pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αγωνιστική Συνεργασία Σπάρτακου (Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ): "Για εμάς τα κλεμμένα δεν είναι περασμένα ξεχασμένα"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνάδελφοι,ες

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων προωθεί με γρήγορα βήματα

την ολοκλήρωση της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την «απολιγνιτοποίηση» με στόχο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο. Μια πολιτική που θα έχει τραγικές συνέπειες για το σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού ειδικά της περιοχής μας , τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ και τον κλάδο. (εκτόξευση της ανεργίας, σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, πανάκριβο ρεύμα και θέρμανση για το λαό, καταστροφή του περιβάλλοντος κ.α.)

Για να προχωρήσει αυτή την πολιτική με τις λιγότερες δυνατόν αντιδράσεις αναγκάζεται να επιστρέψει μέρος των κλεμμένων από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε (Μειώσεις μισθών έως 55%, ειδικά επιδόματα από το 2019, δώρα, μειώσεις εφάπαξ, κατάργηση Σ.Σ.Ε κ.α). Η πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του προέδρου του ΔΣ της ΔΕΗ, των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων κατέληξαν στην υλοποίηση του σχεδίου McKinsey για την μείωση του μισθολογικού κόστους μέσα από προγράμματα «εθελουσίων συνταξιοδοτήσεων» με μπόνους 20.000€. Σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω θα αποφασιστούν στις αρχές Ιούνη μέσα από συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ.

Το σχέδιο McKinsey προβλέπει την μείωση του προσωπικού κατά 4000-5000, αύξηση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση των ΣΣΕ, πώληση τμήματος του ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, κατάργηση της μονιμότητας, αξιολόγηση με ένταση της τρομοκρατίας, είσοδο manager από την αγορά κ.α. Είναι η ταφόπλακα για τα δικαιώματα των εργαζομένων όσο και αν γίνεται προσπάθεια να χρυσωθεί με το «μπόνους αποχώρησης».  

Σε αυτό το έγκλημα συμμετοχή είχαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ που αποδέχτηκαν την απελευθέρωση, την μετοχοποίηση της ΔΕΗ, την τριχοτόμηση της ΔΕΗ, την διάλυση του ασφαλιστικού των εργαζομένων και σήμερα την απολιγνιτοποίηση. Τώρα έρχονται να πανηγυρίσουν ότι κατόπιν ενεργειών τους οι εργαζόμενοι που θα συνταξιοδοτηθούν θα πάρουν μπόνους δηλαδή ένα ελάχιστο κομμάτι από τον κλεμμένο ιδρώτα τους.

Για εμάς τα κλεμμένα δεν είναι περασμένα ξεχασμένα. Μπροστά μας έχουμε μια νέα καπιταλιστική κρίση που φέρνει νέα δεινά στην εργατική τάξη και το λαό. Το γεγονός ότι οι συνάδελφοι θα αποχωρήσουν επιβεβαιώνει για το που οδηγείται η κατάσταση με την απολιγνιτοποίηση. Οι εργαζόμενοι που θα συνταξιοδοτηθούν συνεχίζουμε τους αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών μας μέσα από το ταξικό σωματείο συνταξιούχων «ΠΑΣΑΣ». Συνεχίζουμε την μάχη για ενέργεια κοινωνικό αγαθό, για συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, για δουλειά με δικαιώματα για τα παιδιά μας, για υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για την διάσωση της περιοχής, τον αγώνα για να μην κλείσουν οι μονάδες και τα ορυχεία, για την προστασία του περιβάλλοντος κ.α.

Πτολεμαΐδα 19.5.2020

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
Super Market
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου


Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονί…

Τα βασανιστήρια της Χούντας [video]
Νέα Φτώχεια για τους Δυτικομακεδόνες με τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (Ε.Π.Σ.) Πυρήνα Ζώνης Απολιγνιτοποίησης (Ζ.ΑΠ.) | του ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ