pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονης ημεδαπής.

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, απάτη μέσω διαδικτύου

που τελέστηκε σε βάρος 53χρονης ημεδαπής.

Συγκεκριμένα, την 08-02-2020 η 53χρονη κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε από την 30χρονη, η οποία είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης κινητού τηλεφώνου. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, η 53χρονη κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 228 ευρώ για την αγορά του κινητού, το οποίο όμως δεν παρέλαβε.

Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους μέσω διαδικτύου:

  • Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
  • Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης οχημάτων-μοτοσικλετών-κινητών σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
  • Σε κάθε περίπτωση να επιδιώκουν τη διασταύρωση του αληθούς της πώλησης οχήματος-μοτοσικλέτας, την τεχνική εξέτασή τους (σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο κατά προτίμηση) προ της συναλλαγής καθώς και την επίδειξη της άδειας κυκλοφορίας τους, με σκοπό τον, κατά το δυνατό, αποκλεισμό περίπτωσης κλεμμένου οχήματος-μοτοσικλέτας.
  • Να επιδιώκουν ο προγραμματισμός συναντήσεων (ραντεβού) για επίδειξη του οχήματος να γίνεται σε πολυσύχναστα μέρη και σημεία και όχι σε ερημικές τοποθεσίες, για λόγους ασφάλειας.
  • Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Τονίζεται ότι οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…