pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Μαθητική Οργάνωση Βάσης Πτολεμαΐδας της ΚΝΕ & Τ.Ε. Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ: "Όχι στην μετεγκατάσταση του 2ου ΕΠΑΛ - Να δοθεί λύση για όλους τους μαθητές"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πάνω από 10 χρόνια το 2ο ΕΠΑΛ βρίσκεται στον αέρα χωρίς να έχει κτίριο με τους μαθητές να κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ, σε αίθουσες με αγκαλιά τον λέβητα και με ανύπαρκτα εργαστήρια.

Οι μαθητές, οι γονείς και οι καθηγητές του σχολείου βρίσκονται εδώ και 4 βδομάδες σε κινητοποιήσεις, αφού και λόγω της πανδημίας ο «κόμπος έχει φτάσει στο χτένι». 400 μαθητές στοιβάζονται σε αίθουσες κλουβιά, χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις!

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής είναι να δώσει για μια ακόμα χρονιά μια «προσωρινή» λύση, μεταφέροντας κάποιους μαθητές από το σχολείο στο 1ο ΕΠΑΛ. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, αφού μαθητές και καθηγητές γίνονται «μπαλάκι», από την μια άκρη της πόλης στην άλλη. Οι καθηγητές θα αναγκάζονται να μετακινούνται διαρκώς, οι μαθητές δεν γνωρίζουν που και αν σε αυτή τη περίπτωση θα κάνουν τα εργαστήρια τους, ενώ δεν υπάρχει ούτε μέριμνα για την μετακίνηση τους. Από την άλλη, στο 1ο ΕΠΑΛ, στο 1ο Γυμνάσιο όπως και σε άλλα σχολεία της πόλης τα παιδιά στις αίθουσες παραμένουν σε 25άρια και 30άρια τμήματα. Γιατί αφού σε αυτά τα σχολεία υπάρχουν άδειες αίθουσες δεν «σπάνε» τα τμήματα;

Το βασικό όμως είναι ότι εδώ και τόσα χρόνια υπάρχει ένα σχολείο χωρίς κατάλληλες υποδομές και εγκαταστάσεις, χωρίς κτίριο με τα κατάλληλα εργαστήρια, που να πληρεί όλους τους όρους για να γίνεται σωστά το μάθημα. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει καθόλου την διαδικασία ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου, δεν υπάρχει καμία μελέτη, κανένα κονδύλι και καμία δέσμευση για συγκεκριμένο χώρο. Οι μαθητές και οι γονείς το μόνο που βλέπουν τόσα χρόνια είναι υποσχέσεις! Πως είναι δυνατόν στο 2020, που έχει προχωρήσει τόσο η ανθρώπινη γνώση και η τεχνολογία να δεχτούμε ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να κάνουν μάθημα με αυτούς τους όρους; Μήπως άραγε δεν υπάρχουν οι γνώσεις, οι άνθρωποι και υλικά για να οικοδομηθεί άμεσα νέο κτίριο;

Απαιτούμε εδώ και τώρα :

-       Καμιά σκέψη για μετεγκατάσταση του 2ου ΕΠΑΛ. Να δοθεί τώρα λύση για ΌΛΟΥΣ τους μαθητές του σχολείου! Να δοθεί άμεσα η απάντηση για το πότε θα χτιστεί αυτό το νέο κτίριο! Μόνιμη λύση ανέργεσης νέου κτιρίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας

-       Μέχρι να γίνει αυτό, και ειδικά φέτος λόγω της πανδημίας , να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών: 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις καθηγητών και εργαζόμενων στην καθαριότητα (το 2ο ΕΠΑΛ έχει μία καθαρίστρια πρωινή ),

-       Να λυθεί άμεσα με ευθύνη της δημοτικής αρχής το πρόβλημα και όχι να δοθούν αίθουσες από γειτονικά σχολεία που αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ .

Καλούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τον αγώνα του 2ου ΕΠΑΛ ενάντια σε μία κατάσταση που και οι ίδιοι βλέπουν ότι εξελίσσεται στο σχολείο τους. Καλούμε όλους τους μαθητές από όλα τα σχολεία να παλέψουν μαζί με τους μαθητές στο 2ο ΕΠΑΛ γιατί όλα τα σχολεία τους αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Σε όλα τα σχολεία της πόλης είναι κανονικότητα τα τμήματα να φτάνουν μέχρι και 30 μαθητές, να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, σε καθαρίστριες και μόνο μέσω προστασίας για γονείς και καθηγητές να είναι η μάσκα!

Γι αυτό και όλα τα σχολεία μαζί, μέσα από συλλογικές διαδικασίες με συζήτηση στις τάξεις και σε Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα τους, τον συντονισμό μεταξύ τους για όλα αυτά τα κοινά αιτήματα που είναι όχι μόνο δίκαιο άλλα και πιο αναγκαίο από ποτέ να γίνουν πράξει!

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ- ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…