figourini banner 1 2021

banner3

Εσύ τα πήρες; (του Πασχάλη Τσολάκη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Για να πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες τα 534 ευρώ ή τα 300, θα πρέπει να αναρτήσουν σε εμφανή σημείο για το κοινό, έντυπο μεγέθους Α3, που να αναγράφει

ότι επιδοτήθηκε. Κοινώς δηλαδή, ότι κι εγώ τα πήρα! Μιλάμε για 500 ή 300 ευρώ! Τεράστιο ποσό!

Όσοι όμως μοιράστηκαν τα 20 εκατομμύρια, δεν χρειάζεται να γνωρίζουν οι πολίτες, ποιοι τα πήραν, πόσα πήραν και με ποια κριτήρια.

Ωρύονται οι δημοσιογράφοι με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Θίχτηκε η αξιοπρέπειά τους και η τιμή τους! Κατηγορούνται αδίκως ενώ κάνουν σωστά τη δουλειά τους!

Η απάντηση έρχεται από διεθνείς οργανισμούς όπου τα στατιστικά στοιχεία για την αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, την κατατάσσουν παγκοσμίως στην τελευταία θέση. Το ίδιο και στην Ευρώπη. Στις τελευταίες θέσεις.

Αυτό το γεγονός δεν τους προσβάλει καθόλου και ούτε το σχολιάζουν. Το ότι χρεωκοπήσαμε ξαφνικά δεν το πήρε χαμπάρι κανένας δημοσιογράφος. Το ότι μπήκαμε ξαφνικά στα μνημόνια ούτε αυτό το πήραν χαμπάρι. Δεν γνώριζαν τίποτε για τη λίστα Λαγκάρντ ή για άλλες λίστες με καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες και offshore.

Δεν γνώριζαν ότι τα έπαιρνε ο Τσοχατζόπουλος και πολλοί άλλοι. Δεν γνώριζαν τίποτα για τα πεταμένα εμβόλια του Αβραμόπουλου. Ούτε για το Noor 1, ούτε για τη Novartis γνωρίζουν τίποτα ούτε για τον Φλώρο της Energy. Ούτε για τις απολύσεις Μητσοτάκη γνώριζαν τίποτε ούτε για τα δωράκια της Siemens , που απλά ξέχασε να τα πληρώσει!

Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι για όλα αυτά που πέρασε ο ελληνικός λαός στα 30 τουλάχιστον χρόνια, φταίει ο Τσίπρας. Και αν ο Τσίπρας έπραξε κάτι κακουργηματικά να πληρώσει κι αυτός. Στην δημοκρατία δεν απαλλάσσεται κανένας. Όταν βέβαια αυτή λειτουργεί.

Εκείνο που γνωρίζουν άριστα και το διαλαλούν διαρκώς είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι νέος Μωυσής, ο νέος Τσώρτσιλ, ο νέος Ηρακλής…

Γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι ότι τα διαφημιστικά σποτ για την προστασία της δημόσιας υγείας, μπορούσαν να γίνουν δωρεάν από τα μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσια της νομοθεσίας. Σιγή ιχθύος για αυτό.

Από το πουθενά και χωρίς προεκλογική αναφορά, εξήγγειλε το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας. Από ενεργειακό κέντρο η Δ. Μακεδονία, την βάζει σε βάση ερημοποίησης, αφού θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, τηλεθέρμανση κ.τ.λ.

Σε ερώτηση δε, τι θα κάνουν οι άνθρωποι που θα ΄χάσουν την δουλειά τους και οι επιχειρήσεις την αγορά της ΔΕΗ, απάντησε με τη φράση που θα γίνει ιστορική ρήση. «Ας βρούνε κάτι άλλο να κάνουν»!! Σάλπιγγα σιωπητηρίου κι εδώ.

Μέχρι χθες χειροκροτούσε και επευφημούσε τους ανθρώπους με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες . Αργότερα δήλωνε στην Ζαχαρέα «Σχεδιάζουμε ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο θα δουλεύει σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και θα μπολιάζεται και όπου χρειάζεται από τις καλές πρακτικές τού ιδιωτικού τομέα». Κανένα σχόλιο κι εδώ.

Όταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας εξηγεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή την ημιαπασχόληση, καταλαβαίνουν οι πολίτες τι επακολουθεί;

Καμία αναφορά κι εδώ. Ούτε για την επιτροπή που θα διαχειριστεί τα 32 δις, τα οποία θα συνοδευτούν με μνημονιακές υποχρεώσεις. Άλλη μια επιτροπή σαν την «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

Υ.Γ 1 Για αργυρώνητους δημοσιογράφους (το αναφέρω και στο προηγούμενο άρθρο) μίλησε μέσα στη Βουλή το 1915 ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το 1925 ο Ιωσήφ Κούνδουρος δήλωνε κι αυτός. «τυραννία ήτις ασκείται υπό του τύπου επι πολιτικών ανδρών της χώρας είναι καταφανής.»[ Βλέπε Καραμανλής νεότερος με το βασικό μέτοχο και όχι μόνο και Τσίπρας με τις αδειοδοτήσεις των μέσων ενημέρωσης και όχι μόνο.]

Α. Παπαναστασίου 1929 στη βουλή. «Αι δημοσιογραφικαί επιχειρήσεις δύνανται ευκόλως να κατακτηθούν από κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα.

1959 Κών/νος Μητσοτάκης στη Βουλή. Δεν είναι νοητόν εθνικά μυστικά κονδύλια να διοχετεύονται προς ελληνικά εφημερίδας ή προς Έλληνας δημοσιογράφους.

Μετά την διακυβέρνηση του 90-93 παραδέχτηκε την καταγγελία ότι δόθηκαν μυστικά κονδύλια σε Έλληνες δημοσιογράφους από το υπουργεί εξωτερικών. (Σαμαράς)

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε δημόσια για πέντε νταβατζήδες. Την επομένη ο Μ. Κεφαλογιάννης κατονόμασε τους τρεις με άμεση ή έμμεση σχέση με επιχειρηματίες του τύπου.

Ούτε αυτές τις δηλώσεις γνωρίζουν. Ούτε τις άκουσαν, ούτε τις διάβασαν οι άσπιλοι και αμόλυντοι δημοσιογράφοι. Το σλόγκαν το ίδιο. Για όλα φταίει ο Τσίπρας. Προφανώς μοίραζε περισσότερα στους πολίτες από ότι σ’ αυτούς.

Υ.Γ 2 Όσοι είχαν την έμπνευση να αποκαλέσουν τον Κ. Μητσοτάκη νέο Μωυσή, ίσως δεν θα τον δουν ποτέ να οδηγεί τον λαό του στην γη της επαγγελίας αλλά το Μάννα εξ ουρανού το είδαν ήδη, οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ.( Έτσι συμβαίνει πάντα σε αυτόν τον τόπο)

Δημοφιλή Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος

Πέθανε ο σπουδαίος ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος


Έησε 89 «διαγώνια» χρόνια... Ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Δη…

Πολιτιστικός Σύλλογος ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ: Θερινός Κινηματογράφος στην Πτολεμαΐδα - ΕΥΤΥΧΙΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ: Θερινός Κινηματογράφος στην Πτολεμαΐδα - ΕΥΤΥΧΙΑ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ σε συνεργασία με τ…

H «Συνοικία το όνειρο» και ο εφιάλτης του μετεμφυλιακού κράτους (του Δάνη Παπαβασιλείου)

H «Συνοικία το όνειρο» και ο εφιάλτης του μετεμφυλιακού κράτους (του Δάνη Παπαβασιλείου)


Αύγουστος 1961. Το μετεμφυλιακό καθεστώς βρίσκεται ακόμ…

 Κώστας Πασσαλίδης: Κατά της καύσης σκουπιδιών στην “Πτολεμαΐδα 5” ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης. «Πρόκειται για τερατουργήματα της Κυβέρνησης της ΝΔ που δεν υπολογίζουν την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας»
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας: Παράταση υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη προσωπικού µε σύµβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Π.Δ. 524/1980) στην Πειραματική Σχολή Κλασσικού Χορού & στο Δημοτικό  Παιδικό Θεατρικό
Εργοστάσια Απορριμμάτων - Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων (Ντοκιμαντέρ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Παραγωγής 2013)
Ο Θεός κι ο γείτονας (διήγημα της Όλγας Μοσχοχωρίτου)

Ο Θεός κι ο γείτονας (διήγημα της Όλγας Μοσχοχωρίτου)


Όταν ο πατέρας τις έβαλε να διαλέξουν για προίκα τους έ…

Παναγιώτης Γεράκης ελεγκτής οχημάτων:

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα