pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συνωστισμός, μάσκες στα πιγούνια αλλά οι πιστοί μετέλαβαν έξω από τον ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης λόγω κορωνοιού (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για να συμμετάσχουν στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, των λειψάνων

και της εικόνας του Πολιούχου. Οι ουρές των πιστών ήταν ατέλειωτες όλη την ημέρα, ενώ όπως φαίνεται και σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα οι περισσότεροι φορούσαν τη μάσκα τους, ωστόσο τη φορούσαν με τον λάθος τρόπο. Αρκετοί ήταν αυτοί που φόρεσαν τη μάσκα κανονικά αλλά την αφαίρεσαν για να μεταλάβουν ή να φιλήσουν την εικόνα, ενώ ένα από τα μέτρα που πάρθηκε κατά του κορωνοιού ήταν η Θεία Κοινωνία στο προαύλιο.

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου βρέθηκαν εκατοντάδες πιστοί χθες για τη Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, των χαριτοβρύτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παραμονή του εορτασμού του πολιούχου της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων ήταν μεγάλης ηλικίας, γεγονός που κρούει τον κώδωνα λόγω της πανδημίας.

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων οι πιστοί μετέλαβαν κανονικά τη Θεία Κοινωνία, ωστόσο μετέλαβαν στον εξωτερικό χώρο του ναού.

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που μοιράστηκαν αντίδωρα στους παρευρισκόμενους με αυτούς να σπρώχνονται φορώντας τις μάσκες στο πηγούνι τους, ενώ πολλοί από αυτούς πιάνοντας το αντίδωρο με γυμνά χέρια κατέβαζαν επί τόπου τη μάσκα για να το φάνε:

Στις πόρτες της εκκλησίας, υπάλληλοι του ναού απαγόρευαν την είσοδο σε πιστούς, εφόσον συμπληρωνόταν το ανώτατο όριο των 50 ατόμων μέσα στον χώρο.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου


Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που εορτάζεται στις 29 Απριλ…

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας:

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: "Ζητούμενο η νίκη σε ένα παιχνίδι τελικός"


Την ήδη υποβιβασμένη Καστοριά θα υποδεχθεί αύριο Τετά…

Super Market
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο