pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Καλλιόπη Βέττα: «Η αλαζονεία και η μικροπρέπεια της Υπουργού Πολιτισμού δεν έχουν όρια»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη σε ερώτηση που είχε υποβάλλει

με αφορμή υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α) για τη πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων δήλωσε:

«Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού, ως τώρα, είχαν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που απέρρεαν από τις ελλιπείς και αντιφατικές ενέργειες των αρμόδιων Υπουργείων: καμία στήριξη για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις για τη λειτουργία των πολιτιστικών χώρων, στοχοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας.

Πλέον, έχουν να αντιμετωπίσουν τη μικροπρέπεια και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Η Υπουργός Πολιτισμού, στην απάντησή της (25/9/20) πέρα από την επαναλαμβανόμενη και προσβλητική αναφορά στη μαύρη οικονομία, προφανώς ως άλλοθι για την ανικανότητά της στη λήψη καθολικών μέτρων, επιτίθεται στην αντιπολίτευση αναφέροντας με πρωτοφανές θράσος ότι αυτή φταίει για την στοχοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (!).  

Ακόμα πιο εξοργιστικά προσθέτει και τον κοινωνικό αυτοματισμό στα βέλη της: απεκδυόμενη των ευθυνών της για τις δεκάδες ακυρώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων, για τις οποίες δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, αναφέρει, ουσιαστικά, ότι τα παράπονα από τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχαν άλλο καθεστώς λειτουργίας, ήταν καθοριστικά για τις ακυρώσεις των εκδηλώσεων (!).

Η Υπουργός Πολιτισμού έχει δώσει τα δείγματά της: αλαζονεία απέναντι  στους καλλιτέχνες, επιθετικότητα και ανοίκειες εκφράσεις ακόμα και μέσα στη Βουλή, επικοινωνιακή πολιτική κενή περιεχομένου.

Τώρα, προσθέτει στη φαρέτρα της και τον κοινωνικό κανιβαλισμό: για τη σύγχυση με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεν φταίει η κυβέρνηση αλλά τα ΜΚΔ, η αντιπολίτευση, ακόμα και τα εστιατόρια…

Δυστυχώς, οι μόνοι που την πληρώνουν, μαζί με τη νοημοσύνη μας, είναι οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού οι οποίοι ακόμα περιμένουν μια ουσιαστική στήριξη».

Με εκτίμηση

Γραφείο Βουλευτή

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.