figourini banner 1 2021

ACS BANNERS 2019 orizontio 001

Δεν είναι λαϊκιστές. Είναι «μαυρογυαλούροι» μεταρρυθμιστές. (Γράφει ο Νίκος Δινόπουλος)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ψεκάζουμε με αντισηπτικό και καθαρίζουμε επιμελώς τα πόμολα…

11.000.000 ευρωγια επικοινωνιακές ανάγκες μοιράζει στα ΜΜΕ η κυβέρνηση της ΝΔ… Όποιος επιθυμείνα ξεφύγει από την ασφυκτικά ελεγχόμενη δημοσιοκαφρίλα των κατεστημένων μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση, έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες, ιστοσελίδεςκ.α),μια έγκυρη και καλή επιλογή είναι η ιστοσελίδα:Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Δεν είναι άμοιρος πολιτικών ευθυνών και ο κ. Τσιόδρας που με το αναμφισβήτητο κύρος του επιστήμονα ιατρού δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση της ΝΔ και είναι συνυπεύθυνος,ως επικεφαλής του Υπ. Υγείας για την αντιμετώπιση του Covid-19, για την ενημέρωση και τις πολιτικές που αποφασίζονται και εφαρμόζονται.

***

Υπενθυμίζω το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ:

«7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

Καλούμε τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα από κοινού με τους Συλλόγους των Εργαζομένων, αλλά και με άλλα Σωματεία, Φορείς, Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, συνεντεύξεις τύπου».

 

Στηρίζουμε το κάλεσμα γιατί πρέπει να «λογαριαστούμε ΤΩΡΑ» και όχι «μετά»!

***

Βουλευτές, εκλεγμένοι στην περιφέρεια και στους δήμους της Δ. Μακεδονίας συνωστίζονται στους προθαλάμους και στους διαδρόμους του κόμματος της ΝΔ που νέμεται την αστική κυβερνητική εξουσία αποθεώνοντας νυχθημερόν το μεγάλο αρχηγό για την«κομβικής σημασίας οραματική καθοδήγηση του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχυμένη από το ανθρώπινο πρόσωπο, τη φιλικότητα και την ασφάλεια που εκπέμπει απευθυνόμενος στους πολίτες». Ακούραστα, με αλλεπάλληλα δελτία τύπου μας ενημερώνουν πως «κατόπιν ενεργειών τους, παρεμβάσεών τους, επιστολών τους, συναντήσεών τους» και ότι άλλο γεννάει η ανεξάντλητη φαντασία τους, στα πολλά και μεγάλα ζητήματα θα δοθεί εν καιρώ η δέουσα λύση… Καιμ’ όλα αυτά ο περιφερειάρχης μας προτρέπει: «Να φροντίσουν οι Δυτικομακεδόνες να βάλουν κηπάκο και κοτούλες στο σπίτι γιατί αν η έλλειψη τροφίμων είναι μεγάλη μπορεί να πεινάσουμε κιόλας»

Δήμοι και κοινότητες της Καστοριάς και της Κοζάνης μπαίνουν σε καραντίνα.Η Δ. Μακεδονία πρωτοπορεί σε κρούσματα και θανάτους σε σχέση με τον πληθυσμό…Κι αυτοί -ούτε καν για επικοινωνιακή σκοπιμότητα- δεν διατυπώνουν, έστω και σε ένα από τα πολλά δελτία τύπου κάποιο αίτημα, να πιέσουν έστω την κυβέρνηση για την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής[1], τις ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και σε υγειονομικό υλικό.Παρά ταύτα εξαγγέλλουν την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίαςγια τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊούκαι τη λειτουργία της ΜΕΘ στο Μαμάτσειοπαρ’ ότι λείπει το απαιτούμενο προσωπικό για να λειτουργήσουν.…

Αλληλοσυγχαίρονταικαι λιβανίζουν νυχθημερόντον πρωθυπουργό και την κυβέρνησητης ΝΔ που«προληπτικά και έγκαιρα, [εφαρμόζουν] χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις τα αναγκαία μέτρα πολιτικής και προστασίας των πολιτών».Όλα αυτά όταν στις 31 Γενάρη δήλωναν, «προληπτικά και έγκαιρα» (sic), πως ο Covid-19 «είναι μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα και μέτρια θνητότητα, σαν μια βαριά γρίπη. Άρα και να έρθει κάποια στιγμή στη χώρα μας, δε χρειάζεται να υπάρχει πανικός»,(Κικίλιας: Λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα και μέτρια θνητότητα ο κορωναϊός).

Όχι, δεν είναι λαϊκιστές. Είναι επικίνδυνοι «μαυρογυαλούροι».

Μέχρι τώρα, οι εξαγγελλίες για ενίσχυση του ΕΣΥ και με προσλήψεις αγνοούνται. Παρά τις διακηρύξεις, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να καλύψει τις ανάγκες με «εθελοντές» και το«ΕΣΥ να συνεργαστεί με ιδιώτες γιατρούς με αμοιβή 2000 ευρώ για όσους θα ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και έργο». Από τα 800 ευρώ για τις ΜΕΘ των ιδιωτικών δομών υγείας η κυβέρνηση τα διπλασίασε σε 1600 και τις ενισχύουν με«30 εκατ. ευρώ ως «αποζημίωση»(;!) για ελέγχους σε σχέση με τον κορωνοϊό». Ακόμα, «οι ιδιώτες μπορούν να συνεργασθούν με το ΕΣΥ για υπηρεσίες τηλεϊατρικής με αμοιβή 10 ευρώ ανά τηλεφώνημα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας».

Απολύτως συμβατά με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για την υγεία που κατέθεσεστη Βουλήτο Φλεβάρηο υπουργός υγείας Β.Κικίλιας:Οι «Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), […] θα αφορούν στην κτιριακή αναβάθμιση, το management, την αγορά μηχανημάτων και υπηρεσιών, τη λειτουργία των νοσοκομείων. [Ο υπουργός] «κάνει λόγο για μεταρρύθμιση – σταθμό για το ΕΣΥ, καθώς όπως αναφέρει το μοντέλο της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και Β. Αμερική», (Βασίλης Κικίλιας: Management και αγορά μηχανημάτων από ιδιώτες στα νοσοκομεία).Με απλά λόγια, το ΕΣΥ αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο για να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των ιδιωτικών δομών υγείας με την εγγύηση του αστικού κράτους.

Γράφεται και λέγεται πως ξεγυμνώθηκε, κατέρρευσε ο μύθος του νεοφιλελευθερισμού και της «ελεύθερης αγοράς» που ως «από μηχανής θεός» ρύθμιζε και ρυθμίζει τα πάντα. Όχι δεν συντελείται και δεν θα ζήσουμε το τέλος του καπιταλισμού, ή έστω του νεοφιλελευθερισμού όπως αποκαλείται κυρίαρχα στις μέρες μας. Το καπιταλιστικό κτήνος δεν θα παραιτηθεί και δεν θα καταρρεύσει μόνο του. Οι κυρίαρχες ηγεμονικές -(πολιτικά - ιδεολογικά)- δυνάμεις αξιοποιώντας ως ευκαιρία την αναμφισβήτητη πρωτοφανή απειλή και τη θηριώδη κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊούCovid-19επιβάλουν τη ριζική εκ βάθρων αναδιάρθρωση του καπιταλισμού σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Εφαρμόζοντας το βασικό αξίωμά του Καρλ Σμιτ πως ο«κυρίαρχος είναι εκείνος που αποφασίζει αν όντως είμαστεαντιμέτωποι με μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τελικά αν πρέπει αυτή η κατάστασηνα αρθεί ή όχι[2]», η κυβέρνηση της ΝΔ με ένα διάγγελμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκηκαι με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου ανέστειλε βασικές διατάξεις του συντάγματος.Και στη συνέχεια, με αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου -ερήμην της Βουλής- ξέσπασεπανδημία απαγορεύσεων, ακύρωσης και περιορισμού συνταγματικά κατοχυρωμένων εργασιακών, ατομικών και συλλογικών αστικοδημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων[3]. Είναι μια πραγματικότητα πουπροδιαγράφει την μελλοντική δυστοπία του αστικού κράτουςπου οικοδομείται τώρα μπροστά στα μάτια μας.Όλα τα δεδομένα οδηγούν σε μια βασική εκτίμηση: Αν δεν «λογαριαστούμε ΤΩΡΑ», στο μέλλον θα μιλάμε και θα γράφουμε για την προ και μετά covid-19 περίοδο.

 

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2020 για το«Επιτελικό Κράτος»[4],είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις επιταγές των γκουρού του νεοφιλελευθερισμού: «[…] για τους ζηλωτές του νεοφιλελευθερισμού, πρέπει να διατηρηθεί ένα κράτος ικανό να τσακίσει τη δύναμη των συνδικάτων, να καταργηθούν οι κατώτερες αμοιβές που ορίζουν οι Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις και να καθορίζονται από τον «ανταγωνισμό» της αγοράς εργασίας, να ελαχιστοποιηθεί το «κόστος» για συντάξεις, να είναι λιτό στις κοινωνικές δαπάνες -(παιδεία, υγεία, πρόνοια, φτώχια, ανεργία κ.α.)- που τις θεωρούν παρασιτικές, να μην παρεμβαίνει στην οικονομία (ιδιωτικοποιήσεις, απορρύθμιση κρατικών παρεμβάσεων), και να ελέγξει τον πληθωρισμό. Βασικοί στόχοι είναι η νομισματική σταθερότητα, ο πειθαρχημένος κρατικός προϋπολογισμός, και ένα «φυσιολογικό»(;!) ποσοστό ανεργίας που θεωρείται αναγκαίο για την «αποτελεσματική» λειτουργία της αγοράς εργασίας. Εφόσον επιτευχθούν αυτά, μειωθούν οι φόροι, αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων, αποκατασταθεί η διαδικασία συσσώρευσης κεφαλαίου, και παράλληλα περιοριστούν οι κοινωνικές δαπάνες θα προκύψουν οι ανισότητες και τα κίνητρα για επενδύσεις και «ανάπτυξη», (Νεοφιλελευθερισμός, μικρό - συνοπτικό ιστορικό.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έγκαιρα -πολύ πριν τις εκλογές-μας το είχε ξεκαθαρίσει: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαίωμα».

Γι’ αυτό και«η παγκόσμια πανδημία δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή μειωμένων εγγυήσεων για το μέλλον, όπως δεν μπορεί ο πανικός και ο φόβος των ημερών να ερμηνευτεί ως οικειοθελής κοινωνική παραίτηση. Τα συνταγματικά και εργασιακά δικαιώματα δεν θα γραφούν εξ αρχής σε μία tabularasa αλλά θα πρέπει να αποτελέσουν αδιάσπαστη συνέχεια των αναγνωρισμένων μέχρι σήμερα κοινωνικών κατακτήσεων»,(Ανοιχτή Επιστολή του Χριστόφορου Σεβαστίδη, Εφέτη Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς τα μέλη της Ένωσης).

ΥΓ. Μολυσματική νόσος, GiorgioAgamben:

«Μια από τις πιο απάνθρωπες συνέπειες του πανικού που επιδιώκεται με κάθε τρόπο να εξαπλωθεί στην Ιταλία με την ευκαιρία της επονομαζόμενης επιδημίας του κορωνοϊού είναι απτή στην ίδια ιδέα της μόλυνσης, βάσει της οποίας διαμορφώθηκαν τα έκτακτα μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση.

[…]

»Με δεδομένες  τις αναντίρρητες, διαφοροποιήσεις οι πρόσφατες αποφάσεις (οι οποίες ελήφθησαν από την κυβέρνηση με διατάγματα που θα θέλαμε να ελπίζουμε –  ματαίως ωστόσο- ότι δεν θα επιβεβαιωθούν από το κοινοβούλιο με νόμο εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας) μετατρέπουν πραγματικά το κάθε άτομο σε δυνητικό μολυσματικό φορέα, ακριβώς όπως εκείνες οι αποφάσεις που αφορούν στην τρομοκρατία, υπολαμβάνουν κάθε πολίτη ως εν δυνάμει τρομοκράτη.Η αναλογία είναι τόσο ξεκάθαρη, ώστε ο δυνητικός μολυσματικός φορέας που δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις τιμωρείται με φυλακή.

[…]

»Ακόμη πιο λυπηρός από τους περιορισμούς των ελευθεριών, που συνεπάγονται οι πρόσφατες αποφάσεις, είναι, κατά τη γνώμη μου, ο εκφυλισμός των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που δύνανται αυτές να προκαλέσουν. Ο άλλος άνθρωπος, όποιος κι αν είναι, ακόμα και ένας αγαπημένος, δεν πρέπει να πλησιαστεί ή να αγγιχθεί και μάλιστα προκρίνεται να τεθεί, ανάμεσα σε εμάς και σε εκείνον, μια απόσταση, που σύμφωνα με ορισμένους είναι ένα μέτρο, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες υποδείξεις των λεγόμενων εμπειρογνωμόνων θα πρέπει να είναι 4,5 μέτρα (ενδιαφέροντα τα πενήντα εκατοστά!). Η έννοια του πλησίον έχει καταργηθεί. Είναι δυνατόν, δεδομένης της ηθικής ασυνέπειας των κυβερνώντων, αυτές οι αποφάσεις να απευθύνονται σε εκείνους που τις εκλαμβάνουν και τις εφαρμόζουν με τον ίδιο φόβο που είναι θεμιτό να προκαλέσουν, αλλά είναι δύσκολο να μην σκεφτεί κανείς ότι η κατάσταση που δημιουργούν είναι ακριβώς εκείνη που όποιος μας κυβερνά προσπάθησε -όχι λίγες φορές- να πραγματοποιήσει: τα πανεπιστήμια και τα σχολεία να κλείνουν και τα μαθήματα να γίνονται μόνο διαδικτυακά, να πάψουμε, μια και καλή, να συναντιώμαστε και να μιλάμε για πολιτικά ή πολιτιστικά θέματα, να ανταλλάσσουμε μόνο ψηφιακά μηνύματα και, οπουδήποτε είναι εφικτό, τα μηχανήματα να αντικαθιστούν κάθε επαφή – αποτρέποντας οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια – μεταξύ των ανθρώπων.

[…]

»Είναι σαφές ότι οι Ιταλοί είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν σχεδόν τα πάντα, τις συνήθεις συνθήκες διαβίωσης, τις κοινωνικές σχέσεις, την εργασία, ακόμα και τις φιλίες, τα συναισθήματα και τις θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, μπροστά στον κίνδυνο να αρρωστήσουν. Η γυμνή ζωή -και ο φόβος της απώλειάς της- δεν είναι κάτι που ενώνει τους ανθρώπους, αλλά τους τυφλώνει και τους χωρίζει. […] Τι γίνονται οι ανθρώπινες σχέσεις σε μια χώρα που συνηθίζει να ζει με αυτόν τον τρόπο χωρίς να γνωρίζει κανείς για πόσο καιρό; Και τι είναι μια κοινωνία που δεν έχει άλλη αξία από την επιβίωση;

[…]

»Οι άνθρωποι έχουν τόσο εθιστεί να ζουν σε συνθήκες πολυετούς κρίσης και πολυετούς έκτακτης ανάγκης που δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι η ζωή τους έχει μειωθεί σε καθαρά βιολογική κατάσταση και έχει χάσει κάθε διάσταση όχι μόνο κοινωνική και πολιτική, αλλά και ανθρώπινη και συναισθηματική. Μια κοινωνία που ζει διηνεκώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να είναι μια ελεύθερη κοινωνία. Στην πραγματικότητα ζούμε σε μια κοινωνία που έχει θυσιάσει την ελευθερία στους λεγόμενους «λόγους ασφαλείας» και, ως εκ τούτου, καταδικάστηκε να ζήσει σε μια μόνιμη κατάσταση φόβου και ανασφάλειας.

[…]

»Εκείνο που προκαλεί ανησυχία δεν είναι τόσο ή όχι μόνο το παρόν, αλλά το μετά. Ακριβώς όπως οι πόλεμοι έχουν αφήσει μια σειρά δυσοίωνων και επιτευγμάτων ως κληρονομιά στην ειρήνη, από αγκαθωτά σύρματα έως πυρηνικούς σταθμούς, είναι πολύ πιθανό ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να συνεχιστούν, ακόμη και μετά την έκτακτη ανάγκη για την υγεία, τα πειράματα που οι κυβερνήσεις δεν είχαν πραγματοποιήσει πρωτύτερα, ώστε τα πανεπιστήμια και τα σχολεία να κλείνουν και τα μαθήματα να γίνονται μόνο διαδικτυακά ή, μια και καλή πλέον, να πάψουμε να συναντιώμαστε και να μιλάμε για πολιτικά ή πολιτιστικά θέματα και να ανταλλάσσουμε μόνο ψηφιακά μηνύματα και, οπουδήποτε είναι εφικτό, τα μηχανήματα να αντικαθιστούν κάθε επαφή – αποτρέποντας οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια – μεταξύ των ανθρώπων».(Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο antifono.gr)

Μετάφραση: Αναστάσιος Θεοφιλογιαννάκος

 

Σημειώσεις

 


[1] «Στο ΓΝ Κοζάνης "Μαμάτσειο" υπάρχουν 87 οργανικές θέσεις γιατρών εκ των οποίων οι 37 είναι κενές (44%), στο "Μποδοσάκειο" Πτολεμαΐδας 62 οργανικές - κενές 20 (32%), στο ΓΝ Καστοριάς 45 οργανικές - κενές 12 (27%), στο ΓΝ Φλώρινας 48 οργανικές - κενές 16 (33%) και στο ΓΝ Γρεβενών 44 οργανικές - κενές 12 (27%). Για το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο "Μαμάτσειο" Νοσοκομείο Κοζάνης είναι κενές το 35-40% των οργανικών θέσεων. Ανάλογη η κατάσταση, με ορισμένες διακυμάνσεις, και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία. […] Είναι χαρακτηριστικά τα μπαλώματα που γίνονται με τις μετακινήσεις γιατρών από το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού και άλλες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά στο Νοσοκομείο της Καστοριάς, όπως επίσης χαρακτηριστική είναι η χρόνια σταδιακή αποδυνάμωση και του Περιφερειακού Ιατρείου Μεσοποταμίας που σήμερα η πλήρης στελέχωσή του όχι μόνο κρίνεται απαραίτητη, αλλά απαιτείται να ενισχυθεί περαιτέρω»,(ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ, Προβλήματα και ελλείψεις στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας).

[2]Ελένη Λάμπρου, CarlSchmitt: Μια θεωρία περί την πολιτική και τη θεολογία

[3]Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά…, του Γιώργου Λαγγουρέτου*

[4]«Το στίγμα του πολυνομοσχεδίου - σκούπα, με τα 119 άρθρα, είχε δοθεί από την κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δημοσιοποίησής του, κάνοντας λόγο για ρόλο «σύγχρονου management» του κράτους. Συνοπτικά στο νομοσχέδιο προβλέπονται κωδικοποίηση, δηλαδή επικαιροποίηση και μονιμοποίηση, του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου και των μνημονιακών νόμων […», (Ριζοσπάστης 7/8/2019).Διαβάστε εδώ: Αντιδραστικές αλλαγές προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου [902.gr], και εδώ: Το «Επιτελικό Κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη [efsyn.gr])

 

 

www.kozani.tv

 

Δημοφιλή Νέα

Hotel Ioannou Resort στην Πτολεμαΐδα: Ζητείται εποχιακό προσωπικό για την καλοκαιρινή σεζόν 2020

Hotel Ioannou Resort στην Πτολεμαΐδα: Ζητείται εποχιακό προσωπικό για την καλοκαιρινή σεζόν 2020


Υπάλληλος Bar/Service για το κεντρικό bar του ξενοδοχείου.

Κοκκινιδης Στάθης:
Ο φόβος ως εργαλείο της κυρίαρχης πολιτικής (του Βασίλη Λιόση)

Ο φόβος ως εργαλείο της κυρίαρχης πολιτικής (του Βασίλη Λιόση)


Γιατί ενώ υπάρχει τόση αδικία ο κόσμος δεν εξεγείρεται…

Ενημέρωση για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας στις 3 Ιουνίου - Ο πίνακας συμμετεχόντων
Η Βαλεντίνα Τσαρτσιανίδου με καταγωγή από την Κοζάνη μιλά για την κατάσταση που επικρατεί στη Σκωτία. Η χώρα βρίσκεται ακόμη σε lockdown λόγω κορονοϊού. (video)
Εργασία στην Κοζάνη: Ζητείται βοηθός οδοντιατρείου, νοσηλευτής ή νοσηλεύτρια με εμπειρία σε χειρουργεία
Γιάννης Καραβασίλης:

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα