pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γκράφιτι αφιερωμένο στους Grup Yorum στο κέντρο της Αθήνας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ένα τεράστιο γκράφιτι προς τιμήν του συγκροτήματος Grup Yorum, τα μέλη του οποίου βιώνουν σκληρές διώξεις και φυλακίσεις στην Τουρκία

, δημιουργήθηκε στην οδό Μεταξά στα Εξάρχεια.

Το γκράφιτι απεικονίζει τα τρία μέλη του συγκροτήματος που έχασαν πριν λίγο καιρό τη ζωή τους, την Ελίν Μπόλεκ, τον Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ και το Μουσταφά Κοτσάκ, καθώς θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία έκφρασης και δράσης.

 

Το συγκρότημα μετράει 35 χρόνια ζωής, 23 άλμπουμ και μία ταινία, με εμφανίσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία κ.ά., ενώ έχει μπει αρκετές φορές στο στόχαστρο των τουρκικών διωκτικών αρχών και του ίδιου του Ερντογάν εξαιτίας του περιεχομένου των κομματιών του.

Τα μέλη της μπάντας έχουν χαρακτηριστεί συνεργάτες της οργάνωσης DHKP-C και τη «λίστα υποστηρικτών τρομοκρατίας» από τον Ερντογάν.

Δύο άλλα μέλη του συγκροτήματος είχαν βρεθεί πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα για συναυλία αλληλεγγύης που είχε διοργανωθεί για αυτούς. Σε συνέντευξη που έδωσαν στην Κατιούσα ο Oumet Gultekin και η Sena Erkoc περιέγραψαν τις διώξεις που δέχονται από τις τουρκικές αρχές και τον λόγο.

«Οι Grup Yorum είναι οι πρώτοι που ηχογράφησαν τραγούδια στην κούρδικη γλώσσα και υπέστησαν μεγάλες διώξεις γι’ αυτό. Οι αρχές σταμάτησαν ένα φορτηγό που μετέφερε τα CD μας στα κούρδικα, και κατέστρεψε το φορτίο με τα όπλα! Εμείς κάνουμε πολιτικό τραγούδι. Μιλάμε για τους αγωνιστές, τους λαϊκούς ήρωες, τους αγώνες ενάντια στο φασισμό. Μες σε αυτά τα 34 χρόνια, πάντα είχαμε φυλακίσεις, διώξεις και βασανιστήρια, σε κάθε περίοδο του συγκροτήματος» είπαν μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά |  ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ  (video)

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά | ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…