figourini banner 1 2021

banner3

Νίκος Μάντζαρης - Αναλυτή πολιτικής - The Green Tank: Απάντηση στον κ. Κουκουλόπουλο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο κ. Κουκουλόπουλος θεώρησε σκόπιμο να γράψει ολόκληρο άρθρο γεμάτο υπονοούμενα για μένα με αφορμή μια ανάρτησή μου σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση αυτή έγινε με αφορμή άρθρο του κ. Κουκουλόπουλου στο οποίο προτείνει τη μετατροπή όχι μόνο μίας αλλά δύο λιγνιτικών μονάδων σε μονάδες ορυκτού αερίου.

Αφήνω ασχολίαστο ότι ο κ. Κουκουλόπουλος επιχειρεί να μας πείσει ότι οι μονάδες ορυκτού αερίου είναι ΑΠΕ κι ότι η πρότασή του για μετατροπές λιγνιτικών μονάδων σε μονάδες ορυκτού αερίου είναι «πράσινη από την κορφή ως τα νύχια». Και το αφήνω ασχολίαστο για δύο λόγους. Πρώτον γιατί νομίζω ότι το σύμπαν γνωρίζει πως το ορυκτό αέριο είναι όντως… ορυκτό κι ως εκ τούτου εκπέμπει αέρια του θερμοκηπίου κατά την εξόρυξη, μεταφορά και καύση του, σε (πλήρη) αντίθεση με τις ΑΠΕ. Δεύτερον, γιατί δεν ήταν αντικείμενο της αρχικής μου ανάρτησης. Για να μην μπερδευόμαστε λοιπόν παραθέτω αυτούσια την ανάρτησή μου στο facebook στην οποία αναφέρεται ο κ. Κουκουλόπουλος.:

“Το λάθος της «Πτολεμαΐδας 5» δεν πρέπει να επαναληφθεί

Με ενδιαφέρον διαβάζω την αλλαγή θέσης/στάσης από τον Π. Κουκουλόπουλο. Πλέον το ενδιαφέρον του μετατοπίζεται στη μετατροπή λιγνιτικών μονάδων σε μονάδες που θα καίνε ορυκτό αέριο.

Ας θυμηθούμε ότι μόλις 1 χρόνο πριν, κατά την προεκλογική περίοδο, ο ίδιος μιλούσε για αναβίωση του λιγνιτικού μοντέλου ηλεκτροπαραγωγής, για επαναδιαπραγμάτευση της χώρας ώστε οι λιγνιτικές μονάδες να αποκτήσουν δωρεάν δικαιώματα εκπομπών και άλλα παρόμοια.

Από τη μία μεριά, όταν ακόμα και ο Πάρις Κουκουλόπουλος σταματά να μιλά για λιγνίτη, πλέον είναι μάλλον βέβαιο πως σιγά-σιγά επέρχεται η αποδοχή της πραγματικότητας στη Δ. Μακεδονία σε ό,τι αφορά το τέλος του καυσίμου, που για δεκαετίες κυριάρχησε στο μίγμα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας.

Από την άλλη μεριά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους να μην παρασυρθούν σε μια (ακόμη) λάθος επιλογή, αυτή που προτείνει ο Π. Κουκουλόπουλος, δηλαδή τη μετατροπή λιγνιτικών μονάδων σε μονάδες που θα καίνε αέριο. Η Δ. Μακεδονία δεν μπορεί να πηγαίνει από τη μία θνησιγενή εξάρτηση στην άλλη.

Με δεδομένο ότι οι χρηματοδοτικές πηγές για υποδομές ορυκτού αερίου κλείνουν οριστικά και αμετάκλητα, και η Ευρωπαϊκή πολιτική βάζει όλες της τις δυνάμεις και τους πόρους της για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, η Ελλάδα, και η Δυτική Μακεδονία ειδικότερα, δεν πρέπει να παρασυρθούν στην αδιέξοδη λογική των μπαλωμάτων και των προσωρινών «λύσεων».

Ο λόγος είναι απλός: το προσωρινό έχει προ πολλού παρέλθει και βρισκόμαστε ήδη στο μέλλον το οποίο απαιτεί πλέον μόνο λύσεις μακροπρόθεσμα βιώσιμες, όπως οι ΑΠΕ και οι τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.

Η Πτολεμαΐδα 5 την τελευταία δεκαετία ενσάρκωσε όλες τις προσδοκίες για αναβίωση του λιγνίτη στην περιοχή αλλά ταυτόχρονα κόντεψε σχεδόν μόνη της να οδηγήσει τη ΔΕΗ σε χρεοκοπία με το χρέος του 1.4 δις (τουλάχιστον) που της φόρτωσε.

Αρκεί ένα (τέτοιο κολοσσιαίο) λάθος. Δεν θα αντέξει ούτε η ΔΕΗ, ούτε η Δ. Μακεδονία και δεύτερο. ”

Όπως νομίζω γίνεται σαφές σε όσους γνωρίζουν ελληνικά, μίλησα για αλλαγή στάσης του κ. Κουκουλόπουλου σε σχέση με την προεκλογική περίοδο. Τότε ο κ. Κουκουλόπουλος πρότεινε η Ελλάδα να επαναδιεκδικήσει δωρεάν δικαιώματα εκπομπών για τις λιγνιτικές της μονάδες, δίνοντας φρούδες ελπίδες στους πολίτες της Δ. Μακεδονίας, τη στιγμή που γνώριζε πολύ καλά ότι το ζήτημα των δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπών έληξε οριστικά και αμετάκλητα τον Φεβρουάριο του 2018. Λιγότερο από 1 χρόνο πριν χαρακτήριζε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως την πιο αντιλιγνιτική καθώς καταστρέφει τη λιγνιτική βιομηχανία σε 7-8 χρόνια με το ΕΣΕΚ που κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2019. Για του λόγου το αληθές, παραθέτω αυτούσιο τον σύνδεσμο από τη συνέντευξή του διάρκειας 1 ώρας και 17 λεπτών την 1η Ιουλίου 2019, λίγες μέρες πριν τις εκλογές: https://www.youtube.com/watch?v=SVYKOYjDnCE

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θέσεις που εκφράζει μετά το 29’, όπου μεταξύ άλλων μπερδεύει εντελώς τις αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας για το χρηματιστήριο ρύπων σε μια προσπάθεια να αρθρώσει στείρο αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στην τότε κυβέρνηση. Στην επίμονη μάλιστα ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το αν μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει εκ νέου δωρεάν δικαιώματα εκπομπών για τις λιγνιτικές της μονάδες, ο κ. Κουκουλόπουλος απαντά χαρακτηριστικότατα ότι «πρέπει εμείς να ορθώσουμε ανάστημα και να ξαναπροσπαθήσουμε». Όπερ έδει δείξε. Ο κ. Κουκουλόπουλος υπερθεμάτισε προεκλογικά υπέρ του λιγνίτη και υποσχέθηκε πράγματα που απλά δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να γίνουν. Αυτή ακριβώς η πολιτική προσέγγιση του χαϊδέματος αυτιών έφερε τη Δ. Μακεδονία στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Ο κ. Κουκουλόπουλος επιχειρεί επιπλέον να στήσει και μία θεωρία συνωμοσίας σχετικά με τα κίνητρά μου πίσω από αυτή την ανάρτηση τα οποία τάχα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ορυκτού αερίου ή ότι τάχα είμαι οιονεί (και όχι «οιωνεί» όπως γράφει) σύμβουλος της κυβέρνησης. Καταρχάς το ποια είναι η θέση μου για το ορυκτό αέριο είναι οφθαλμοφανές από την ίδια την ανάρτησή μου η οποία ενόχλησε τόσο πολύ τον κ. Κουκουλόπουλο. Εκτός από αυτό όμως, για κακή του τύχη… scripta manent. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τόσο περιληπτικά όσο και αναλυτικά όλα τα σχόλια που κατέθεσε το Green Tank στη διαβούλευση για το ΕΣΕΚ τον Δεκέμβριο του 2019. Σχετικά με το ορυκτό αέριο αναφέρουμε χαρακτηριστικά:

«Σε εθνικό επίπεδο, το στοίχημα είναι η ενέργεια που θα χαθεί από τη λιγνιτική παραγωγή να αντικατασταθεί από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε συνδυασμό με τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας. Δυστυχώς το νέο ΕΣΕΚ επιλέγει το φυσικό αέριο να υποκαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος της λιγνιτικής παραγωγής. Ωστόσο, υπάρχουν έργα αντλησιοταμίευσης ή/και μετατροπής λιγνιτικών μονάδων σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα οποία σε συνδυασμό με μια εμπροσθοβαρή ανάπτυξη ΑΠΕ, να καλύψουν τα κενά ισχύος που θα προκύψουν από την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων.»

Τα ίδια ακριβώς και πιο αναλυτικά είπα και στην Επιτροπή ΕΣΕΚ, στην οποία μετείχα μαζί μάλιστα με εκπροσώπους από άλλες 2 ΜΚΟ. Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, τίποτε από όσα πρότεινα σχετικά με το αέριο δεν έγιναν αποδεκτά στο τελικό ΕΣΕΚ που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οπότε καταρρέει και όλη η γραφική θεωρία συνωμοσίας του κ. Κουκουλόπουλου, η οποία εδράζεται στο ότι τάχα είμαι «μέλος της επιτελικής ομάδας που κατάρτισε το ΕΣΕΚ της σημερινής κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο τη θέση του λιγνίτη ως καυσίμου στις μονάδες βάσης της χώρας καταλαμβάνει το φυσικό αέριο». Αν είχα τέτοιο ρόλο, τότε η Ελλάδα θα είχε σίγουρα διαφορετική πολιτική σχετικά με το ορυκτό αέριο.

Γενικότερα, η πολιτική μου προσέγγιση και αισθητική όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε να εκφράζω αυτό που πραγματικά πιστεύω όσο πιο τεκμηριωμένα γίνεται, καυτηριάζοντας τα αρνητικά αλλά επικροτώντας και τα θετικά. Έτσι το μακρινό 2014 ήμουν σε εκείνη τη μειοψηφία που αμφισβήτησε την ορθότητα της επιλογής για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, η οποία θα διαιώνιζε το λιγνιτικό μοντέλο ηλεκτροπαραγωγής. Μια επιλογή για την οποία τόσο περήφανος εξακολουθεί να είναι ο κ. Κουκουλόπουλος. Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άσκησα κριτική ουκ ολίγες φορές στη λογική των εξαιρέσεων και των δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπών, στην εμμονή στο λάθος της Πτολεμαΐδας 5, και στην απόπειρα πώλησης του λιγνιτικού χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ. Όμως με μεγάλη χαρά χαιρέτισα και ορισμένα πολύ σημαντικά βήματα προόδου που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της απεξάρτησης της χώρας από τον λιγνίτη και τη δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή. Τέλος, από τότε που ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία, και πριν εκφράσω την αντίθεσή μου στην κυβερνητική επιλογή του ορυκτού αερίου, είπα ένα καθαρό μπράβο χωρίς κανένα αστερίσκο στην ιστορική απόφαση για απολιγνιτοποίηση της χώρας, ίσως τη σημαντικότερη απόφαση για τα ενεργειακά πράγματα της χώρας.

Έτσι πορεύτηκα κι έτσι θα εξακολουθήσω να πορεύομαι. Μπορεί να ενοχλεί η ανεξαρτησία της σκέψης τον κ. Κουκουλόπουλο, ίσως και πολλούς άλλους. Ο σκοπός μου όμως δεν ήταν ποτέ να είμαι αρεστός, αλλά χρήσιμος συμβάλλοντας στη στροφή του ενεργειακού μοντέλου της χώρας προς τη βιωσιμότητα.

Δημοφιλή Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος

Πέθανε ο σπουδαίος ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος


Έησε 89 «διαγώνια» χρόνια... Ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Δη…

H «Συνοικία το όνειρο» και ο εφιάλτης του μετεμφυλιακού κράτους (του Δάνη Παπαβασιλείου)

H «Συνοικία το όνειρο» και ο εφιάλτης του μετεμφυλιακού κράτους (του Δάνη Παπαβασιλείου)


Αύγουστος 1961. Το μετεμφυλιακό καθεστώς βρίσκεται ακόμ…

Πολιτιστικός Σύλλογος ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ: Θερινός Κινηματογράφος στην Πτολεμαΐδα - ΕΥΤΥΧΙΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ: Θερινός Κινηματογράφος στην Πτολεμαΐδα - ΕΥΤΥΧΙΑ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ σε συνεργασία με τ…

 Κώστας Πασσαλίδης: Κατά της καύσης σκουπιδιών στην “Πτολεμαΐδα 5” ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης. «Πρόκειται για τερατουργήματα της Κυβέρνησης της ΝΔ που δεν υπολογίζουν την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας»
Εργοστάσια Απορριμμάτων - Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων (Ντοκιμαντέρ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Παραγωγής 2013)
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας: Παράταση υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη προσωπικού µε σύµβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Π.Δ. 524/1980) στην Πειραματική Σχολή Κλασσικού Χορού & στο Δημοτικό  Παιδικό Θεατρικό
Ο Θεός κι ο γείτονας (διήγημα της Όλγας Μοσχοχωρίτου)

Ο Θεός κι ο γείτονας (διήγημα της Όλγας Μοσχοχωρίτου)


Όταν ο πατέρας τις έβαλε να διαλέξουν για προίκα τους έ…

Παναγιώτης Γεράκης ελεγκτής οχημάτων:

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα