pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ο Μητσοτάκης «δελεάζει» τους Γερμανούς με το «λουκέτο» στις λιγνιτικές μονάδες

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στην αναφορά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις επενδυτικές ευκαιρίες των γερμανικών

εταιρειών κατά την ενεργειακή, «πράσινη μετάβαση» της Ελλάδας.

Μιλώντας στην Bild και απαντώντας για το πού θα διοχευτευθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Κ. Μητσοτάκης έφερε ως παράδειγμα, «ότι κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία». «Συνεπώς, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες».

Και για να τεκμηριώσει τις προθέσεις του, ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «η RWE (σσ. γερμανική εταιρεία ηλεκτρισμού) σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα. Συνεπώς είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα. Δεν είναι πλέον θέμα αποπληρωμής χρέους προς την ΕΕ, αλλά επενδυτικών ευκαιριών που θα είναι επωφελείς για ελληνικές εταιρείες, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσουν και γερμανικές εταιρείες».

Υπενθύμισε επίσης, ότι «η τελευταία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού ήταν ένα φόρουμ στο Βερολίνο». «Ήταν η τελευταία δημόσια εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα και νομίζω ότι ήταν η τελευταία δημόσια εκδήλωση και για την Καγκελάριο Μέρκελ. Ήμασταν μαζί στο φόρουμ, στις 9 Μαρτίου όπου μιλήσαμε με γερμανικές εταιρείες και τις παροτρύναμε να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάτι το οποίο συνεχίζει να ισχύει. Έχουμε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μια σημαντική εμπορική έκθεση, όπου φέτος η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα. Ελπίζω ότι τον Σεπτέμβριο θα μπορέσω να υποδεχτώ εκεί την Καγκελάριο στη ΔΕΘ και ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την επιχειρηματολογία εξηγώντας για ποιους λόγους είναι προς το συμφέρον και των γερμανικών εταιρειών να τα πάει καλά η Ελλάδα».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Bild ΕΔΩ.

 

Τελιγιορίδου: «Μεσίτης συμφερόντων ξένων εταιριών ο πρωθυπουργός»

Με μια ανάρτηση στο facebook η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ απαντά και σχολιάζει τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη Bild.

Η κυρία Τελιγιορίδου σημειώνει πως από την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει κανένα κέρδος η Δυτική Μακεδονία προσθέτοντας πως το μέγαρο Μαξίμου χειρίζεται το θέμα ως μεσίτης γερμανικών εταιριών.

Η ανάρτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου:

«Ο κ. Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στην Bild, δήλωσε με μεγάλη χαρά, πως με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων στην Δυτική Μακεδονία, θα επωφεληθούν Γερμανικές εταιρίες! Για τα οφέλη που θα έχει η Ελλάδα και η Δυτική Μακεδονία δεν έκανε καμμιά αναφορά , γιατί απλά, δεν υπάρχουν οφέλη για την Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία από την πολιτική που ο ίδιος ασκεί.

Να του υπενθυμίσουμε ότι είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι μεσίτης συμφερόντων ξένων εταιριών.».

ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Super Market
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024