ευθύνη» να τους κάνεις συντροφιά.... Αγαπώ το ραδιόφωνο γιατί από την προετοιμασία, μέχρι την ώρα που θα φορέσω τα ακουστικά … απολαμβάνω το κάθε λεπτό.Η κάθε εκπομπή είναι μια αυτοτελή ιστορία που έχει την δική της μοναδική αξία Αγαπώ το ραδιόφωνο γιατί μου υπενθυμίζει κάθε μέρα πόσο θεραπευτική είναι η μουσική για όλους εμάς. Αγαπώ το ραδιόφωνο γιατί είναι το μέσο που ομορφαίνει την έννοια της ρουτίνας. Αγαπώ το ραδιόφωνο γιατί είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας που μας συντροφεύει όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ παράλληλα ταξιδεύει τη φαντασία μας, δημιουργώντας διάφορες εικόνες. Και τέλος αγαπώ το ραδιόφωνο γιατί μπορεί να έχουν αλλάξει οι εποχές τα δεδομένα....αλλά το Ραδιόφωνο θα διατηρεί πάντα τη μαγεία του και θα αντλεί τη δύναμη του από τη μουσική, Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μετά από είκοσι χρόνια εξακολουθώ να περιτριγυρίζομαι από μικρόφωνα, ακουστικά, ηχεία, φωνές. Αυτή η ιεροτελεστία του να ετοιμάσεις ένα κείμενο, να το εκφωνήσεις και να το μεταφέρεις στον ακροατή σου, δεν μπορεί κάποιος να την καταλάβει αν δεν την βιώσει.Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική ή μάλλον για να είμαι πιο συγκεκριμένος χωρίς ραδιόφωνο. Χρονια πολλά! ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΜΗΤΡΟΣ

ΒΑΣΩ ΑΝΝΟΥΛΙΔΟΥ, Δημοσιογράφος

Ραδιόφωνο ... ένα παραδοσιακό μέσο μαζικής επικοινωνίας . Πηγή ενημέρωσης αλλά και έμπνευσης . Διαχρονικό με σταθερό κοινό και φανατικούς ακροατές . Δοκιμάστηκε κατά καιρούς , πέρασε διαστήματα κρίσης αλλά επιβίωσε γιατί διατηρεί αναλλοίωτο ένα υπέροχο χαρακτηριστικό του, τη μαγεία ! Το ραδιόφωνο προσφέρει αμεσότητα , γρηγοράδα , διαδραστικότητα , φαντασία , δημιουργικότητα . Στη ζωή μου μπήκε ξαφνικά και από ό,τι φαίνεται ρίζωσε για τα καλά . Να το αγαπάτε το ραδιόφωνο φίλοι μου . Να το προτιμάτε και να σας συντροφεύει παντού !

 

ΜΑΡΙΑ ΘΡΑΣΚΙΑ, Radio Producer & Tax Econοmist

Το ραδιόφωνο ξέρει να ακούει, ξυπνά αναμνήσεις, επιβραβεύει στις χαρές & συμπαραστέκεται στις λύπες! Μας ταξιδεύει πίσω, πολύ πίσω στο χρόνο και μας συστήνει ανθρώπους, κουλτούρες, ήχους! Μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγα μόνο λεπτά ενώ μπορεί να μας φέρει κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα που βρίσκονται μακριά.
Αλλάζει φωνές, αλλάζει πρόσωπα, διεγείρει τη φαντασία. Αλλάζουμε & εμείς μαζί του! Μεγαλώνουμε παρέα! Το ραδιόφωνο είναι μαγεία!
Γι' άλλους καψούρα, γι' άλλους Αγάπη!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ, Στιχουργός, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, ιδρυτής του www.sweet-radio.gr

Ραδιόφωνο… ένα μαγικό κουτί με ατελείωτα σμήνη συναισθημάτων που εφορμούν στον κάθε έναν ξεχωριστά μεταφέροντας τον στο όνειρο , παιδί της πιο βαθιάς μας ανάγκης που μαρτυρά το άπιαστο.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΣΙΩΜΟΥ, Ραδιοφωνική παραγωγός

Η μεγάλη πρόκληση στο ραδιόφωνο είναι η σιωπή. Να μάθεις να τιθασεύεις τη φωνή σου, να εκπαιδευτείς να αφήνεις να ακούγεται η μουσική και μετά εσύ. Να αντέχεις να σε ακούς και να εκτίθεσαι. Να συγχωρείς το σαρδάμ σου και να συνεχίζεις. Είναι μαγικό ένα κομμάτι που αγαπάς, ο άλλος να ανεβάζει τη φωνή του ραδιοφώνου του για να το απολαύσει. Και ο κόσμος να ορίζεται με το άνοιγμα και το κλείσιμο του μικροφώνου. Σαν ακροάτρια το ραδιόφωνο ήταν η πρώτη κίνηση μόλις έμπαινα στο σπίτι. Η παρέα. Έχει αυτή τη χαρά της έκπληξης που δεν ξέρεις ποια μουσική θα ακολουθήσει. Και όλο και κάτι νέο θα ανακαλύψεις, όλο και κάτι θα μάθεις.

ΜΑΝΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ, Ραδιοφωνικός παραγωγός.

Τι έμαθα από το ραδιόφωνο; Την ευκαιρία να περιπλανηθώ, να μάθω, να ακούσω, να ερωτευτώ μέσα απεραντοσύνη της μουσικής. Την ευκαιρία να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους, φίλους που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τη μουσική, τον άγνωστο που θα με πετύχει στο μπαράκι και θα με ρωτήσει «ποια είναι η κομματάρα που άκουσα την τάδε ώρα στο ραδιόφωνο», αυτόν που θα σου τηλεφωνήσει και θα σου πει συγχαρητήρια για την επιλογή, αυτόν που θα κοντοσταθεί στο δρόμο και θα σου πει «Σας ακούω όλη μέρα». Καταρχάς ευγνώμων, που ένας επιχειρηματίας με εμπιστεύεται να ηγούμαι μιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι μοιράζονται την ίδια αγάπη για το ραδιόφωνο και τη μουσική και στους οποίους οφείλεται η συνέχιση 27 ετών ασταμάτητης ύπαρξης του ραδιοφώνου του Diva 91.6 με ζωντανές εκπομπές, αποκλειστικότητες, συνεργασίες, συνεχείς υλικοτεχνικές αναβαθμίσεις και υιοθέτηση καινοτόμων νέων τεχνολογιών. Και σίγουρα νιώθω τυχερός που μου δόθηκε από νεαρή ηλικία η ευκαιρία να γνωρίσω τον κόσμο του ραδιοφώνου πέραν της πλευράς του ακροατή, και να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά αγαπούσα! Την ευκαιρία να περιπλανηθώ, να μάθω, να ακούσω, να ερωτευτώ μέσα στην απεραντοσύνη της μουσικής. Την ευκαιρία να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους, φίλους που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τη μουσική, τον άγνωστο που θα με πετύχει στο μπαράκι και θα με ρωτήσει «ποια είναι η κομματάρα που άκουσα την τάδε ώρα στο ραδιόφωνο», αυτόν που θα σου τηλεφωνήσει και θα σου πει συγχαρητήρια για την επιλογή, αυτόν που θα κοντοσταθεί στο δρόμο και θα σου πει «Σας ακούω όλη μέρα».

Σήμερα, γυρίστε το κουμπάκι του ραδιοφώνου. Κάτι θα έχει να σας πει.

Της Λαμπροπούλου Βάιας

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Μακεδονικού Φούφα (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Μακεδονικού Φούφα (φωτογραφίες)


Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Μακεδονικού Φούφα.

Πλημμύρες στην Εύβοια: Νεκροί, αγνοούμενοι και τεράστιες καταστροφές

Πλημμύρες στην Εύβοια: Νεκροί, αγνοούμενοι και τεράστιες καταστροφές


Εφιάλτης δίχως τέλος στην Εύβοια. Τέσσερις άνθρωποι έχ…

Ενημέρωση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας στις 12 Αυγούστου

Ενημέρωση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας στις 12 Αυγούστου


Έχοντας υπόψη το Ν. 4497/2017 και την υπ’ αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 5…

Ο Κρίτων Αρσένης βουλευτής του ΜέΡΑ25 για την καύση σκουπιδιών στην
Πέθανε ο σπουδαίος ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος

Πέθανε ο σπουδαίος ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος


Έησε 89 «διαγώνια» χρόνια... Ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Δη…

H «Συνοικία το όνειρο» και ο εφιάλτης του μετεμφυλιακού κράτους (του Δάνη Παπαβασιλείου)

H «Συνοικία το όνειρο» και ο εφιάλτης του μετεμφυλιακού κράτους (του Δάνη Παπαβασιλείου)


Αύγουστος 1961. Το μετεμφυλιακό καθεστώς βρίσκεται ακόμ…

Χρ. Σπίρτζης: Επικίνδυνη ολιγωρία της κυβέρνησης - Ανεπαρκείς οι ενέργειες αντιμετώπισης των πλημμυρών στην Εύβοια
Νεκροί τρεις πελεκάνοι στο αιολικο πάρκο Πρεσπών. Η ανακοίνωση του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών

Νεκροί τρεις πελεκάνοι στο αιολικο πάρκο Πρεσπών. Η ανακοίνωση του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών


Την Κυριακή 9-8-2020 διαπιστώθηκε σε περιοχή του Εθνικού Π…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα