pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ο Δημήτρης Κουσουρής για τους ναζί της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση του δικαστηρίου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Real fm (9/10/2020) - Υπάρχει οργή για εκείνους που τόσα χρόνια έκαναν πως δεν ήξεραν, τόνισε ο Δ. Κουσουρής.

Ο Δημήτρης Κουσουρής, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης μίλησε στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο (Real fm 9/10/2020), για τους ναζί της Χρυσής Αυγής, για την απόφαση του δικαστηρίου αλλά και για εκείνους που τους ξέπλεναν τόσα χρόνια. 

Ήταν 16 Ιουνίου του 1998 όταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής – με αρχηγό τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (ή «Περίανδρο»), ο οποίος, τότε, ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ναζιστικής συμμορίας – προχώρησαν στη βάρβαρη επίθεση ενάντιον του Δημήτρη Κουσουρή, ο οποίος ήταν, τότε, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ  με την ΕΑΑΚ και άλλων δύο ατόμων, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ο Δ. Κουσουρής, μαζί με τον Ηλία Φωτιάδη, φοιτητή, και τον Γιάννη Καραμπατσόλη, αδιόριστο φιλόλογο, κάθονταν σε μια καφετερία έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Είχαν φύγει από τα δικαστήρια νωρίτερα μετά από κινητοποίηση συμπαράστασης. Εκεί δέχτηκαν την επίθεση.

Ο Δημήτρης Κουσουρής 22 χρόνια μετά, περιέγραψε τι έγινε τότε, πώς αντιμετώπισε το θέμα η αστυνομία και το κράτος. Στη συνέχεια  αναφέρθηκε στην ασυλία που είχε η Χρυσή Αυγή από το αστικό πολιτικό σύστημα, μέχρι να μπει στη Βουλή. Στην περίοδο της κρίσης άρχισε να ανοίγει γραφεία, σημείωσε, και αναρωτήθηκε με τι χρήματα το έκανε (πριν γίνει κοινοβουλευτικό κόμμα). Μετά την ετυμηγορία., συμπλήρωσε, ήρθε και η ώρα να μιλήσουν και αυτοί που τους ξέπλεναν και έχουν κάνει την ατζέντα της Χρυσής Αυγής επίσημη ατζέντα στην πολιτική ζωή της χώρας (π.χ μεταναστευτικό). Ο Δημήτρης Κουσουρής τόνισε ότι βλέποντας τους ναζί νιώθει περιφρόνηση. Οργή αισθάνεται για εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν πως δεν ήξεραν. 

Aκούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης: 

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
«Εργατικά ατυχήματα(;) και δυστυχήματα(;)»