pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η Χαμένη Δεύτερη Ευκαιρία (του Βασίλη Μαρκόπουλου)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αγόρασε κάποιος πολίτης την περίοδο των παχιών αγελάδων ένα σπίτι με δάνειο π.χ 100.000 Ε,

πλήρωσε στην πορεία κάποια χρόνια τις τοκοχρεωλυτικές δόσεις ύψους π.χ 25.000 Ε , στην πορεία ήρθε η περίοδος της κρίσης και έμεινε άνεργος χωρίς επαρκές εισόδημα , οπότε σταμάτησε να πληρώνει τιε δόσεις και το δάνειο χρωματίστηκε κόκκινο.

Με το υπο ψήφιση νομοσχέδιο αφού αδυνατεί να ανταποκριθεί θα το πάρει η Τράπεζα ή κάποιο FUN και θα μείνει μέσα πληρώνοντας για κάποια χρόνια ενοίκιο , μετά μπορεί να το αγοράσει στην εμπορική του αξία. Στο μεταξύ όσες τοκοχρεωλυτικές δόσεις έχει πληρώσει και τα ποσά των ενοικίων που κατέβαλε πάνε χαμένα.

Συμπέρασμα : Με αυτή τη λογική του νομοσχεδίου , το σπίτι θα μείνει στην Τράπεζα η στο FUN και θα το πουλήσουν όπου θέλουν και στην τιμή που θα καθορίσουν , γιατί ο κοκκινολήπτης του δανείου θα είναι αδύνατο να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό της εμπορικής αξίας με το ανεπαρκές εισόδημα και το βάρος του πολύχρονου ενοικίου. Φυσικά αν στην πορεία δεν πληρώνει το ενοίκιο θα υποστεί έξωση και θα βρεθεί στο δρόμο.

Συνεπώς μιλάμε όχι για δεύτερη , αλλα για χαμένη ευκαιρία για τον δανειολήπτη είτε φυσικό πρόσωπο είναι αυτός είτε μικρομεσαία επιχείρηση , αλλά για την Τράπεζα και τα FUN σκαστή ευκαιρία . Η πτώχευση στη νέα της μορφή εν έτει 2020 ανώ παλιότερα αφορούσε μόνο τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις , τώρα συμπεριλαμβάνει και τα φυσικά πρόσωπα. Περιττό να πούμε ότθ με τη διαδικασία της νέας πτώχευσης ο δανειολήπτης θα είναι υποχρεωμένος να εκποιήσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του.

Οδοστρωτήρας των μικρών και μεσαίων και προς δόξα της Τραπεζοκρατίας και των άπληστων και αχόρταγων ΑΓΟΡΩΝ. Να δούμε τους 158 της πλειοψηφίας στη Βουλή θα σταθούν όρθιοι και θα δούν κατάφατσα τους δανειολήπτες-ψηφοφόρους τους ; ή στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας και της κυβερνητικής συνοχής θα λειτουργήσουν ως διατεταγμένος λόχος πεζικάριων ;

 

www.kozani.tv

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου