figourini banner 1 2021

banner3

Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ: Επιστολή προς Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ: Επιστολή προς Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Σχετικά:

α. ΣΔΜ 372/19.9.2019 (ΔΤ Σε κρίσιμη καμπή οι αποφάσεις για τον όμιλο ΔΕΗ. Υπάρχει προοπτική, εφόσον αξιοποιηθούν και οι «κρυφές» αξίες του!)

http://sdmdei.gr/wp-content/uploads/2019/09/DT-ANAKOINOSI_SE-KRISIMI-KAMPI-O-OMILOS-DEI_SDM-372-19-9-2019.pdf

  β. 11.11.2019, «Παρέμβαση, Σχόλια, Προτάσεις ΣΔΜ, για το σ/ν, Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ»

http://www.opengov.gr/minenv/?p=10098#comments

γ. 16.12.2019, (Παρέμβαση, Σχόλια, Προτάσεις ΣΔΜ, στη διαβούλευση για το νέο ΕΣΕΚ 2019)

http://www.opengov.gr/minenv/?p=10155#comments

δ. 24.12.2019, (Παρέμβαση, Σχόλια, Προτάσεις ΣΔΜ, στη διαβούλευση για τη Μακροχρόνια Στρατηγική_ΜΣ50)

http://www.opengov.gr/minenv/?p=10173#comments

ε. ΣΔΜ 102/4.6.2020 (Επιστολή προς κ. Γ. Στάσση), Πρόεδρο και Δντα Σύμβουλο ΔΕΗ ΑΕ

http://sdmdei.gr/genika/epistoli-pros-k-g-stassi-proedro-kai-dns-dei-ae_sdm-102-4-6-2020/

στ. ΣΔΜ 108/12.6.2020 (Επιστολή προς κ. Γ. Θωμά, Υφυπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων)

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια των:

 • Θέσεων του Συλλόγου,

Α. για τον Όμιλο ΔΕΗ όπως διατυπώθηκαν στο από 19.9.2019 Δελτίο Τύπου (α΄ σχετικό) και πρόσφατα στην ε΄ σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ ΑΕ, κ. Γιώργο Στάσση.

Β. για το σχέδιο νόμου (ν. 4643/3.12.2019) «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ» όπως διατυπώθηκαν στην αντίστοιχη διαβούλευση, (β΄ σχετικό).

Γ. για το νέο ΕΣΕΚ 2019 που αναρτήθηκαν, στις 16 Δεκέμβριου 2019, στην αντίστοιχη διαβούλευση, (γ΄ σχετικό).

Δ. για τη Μακροχρόνια Στρατηγική για το έτος 2050 που αναρτήθηκαν στις 24 Δεκεμβρίου 2019 στην αντίστοιχη διαβούλευση, (δ΄ σχετικό),

 • των επαφών που είχαμε με τον Περιφερειάρχη ΔΜ κ. Γ. Κασαπίδη, το συντονιστή ΣΔΑΜ κ. Κ. Μουσουρούλη και τους Δήμαρχους, Κοζάνης κ. Λ. Μαλούτα, Αμυνταίου κ. Α. Μπιτάκη, Εορδαίας, κ. Π. Πλακεντά,
 • της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 15.7.2020 στο ΥΠΕΝ μεταξύ στελεχών, του γραφείου σας, του γραφείου του τ. υφυπουργού κ. Γ. Θωμά, του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, στο πλαίσιο ενημέρωσης των προτάσεων του Συλλόγου για βιώσιμες και ανταγωνιστικές επενδυτικές προτάσεις στη ΔΜ με αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών της ΔΕΗ,
 • της εν συνεχεία παραίτησης του πρώην υφυπουργού Ενέργειας κ. Γ. Θωμά και της ανάληψης των αρμοδιοτήτων του, από εσάς,

επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή και σας ενημερώνουμε ότι,

στο πλαίσιο υλοποίησης αποφάσεων του ΔΣ, παραλάβαμε ολοκληρωμένη μελέτη που ανατέθηκε με χρηματοδότηση του Συλλόγου σε εξειδικευμένους μελετητές υψηλού κύρους σχετικά με,

Τη διερεύνηση των επιπτώσεων εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που ανακοινώθηκε το Δεκέμβριο του 2019 αναφορικά με τη χρήση των λιγνιτικών και υδραντλητικών μονάδων της ΔΕΗ πριν και μετά το 2030.

 

Στην εν λόγω μελέτη εξετάζονται όλα τα δυνατά εναλλακτικά σενάρια, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ΕΣΕΚ, αναφορικά με,

α. δύο νέες μονάδες στρεφόμενης και ελεγχόμενης παραγωγής ΦΑ/ΣΗΘΥΑ, ενδεικτικά μονάδες των 660 MW, σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ που μπορούν να λειτουργήσουν με υψηλό βαθμό απόδοσης, τόσο ανταγωνιστικά όσο και αναγκαία στο μέλλον, προσφέροντας εκτός της η.ε. και θερμότητα απαραίτητη για την ανάπτυξη πολλών μορφών επενδύσεων στη ΔΜ,

β. με την απαραίτητη ρύθμιση του υφιστάμενου πλαισίου για την άμεση λειτουργία, δύο υφιστάμενων ΥΗΣ της ΔΕΗ (Σ-Α και Θησαυρού), ως μονάδων ΥΑΗΣ για αποθήκευση και διαχείριση παραγόμενης η.ε. από ΑΠΕ,

γ. τη βελτίωση της Πτολεμαΐδας V αναφορικά με τη μείωση των εκπομπών CO2.

Σύμφωνα με το πόρισμα της μελέτης, μεταξύ άλλων προκύπτουν σενάρια σύμφωνα με τα οποία είναι δυνατή:

Α. η συνέχιση της λειτουργίας της Πτολεμαΐδας V και μετά το 2028, ως ανταγωνιστική μονάδα παραγωγής με εγχώριο καύσιμο, με συμμόρφωση εντός των επιτρεπτών ορίων εκπομπής CO2 με βελτιωτικούς μηχανισμούς και με σημαντικά οφέλη για την Εθνική Οικονομία, όπως μερική απόσβεση του επενδυτικού κεφαλαίου, διατήρηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, ασφάλεια του ηλεκτρενεργειακού εφοδιασμού και παροχή τηλεθέρμανσης στον όμορο δήμο Εορδαίας χαμηλού κόστους.

Β. η κατασκευή σύγχρονης μονάδας με υψηλό βαθμό απόδοσης, συνδυασμένου κύκλου ΦΑ (ΣΗΘΥΑ) 660 MW, πλήρως ανταγωνιστική, μη ρυπογόνα, με διατήρηση δεκάδων θέσεων εργασίας και παροχή τηλεθέρμανσης χαμηλού κόστους, προς το Δήμο Κοζάνης.

Η κατασκευή αυτή εφόσον γίνει σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις λιγνιτικών ΑΗΣ προς απόσυρση, π.χ. ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου (για την τηλεθέρμανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κόστος το  υφιστάμενο δικτύου για την πόλη της Κοζάνης) θα έχει σημαντικά μειωμένο το τελικό κόστος της, λόγω χρήσης έτοιμων υποδομών και αδειών.

Γ. η κατασκευή σύγχρονης μονάδας με υψηλό βαθμό απόδοσης, συνδυασμένου κύκλου ΦΑ (ΣΗΘΥΑ) 660 MW, πλήρως ανταγωνιστική, μη ρυπογόνα, με διατήρηση δεκάδων θέσεων εργασίας και παροχή τηλεθέρμανσης χαμηλού κόστους, προς το Δήμο Αμυνταίου ή το Δήμο Εορδαίας ή και των δύο μαζί.

Η κατασκευή αυτή εφόσον γίνει σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις λιγνιτικών ΑΗΣ προς απόσυρση, π.χ. ΑΗΣ Αμυνταίου ή ΑΗΣ Καρδιάς (για την τηλεθέρμανση μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κόστος το  υφιστάμενο δικτύου για την πόλη του Αμυνταίου ή της Καρδιάς ή και σύνδεση των δύο υφιστάμενων δικτύων τηλεθέρμανσης με μικρό σχετικά κόστος) θα έχει σημαντικά μειωμένο το τελικό κόστος της, λόγω χρήσης έτοιμων υποδομών και αδειών.

Στο σημείο αυτό ας μας επιτραπεί να επισημάνουμε πως, αν και η εξαγγελία για μικρή μονάδα, 150 MWth ΦΑ/ΣΗΘΥΑ στον ΑΗΣ Καρδιάς, είναι ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση για την κάλυψη των αναγκών της τηλεθέρμανσης των τριών μεγάλων Δήμων του ενεργειακού λεκανοπεδίου της ΔΜ, επειδή έγινε σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα, κυρίως υπό την πίεση του αδιέξοδου που οδηγήθηκαν οι τοπικές κοινωνίας στο θέμα της τηλεθέρμανσης, με το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ, εγκυμονούν κίνδυνοι, όπως:

 1. το κόστος των 100εκ ευρώ περίπου για τη μονάδα θα το επωμιστεί ως φαίνεται εξ΄ ολοκλήρου η ΔΕΗ,
 2. θα απαιτηθεί νέο δίκτυο τηλεθέρμανσης με μεγάλα μήκη διασύνδεσης,
 3. οι απώλειες μεταφοράς στο δίκτυο τηλεθέρμανσης, από τον ΑΗΣ Καρδιάς μέχρι την Κοζάνη θα είναι πολύ μεγαλύτερες συγκριτικά με τις αντίστοιχες από τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κύριες καταναλώσεις θα είναι στην πόλη της Κοζάνης,
 4. Θα απαιτηθεί η διαχείριση του σταθμού παραγωγής ΣΗΘΥΑ να αναληφθεί εξ΄ ολοκλήρου από τις δημοτικές επιχειρήσεις,
 5. Δεν θα παράγεται η.ε., περίπου τα 2/3 του έτους αφού η παραγόμενη θα είναι η αναγκαία για την τηλεθέρμανση,
 6. Το τελικό κόστος στον καταναλωτή θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο λόγω των προαναφερθέντων επισημάνσεων.

Η θέση,

Επιπλέον στα παραπάνω σενάρια της μελέτης εξετάστηκε και λήφθηκε υπόψη η αξιοποίηση των έτοιμων υδραντλητικών σταθμών της ΔΕΗ ΑΕ, ΥΗΣ Σφηκιάς - Ασωμάτων και ΥΗΣ Θησαυρού Νέστου για λειτουργία αποθήκευσης η.ε. και διαχείριση της στοχαστικά παραγόμενης η.ε. αιολικών και φωτοβολταϊκών σταθμών  που αναπτύσσονται συνεχώς, εξοικονομώντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την εθνική οικονομία και δίνοντας τη δυνατότητα ομαλής ανάπτυξης των προαναφερόμενων μορφών ΑΠΕ, σύμφωνα με το νέο ΕΣΕΚ 2019.

Επίσης παραλάβαμε,

εμπεριστατωμένη τεχνική ανάλυση μονάδας παραγωγής η.ε. από απορρίμματα με δυνατότητα παροχής τηλεθέρμανσης για αξιοποίηση της, στο σχεδιασμό της μεταλιγνιτικής περιόδου στη ΔΜ και τη Μεγαλόπολη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και ότι την τρέχουσα χρονική περίοδο συζητείται διεξοδικά η μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή, με στόχο την αξιοποίηση σημαντικών ενισχύσεων που προβλέπεται να δοθούν για το σκοπό αυτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ανησυχία για τυχόν άστοχες επενδύσεις και ημιτελή μεγάλα έργα που έχουν καταγραφεί στο χώρο της ενέργειας, διαχρονικά (ενδεικτικά, Εκτροπή Αχελώου, ΥΗΣ Μεσοχώρας, ΥΒΣ Ικαρίας, Αγωγός τηλεθέρμανσης Φλώρινας, κα),

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα, ζητάμε συνάντηση μαζί σας,

με τη συμμετοχή και των ενδιαφερόμενων πλευρών των περιοχών που αντιμετωπίζουν μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα από τον κίνδυνο της εγκατάλειψης και επικείμενου νέου κύματος μετανάστευσης του παραγωγικού δυναμικού τους, για άλλη μια φορά στην ιστορία, για να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα πορίσματα της εν λόγω μελέτης σε μια προσπάθεια επιστημονικής και ουσιαστικής συνεισφοράς στο δύσκολο έργο που αναλάβατε να φέρετε εις πέρας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε άλλη σχετική διευκρίνιση.

Για το Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΡ. ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ                                                            Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Δημοφιλή Νέα

1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του μαθητή μας

1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του μαθητή μας


Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνα…

Μάσκα από το ύφασμα της άδειας μας τσέπης... (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)

Μάσκα από το ύφασμα της άδειας μας τσέπης... (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)


Να τη η ατομική ευθύνη. Θα είναι από ότι φαίνεται και πά…

Ο Μάκης Σεβίλογλου στο kozani.tv και ptolemaida.tv. Δείτε τώρα την εκπομπή (video)

Ο Μάκης Σεβίλογλου στο kozani.tv και ptolemaida.tv. Δείτε τώρα την εκπομπή (video)


Στον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη και στο www.kozani.tv μίλησε ο Μ…

Κρίτων Αρσένης: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στη Δυτική Μακεδονία η καύση σκουπιδιών σε εργοστάσια της ΔΕΗ
Ασημένιες οι Νεανίδες του Εθνικού Κοζάνης στο Πανελλήνιο του Χάντμπολ - Τι μας είπε ο πρόεδρος Μάκης Γκιάτας για την επιτυχία (video)
Φλώρινα: Πέθανε ο 16χρονος από κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών

Φλώρινα: Πέθανε ο 16χρονος από κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών


Κατέληξε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ιπποκράτειο νοσο…

Η νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΕΣΕΒΕΕ με προτάσεις για την επόμενη μέρα της απολιγνιτοποίησης στη Δυτ. Μακεδονία (video)
Ιός Δυτικού Νείλου: 10 κρούσματα και ένας θάνατος στη χώρα μας

Ιός Δυτικού Νείλου: 10 κρούσματα και ένας θάνατος στη χώρα μας


Δέκα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου …

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα