pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας: "Να μην περάσει το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας υψώνει φωνή και λέει όχι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο  κυβέρνησης και κεφαλαίου που προσπαθούν να βάλουν

στο "γύψο" τους αγώνες και τα δικαιώματα του λαού. Τους στέλνουμε μήνυμα ότι θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά.

Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή μας και στις ζωές των παιδιών μας, απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε. Είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε για το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση, την πρόσβαση στην υγεία, την άθληση κλπ.

Μας μιλούν για μειοψηφίες που ταλαιπωρούν τις πλειοψηφίες εκείνοι που είναι μειοψηφία στο λαό. Αυτοί που με πλαστές πλειοψηφίες στη Βουλή ψηφίζουν νόμους που κάνουν μαύρη τη ζωή των εργαζομένων. Αυτοί που κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Λένε ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων. Στην πόλη μας που τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο φταίνε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων; Για την μείωση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών οικογενειών φταίνε οι  κινητοποιήσεις ή η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που μειώνει μισθούς και συντάξεις, που ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις, η αβάσταχτη φορολογία που ασκείται από το κράτος και τους δήμους;

Δεν μπορεί να επικαλείται βία η κυβέρνηση, τη στιγμή που βίαια εξοντώνει ολόκληρο το ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, κλείνει σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ στο όνομα δήθεν της προστασίας του περιβάλλοντος. Η απολιγνιτοποίηση γίνεται για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων που θα επενδύσουν στην "πράσινη" ενέργεια. Δεν μπορεί να επικαλούνται τη βία τη στιγμή που στείλουν στην ανεργία χιλιάδες λαού. Θα ενταθεί η ενεργειακή εξάρτηση και ανασφάλεια.

Επειδή ακριβώς παίρνουν και θα πάρουν κι άλλα σκληρά μέτρα εν όψει της νέας καπιταλιστικής κρίσης θωρακίζονται. Θέτουν υπό περιορισμό ή υπό απαγόρευση μέσα από διατάξεις κάθε κινητοποίηση  που θα την ερμηνεύουν κατά το δοκούν οι μηχανισμοί καταστολής.

Στοχεύουν στην χειραγώγηση συνείδησης, ειδικά της νεολαίας, εμφανίζοντας τη συμμετοχή σε συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις ως "μήτρα" εγκληματικών ενεργειών.

Ανάγουν σε "ιδιώνυμο" αδίκημα τη συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση-διαδήλωση. Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Ξέρουν πολύ καλά ότι αυτόν τον νόμο το μαζικό λαϊκό κίνημα θα τον ακυρώσει στην πράξη, γι' αυτό θέλουν να εκφοβίσουν, να δράσουν προληπτικά ενάντια σε αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν.

Δε θα τους επιτρέψουμε να περάσουν τη σιωπή νεκροταφείου!

Απορρίπτουμε το αντιδραστικό νομοσχέδιο και τη σάπια επιχειρηματολογία που το στηρίζει.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι και ανιστόρητοι όσοι νομίζουν ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.

Όλοι και όλες να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στη συγκέντρωση την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 8μμ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά. Θα μείνουν με την όρεξη όπως ο πάλαι ποτέ υπουργός εργασίας Λάσκαρης που ονειρεύονταν την "κατάργηση της πάλης των τάξεων"

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.