pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Π. Πέρκα: "Υπάρχει ένα αλαλούμ στη διαχείριση των θεμάτων που προκύπτουν από την πανδημία. Δεν φαίνεται ότι η κυβέρνηση πορεύεται με ένα σχέδιο" (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα συμμετείχε στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ.

Στην έναρξη της τηλεοπτικής της παρουσίας, σχολίασε τα ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των θεμάτων που προκύπτουν από την πανδημία και όλα τα μέτρα που λαμβάνονται:

  • Δεν είμαστε ευχαριστημένοι για τη διαχείριση της πανδημίας παρόλο που στηρίξαμε από την αρχή. Υπάρχει ένα αλαλούμ.
  • Όλα τα σοβαρά θέματα χρήζουν μιας σοβαρής στρατηγικής. Μετά το άνοιγμα του τουρισμού και τα σοβαρά λάθη που έγιναν φάνηκε ότι η κυβέρνηση δεν πορεύεται με ένα σχέδιο.
  • Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση ακούει απολύτως τους υγειονομικούς. Δείτε το παράδειγμα με τις μάσκες και την υποχρεωτικότητα τους, δείτε το παράδειγμα με την πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την αραίωση της συχνότητας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο και δεν έχει μετρηθεί.
  • Τα πήγαμε καλά γιατί κλειστήκαμε όλοι στο σπίτι, αλλά ο ιός ήταν και είναι εκεί. Η επόμενη μέρα ήθελε έναν σχεδιασμό με Μ.Ε.Θ. και στήριξη του Ε.Σ.Υ.

Στη συνέχεια, εξειδικεύοντας στα θέματα των μεταφορών, σχολίασε:

  • Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχώρησε στη διόρθωση των σημείων του διαγωνισμού για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων και επέλεξε να τον καταργήσει. Μιλάμε για ηλεκτροκίνηση και δεν έχουν προχωρήσει ακόμα τίποτα.
  • Ως ιδέα ο ‘Μεγάλος Περίπατος’ μας βρίσκει σύμφωνους, αλλά δυστυχώς δίκτυο ποδηλατοδρόμων δεν είναι απλά ένα κομμάτι…χωρίς κυκλοφοριακές μελέτες, χωρίς ενίσχυση των ΜΜΜ ώστε να αποφορτιστεί η κίνηση και να υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές, δεν μπορείς να κλείνεις λωρίδες. Έχει γίνει δουλειά με το «μάτι».
  • Η παγκόσμια τεχνική των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας προϋποθέτει αναπλάσεις με επεμβάσεις πολεοδόμων, αρχιτεκτόνων και συγκοινωνιολόγων, που σημαίνει μελέτες με σοβαρότητα και αξιολόγηση.

Τέλος, όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, σημείωσε:

  • Στα εθνικά θέματα φαίνεται από την στάση μας και βάζουμε πλάτη αφού επιλέξαμε να μην κάνουμε ότι μας έκαναν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παρόλα αυτά, ασκούμε κριτική διότι δεν έγινε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών παρά μόνο μια εκ των υστέρων ενημέρωση αφού είχε βγει όλος ο στόλος στο Αιγαίο.
  • Είναι άλλο να καθίσουν όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι και να σχεδιαστεί μια εθνική στρατηγική.
  • Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Φαίνεται ότι ο κ. Ερντογάν έχει αναβαθμίσει την προκλητικότητα του και θέλει να παίξει έναν γενικότερο ρόλο στη περιοχή.
  • Θεωρώ ότι έπρεπε να βγούμε μπροστά πιο δυναμικά, να προχωρήσουμε τις ήδη εξασφαλισμένες κυρώσεις από τον Ιούνιο του 2019. Έπρεπε να πιέζει η ελληνική κυβέρνηση για κυρώσεις. Δίαυλος επικοινωνίας από την μια αλλά πολύ σθεναρή στάση από την άλλη.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης