figourini banner 1 2021

banner3

Π. Πέρκα: «Το Σχέδιο Μετάβασης δημιουργεί πιο πολύ ανησυχία κι απογοήτευση, παρά ελπίδα ότι θα συμβεί κάτι καλό στην περιοχή» (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τηλεοπτική παρουσία της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Flash Δυτικής Μακεδονίας.

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πέρκα αρχικά, δεχόμενη τις ευχές του δημοσιογραφικού πάνελ για την ανάληψη των νέων καθηκόντων της στο χαρτοφυλάκιο του περιβάλλοντος και της ενέργειας, σημείωσε πως αποτελεί πρόκληση και σπουδαία ευθύνη για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Έπειτα, ερωτώμενη για την πρόσφατη ανακοίνωση του «Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης», σημείωσε:

 • Κάναμε μια κοινή δήλωση με τον τομεάρχη Σ. Φάμελλο. Είναι κατώτερο των προσδοκιών μας. Δεν είχαμε βέβαια υψηλές προσδοκίες αναμένοντας παραπάνω από ένα χρόνο και μη βλέποντας τίποτα. Ελπίζαμε όμως σε τουλάχιστον 2-3 απτά σημεία για να πούμε ότι κάτι γίνεται.
 • Βλέπουμε ότι είναι μια παράθεση απόψεων και έκθεση ωραίων ιδεών. Είδαμε και στη συνέντευξη δεν μπόρεσαν να απαντήσουν σε καμία ερώτηση που αφορά στις χαμένες θέσεις εργασίας, για το πως μπορούν να δημιουργηθούν και να αντικατασταθούν αυτές που θα χαθούν, τι θα γίνει με τις αποκαταστάσεις, τις μετεγκαταστάσεις.
 • Φοβόμαστε πολύ ότι ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την απολιγνιτοποίηση μόνος του και εκ των υστέρων προσπαθεί να την καλύψει με ένα σχέδιο που δεν υπάρχει. Κι αυτό το προσχέδιο που παρουσιάστηκε είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών όλων. Πιο πολύ δημιουργεί ανησυχία κι απογοήτευση, παρά ελπίδα ότι θα συμβεί κάτι καλό στην περιοχή.
 • Εμείς ως Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στον αναπτυξιακό νόμο είχαμε καταθέσει τροπολογία για να υπάρχει ειδική κατηγορία για τις περιοχές που απολιγνιτοποιούνται ώστε να δοθούν φορολογικά κίνητρα.
 • Χρειάζεται να γίνει σοβαρός σχεδιασμός υλοποίησης και όχι έκθεση ιδεών σαν διπλωματική φοιτητική εργασία.

Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι παρατηρήθηκε εγρήγορση και τάση επιτάχυνσης σε μία διαδικασία με χρονοδιάγραμμα στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, σχολίασε:

 • Αυτό είναι το τραγικό. Στον νομό μου το Αμύνταιο έχει κλείσει, η Μελίτη καθυστέρησε λόγω περιβαλλοντικής αδειοδότησης και δεν λειτουργεί όπως πρέπει ακόμα. Επισημαίνουμε συνέχεια και φωνάζουμε ότι η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε καταθέσει προτάσεις αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να ακούει την αντιπολίτευση.
 • Εμείς λέμε ότι το MasterPlanπρέπει να συζητηθεί με τους τοπικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους Δημάρχους που έχουν επεξεργαστεί προτάσεις και εμάς που συνεχώς προτείνουμε λύσεις γιατί πλέον δεν είμαστε «στο παραπέντε αλλά στο και πέντε».
 • Έπρεπε ήδη να υπάρχει η υποδομή. Πως θα γίνει η χρηματοδότηση; με ποιες μελέτες; ποιες θα χρηματοδοτηθούν; Φοβόμαστε πολύ πως όλο αυτό μπορεί να δουλέψει προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων και δυστυχώς έτσι δεν μπορεί να υπάρξει υπεραξία για τον τόπο.

Σχετικά με την έντονη ανησυχία για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα και τις επενδύσεις ΑΠΕ που εμφανίζονται στην περιοχή, δήλωσε:

 • Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προωθούσαμε την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών με χωροταξία και ανάλογα με την παραγωγικότητα της γης. Δεν μπορείς να πράττεις χωρίς μελέτη, χωροταξία και ειδικά κριτήρια.
 • Εννοείται πως υποστηρίζουμε τις Α.Π.Ε. καθότι αποτελούν το μέλλον, αλλά αυτές δεν μπορούν να γίνονται τυχαία και εις βάρος άλλου τομέα. Δεν μπορούν όλα τα χωράφια να γεμίσουν φωτοβολταϊκά. Κάποια τα χάσαμε λόγω της εξόρυξης λιγνίτη και δεν πρέπει να ξαναδούμε να συμβαίνει το ίδιο με τις Α.Π.Ε.
 • Είναι πια ευρωπαϊκή κατεύθυνση και είναι μέσα στην Πράσινη Συμφωνία, να γίνονται ενεργειακές κοινότητες έτσι ώστε η κοινότητα, η κοινωνία να παράγει την ενέργεια που καταναλώνει.
 • Δεν είναι το ζητούμενο να δημιουργούνται τεράστια πάρκα σε μεγάλες εκτάσεις και να τα εκμεταλλεύεται και να ωφελείται για παράδειγμα μια γερμανική εταιρία όπως πρόσφατα δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
 • Εμείς στηρίζουμε και επιμένουμε στη δική μας νομοθέτηση που αφορά στις ενεργειακές κοινότητες. Εκεί μπορεί να εμπλακεί και η τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό είναι το μέλλον.

Σχετικά με την Φλώρινα και το έργο της τηλεθέρμανσης, παρατήρησε:

 • Η κατάσταση στον νομό μου είναι ακόμα πιο τραγική σε ότι αφορά το έργο της τηλεθέρμανσης. Εκεί επενδύθηκε ένα κεφάλαιο, έγινε κάποιο έργο και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σταμάτησε αφού έγινε προμήθεια υλικών και τώρα παύει για να γίνει έργο φυσικού αερίου για οικιακή χρήση το οποίο αποτελεί αρνητική πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Δημοφιλή Νέα

Γιάννης Ασφαλτίδης: Πολύ υψηλή η ποιότητα των μήλων Μεσοβούνου τη φετινή χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιάννης Ασφαλτίδης: Πολύ υψηλή η ποιότητα των μήλων Μεσοβούνου τη φετινή χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)


Είναι η εποχή της συγκομιδής των μήλων και για τους παρ…

Γιώργος Τσιάκαλος: «Η Ελλάδα φυλακή προσφύγων, η Ουγγαρία υπεύθυνη για απελάσεις με σφραγίδα της Ε.Ε.» (Ηχητικό)
Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας ενάντια στις ανεμογεννήτριες: Συνάντηση με τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά
Ας θυμίσει κάποιος στη WWF ότι στη Δυτική Μακεδονία ζούνε άνθρωποι και όχι χρυσόψαρα ηλεκτροφόρα (του Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη)
Tovoion Tv | Γράμμος - Στο Χωριό Γράμμος - Γράμμουστα στις πηγές του Αλιάκμονα (video)

Tovoion Tv | Γράμμος - Στο Χωριό Γράμμος - Γράμμουστα στις πηγές του Αλιάκμονα (video)


Tovoion Tv | Γράμμος - Στο Χωριό Γράμμος - Γράμμουστα στις πη…

Α' Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Δόξα Βερμίου Πύργων - Α.Ε. Κοζάνης 1-5 | Τα Highlights (φωτογραφίες - βίντεο)

Α' Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Δόξα Βερμίου Πύργων - Α.Ε. Κοζάνης 1-5 | Τα Highlights (φωτογραφίες - βίντεο)


Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρ…

Master Plan απολιγνιτοποίησης: Με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)
Βατόπουλος: Προτείναμε λιγότερους μαθητές ανά τάξη αλλά η κυβέρνηση το απέκλεισε (Ηχητικό)

Βατόπουλος: Προτείναμε λιγότερους μαθητές ανά τάξη αλλά η κυβέρνηση το απέκλεισε (Ηχητικό)


Σε μία σημαντική αποκάλυψη που αποτυπώνει και την επικ…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα