pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Τοσονίδου: «Εξαντλούν όλη τη διαχείριση της κρίσης στην ατομική ευθύνη. Δεν κάνουν τίποτε για να προσλάβουν γιατρούς, προσωπικό και μας λένε ότι θα βγάλουμε γενική εφημερία με μια μάσκα που κρατάει δύο ώρες. Ντροπή τους! (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Καθημερινός παραμένει ο αγώνας των υγειονομικών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και κάνουν ό,τι μπορούν, με τα μέσα που διαθέτουν

(που δε διαθέτουν για την ακρίβεια) για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κοροναϊού, να σώζουν ανθρώπινες ζωές και να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας. Ζητούν το αυτονόητο: να δουλεύουν με ασφάλεια, διότι, όπως υπογραμμίζουν, εάν δεν είναι ασφαλείς οι γιατροί και οι νοσηλευτές, δε θα είναι και οι ασθενείς.

Σε έρευνα του MEGA για την κατάσταση στο ΕΣΥ, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του καναλιού (23/3), μίλησε η πρόεδρος του Σωματείου ΓΝ Ασκληπιείου, Δέσποινα Τοσονίδου, και στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης, τα ψέματα της όσον αφορά στις προσλήψεις προσωπικού αλλά και το γεγονός πως τους έχει αφήσει απροστάτευτους, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας.

«Εξαντλούν όλη τη διαχείριση της κρίσης στην ατομική ευθύνη. Δεν κάνουν τίποτε για να προσλάβουν γιατρούς, προσωπικό και μας λένε ότι θα βγάλουμε γενική εφημερία με μια μάσκα που κρατάει δύο ώρες. Ντροπή τους!», υπογραμμίζει και κάνει δραματική έκκληση «να μας δώσουν μέσα προστασία, γυαλιά, ρουχισμό, μάσκες» κτλ.

«Έχει ετοιμαστεί ένας όροφος 26 κλινών αλλά δεν είναι έτοιμος να λειτουργήσει γιατί δεν έχει έρθει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μας λένε ότι 26 κλίνες θα λειτουργήσουν στην καλύτερη περίπτωση με με 15 νοσηλευτές. Είναι αίσχος αυτό που γίνεται, είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» προσθέτει.

Η Δ. Τοσονίδου ζητεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας «να προσλάβουν εντατικολόγους, πνευμονολόγους, παθολόγους, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. ΜΟΝΙΜΟΥΣ. Χρειαζόμαστε στρατό για να πολεμήσει στον πόλεμο»

Παρακολουθήστε το βίντεο (Πηγή: MEGA TV)

ΠΗΓΗ: www.ygeionomikoi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…