pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας: "Οι ανακοινώσεις του κ. Πρωθυπουργού για τα αναδρομικά αποτελούν προσβολή στις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων και «νομικό πραξικόπημα» για τις αρχές του κράτους δικαίου"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνάδερφοι,

Οι ανακοινώσεις του κ. Πρωθυπουργού για τα αναδρομικά  αποτελούν προσβολή στις αποφάσεις των Ανωτάτων

Δικαστηρίων και «νομικό πραξικόπημα» για τις αρχές του κράτους δικαίου. Δεν χρειάζονται φαίνεται τα δικαστήρια για τους κυβερνώντες ούτε οι αποφάσεις τους διότι τα πάντα στις ημέρες τους θα τα ρυθμίζει η εκτελεστική εξουσία. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία γνωρίζουν οι πάντες ότι υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας. Όποια και αν είναι η δικαιολογία της εκτελεστικής εξουσίας, οι περικοπές και ο περιορισμός εφαρμογής των αποφάσεων Ολομέλειας ΣτΕ και Ελεγκτικού Συνέδριου αποτελούν συνταγματική εκτροπή αφού παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Η Ολομέλεια του ΣτΕ στη βάση των αρχών της αναλογικότητας έκρινε την ισορροπία ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό συμφέρον και η πολιτική εξουσία οφείλει να μην κρίνει εκ νέου τις δικαστικές αποφάσεις. Με τις ανακοινώσεις όμως του κ. Πρωθυπουργού για τα αναδρομικά καταλύεται η διάκριση των εξουσιών και παραβιάζονται βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Εμείς  οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουμε το δικαστικό αγώνα για επιστροφή των αναδρομικών σε σύνταξη, επικουρικό και δώρα, όπως επιτάσσουν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει με τροπολογία να ακυρώσει δικαστικές αποφάσεις τότε η συνταγματική εκτροπή θα ολοκληρωθεί πλήρως και ο σεβασμός στα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα των ασφαλισμένων θα έχει εκλείψει παντελώς από τους κυβερνώντες. Και είναι σίγουρο ότι παρόμοια τροπολογία θα κριθεί σύντομα αντισυνταγματική.

Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προάσπιση των αρχών του Κράτους Δίκαιου και για την υπεράσπιση των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων. Αιδώς αργείοι. Η εκτροπή δεν θα περάσει. Ο δικαστικός αγώνας θα συνεχιστεί ενάντια σε οποιαδήποτε νομοθετική ή διοικητική πράξη που θα εφαρμόσει την ανακοίνωση του κ. Πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ: www.pssdeidm.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…