pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αλλάζει επίπεδο η ταχύτητα του διαδικτύου στην Εορδαία με την τοποθέτηση οπτικής ίνας, με ταχύτητα 100 mbps

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στο Δημαρχείο Εορδαίας βρέθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της COSMOTE, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά. Στην συνάντηση συζητήθηκε

το έργο τοποθέτησης οπτικών ινών ταχύτητας 100 mbps και καμπινών στην Πτολεμαΐδα, το οποίο ξεκίνησε από την COSMOTE σε δρόμους και σημεία της πόλης. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται, μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου, να τοποθετηθούν περίπου 24 χλμ οπτικής ίνας ταχύτητας 100 mbps, καθώς και 23 καμπίνες   γειτονιάς (FTTC).

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης, ενώ το κλιμάκιο της COSMOTE αποτελούνταν από τον Προϊστάμενο της Υποδ/νσης Διαχείρισης Έργων Β. Ελλάδας Αλκιβιάδη Νουσηκύρου, τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας καταστήματος Πτολεμαΐδας Παρασκευά Δαδόπουλο και τους δύο επιβλέποντες μηχανικούς των εργασιών. Στην συνάντηση επίσης παρέστη και ο ανάδοχος του έργου.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε ότι η σημαντικότητα του συγκεκριμένου έργου είναι πολλαπλώς μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μικρή ταλαιπωρία και το θόρυβο που θα προκαλέσουν μέχρι το πέρας των εργασιών οι εκσκαφές που απαιτούνται, αφού η τοποθέτηση οπτικών ινών αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Επίσης σημείωσε ότι με την υποδομή Fiber To The Home, δηλαδή οπτικής ίνας που θα φτάνει κατευθείαν μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση, θα υπάρξουν πολλά οφέλη προς τους κατοίκους και θα δημιουργηθούν νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τις επιχειρήσεις.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς υπογράμμισε με έμφαση στους εκπροσώπους της COSMOTE A.E. και τον ανάδοχο του έργου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εργασίες τηρώντας στον απόλυτο βαθμό τα μέτρα προστασίας και να προχωρούν άμεσα στις εργασίες αποκατάστασης, είτε σε οδόστρωμα είτε σε πεζοδρόμιο, έτσι ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ενόχληση προς τους κατοίκους της Πτολεμαΐδας.

Τέλος ζητήθηκε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Εορδαίας για την πορεία και το ακριβές χρονοδιάγραμμα του έργου, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκαν οι εκπροσωπούντες την COSMOTE A.E. καθώς και ο ανάδοχος του έργου.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.