pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού από τη σύσκεψη Χαρδαλιά με θέμα την καραντίνα (φωτογραφίες - βίντεο)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αρνητικά σχολια και αντιδράσεις προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη υπό τον Υφυπουργό

Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Μάλιστα, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου Μύκης, δίπλα στον οικισμό του Εχίνου που έχει τεθεί σε καραντίνα με αντικείμενο την εφαρμογή της καραντίνας και την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού. 

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, σε μια μικρή αίθουσα των 20 θέσεων βρίσκονται περίπου 40 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων φορούν μάσκα αλλά δεν τηρούν καμία απόσταση ασφαλείας. Μάλιστα σε άλλη φωτογραφία, που τραβήχτηκε νωρίτερα ο ίδιος ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι ο μοναδικός που δεν φοράει μάσκα. Χωρίς μάσκα διακρίνεται και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Π. Πρεζεράκος !

Πρόκειται για τον ίδιο Υφυπουργό που εμφανίζεται να επιπλήττει καθημερινά τους πολίτες για τη μη τήρηση των μέτρων προφύλαξης, και ο οποίος παραδίδει ένα μάθημα απόλυτης ανευθυνότητας και παραβίασης των μέτρων που εξαγγέλει, εν μέσω της επιδημίας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως κατά την τοποθέτησή του στη σύσκεψη, με τον κόσμο να συνωστίζεται μέσα στην αίθουσα, επανέλαβε πως «η μάχη αυτή θα κριθεί στο υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης των πολιτών». 

Στην επίσημη ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, λέγοντας πως πρόκειται για μια εικόνα της στιγμής, που κράτησε λίγο. «Είχαμε πάρει όλα τα μέτρα με μάσκες και αντισυπτικά, η απόσταση δεν ήταν δύο μέτρα, αλλά ήταν ένα με ενάμιση μέτρο», υποστήριξε, ισχυρισμός ωστόσο που καταρρίπτεται από τις ίδιες τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Δεν χρειάζεται να γίνεται θέμα, είπε, καταλήγοντας. 

Πάντως ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ. Σ. Τσιλιγγίρης, που σχολίασε το ζήτημα, ανέφερε ότι είχε προτείνει άλλο χώρο, όπως το αμφιθέατρο του τοπικού Νοσοκομείου αλλά δεν εισακούστηκε. 

12 κρούσματα στο Νομό Ξάνθης - 2 Ξενοδοχεία με πολίτες που επαναπατρίστηκαν

Ως προς την καραντίνα του οικισμού Εχίνου, ειπώθηκε ότι δεν έχουν σημειωθεί νέα κρούσματα και πλέον θα γίνονται τεστ στο τοπικό Κέντρο Υγείας.  12 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Νομό Ξάνθης με 3 θανάτους. Mόνο τρία από τα θετικά δείγματα  προέρχονται από το συγκεκριμένο οικισμό ενώ αναμένονται αποτελέσματα από άλλα 16 ύποπτα κρούσματα, 7 από τον οικείο Δήμο Μύκης και 6  από τον υπόλοιπο νομό. 

Τέλος σε δύο ξενοδοχεία της Ξάνθης έχουν απομονωθεί φοιτητές και ιδιώτες που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία, οι οποίοι έδωσαν δείγματα σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αναμένονται τα αποτελέσματα για να διαπιστωθεί αν θα επιστρέψουν στα σπίτια ή θα παραμείνουν σε καραντίνα. Από την πλευρά του ο τοπικός βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ επεσήμανε το έλειμμα επίσημης ενημέρωσης και μίλησε για παραλείψεις που έχουν σημειωθεί. 

ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου