pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Το Μεσόβουνο στον διαδραστικό χάρτη σημείων ταφής Ρώσων και Σοβιετικών στρατιωτών της Πρεσβείας της Ρωσίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δημιουργία διαδραστικού χάρτη σημείων ταφής Ρώσων και Σοβιετικών στρατιωτικών στην Ελλάδα. Η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα συνέταξε τον μοναδικό

 διαδραστικό χάρτη τόπων ταφής Ρώσων και Σοβιετικών πολεμιστών στην Ελλάδα. Παρόμοια καταγραφή πραγματοποιείται από τη ρωσική διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

Ο χάρτης συμπεριλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες και για τους δεκαοκτώ τάφους στρατιωτικών, που έχουν εντοπιστεί σε ελληνικό έδαφος και βασίστηκε σε στοιχεία από την απογραφή και πιστοποίηση των τάφων. Πρόκειται για αποτέλεσμα συστηματικής μελέτης, την οποία διεξήγαγε η Πρεσβεία και το γραφείο του στρατιωτικού ακολούθου τα τελευταία χρόνια.

Στον χάρτη περιέχονται τα συγκεντρωθέντα ιστορικά δεδομένα για τα κατορθώματα των πολεμιστών, τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και φωτογραφικό υλικό, σχέδια και περιγραφές των μνημείων. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία κάθε σημείου ταφής, συμπεριλαμβανομένων αυτών, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, και να χαράξουν τη διαδρομή, που τους εξυπηρετεί, με προσαρμογή της χρησιμοποιούμενης κλίμακας.

Η σύνταξη του διαδραστικού χάρτη πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη της τουριστικής εταιρείας «AMBOTIS» και η τεχνική υλοποίηση έγινε από τη ΜΚΟ «Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας».

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναζήτησης πληροφοριών για τα στρατιωτικά μνημεία η Πρεσβεία παρακαλεί τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να στέλνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τυχόν συμπληρωματικά δεδομένα για τους τάφους Ρώσων και Σοβιετικών πολεμιστών στην Ελλάδα, καθώς και τις κοινές σελίδες της στρατιωτικής ιστορίας των δύο λαών μας.

https://greece.mid.ru/el/_/

 

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
Super Market
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου


Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονί…

Τα βασανιστήρια της Χούντας [video]
Νέα Φτώχεια για τους Δυτικομακεδόνες με τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (Ε.Π.Σ.) Πυρήνα Ζώνης Απολιγνιτοποίησης (Ζ.ΑΠ.) | του ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ