pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η δικηγόρος του βίντεο στα Σεπόλια στο tvxs.gr: Οι αστυνομικοί αποφάσισαν «να είναι εκείνος το θύμα για σήμερα»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Για εκ των προτέρων πρόθεση των αστυνομικών αρχών να προβούν σε συλλήψεις κατά την επιχείρησή τους έξω από το σταθμό του μετρό στα Σεπόλια το απόγευμα της Τρίτης

, κάνει λόγο στο tvxs.gr η Ηρώ Ζιώζια, η νεαρή δικηγόρος που ακούγεται στο βίντεο να ζητά επίμονα από τους αστυνομικούς να εξηγήσουν το λόγο για τον οποίο χτυπούν και συλλαμβάνουν τον Ορέστη Κατή. Η επίσης δικηγόρος Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου, παρούσα στο συμβάν που ακολούθησε στο Α.Τ Κολωνού, δίνει τη συνέχεια της ιστορίας. 

Η μαρτυρία της Ηρώς Ζιώζια στο tvxs.gr:

«Είδα όλο το περιστατικό από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ήμασταν έξω από το σταθμό του μετρό Σεπολίων, η πορεία είχε ήδη διαλυθεί και ο κόσμος κινούνταν προς το μετρό για να αποχωρήσει. Τότε ήρθαν με το γνωστό τρόπο τα μηχανάκιa της ομάδας «Δράση», με φόρα πάνω στους διαδηλωτές. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει και είδα στο απέναντι πεζοδρόμιο τον Ορέστη κι άλλο ένα παιδί να φωνάζουν «φύγετε από τη γειτονιά». Τότε παρατήρησα αστυνομικούς να γυρνάνε το κεφάλι τους και να τον «λοκάρουν», με διάθεση να τον κυνηγήσουν και να τον συλλάβουν. Να είναι εκείνος το θύμα για σήμερα, χθες δηλαδή. Άλλαξαν επί τούτου την πορεία τους για να τον ακολουθήσουν στο στενό του σπιτιού του. Μάλιστα πάνω στην βιασύνη τους παραλίγο να συγκρουστούν με διερχόμενο αυτοκίνητο. Έτρεξα προς τα εκεί για να δω τί συμβαίνει και να τραβήξω βίντεο.

Όπως έχει καταγραφεί, δεκάδες αστυνομικοί να προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν και να τον χτυπούν. Πολύς κόσμος είχε βγει στα μπαλκόνια, όλοι φωτογράφιζαν και έβριζαν την Αστυνομία. Όμως αυτοί δεν σταμάτησαν, αντίθετα έδειχναν με κάθε τρόπο πόσο εξαγριωμένοι ήταν εναντίον μας. Έβριζαν και τη μητέρα του Ορέστη.

Στην ερώτηση αν ισχύει η κατάθεση της Αστυνομίας σύμφωνα με την οποία ο Ορέστης Κατής πετούσε πέτρες εναντίον των αστυνομικών, η κα. Ζιώζιου απαντά: «Δεν υπήρχε καν ένα δευτερόλεπτο χρόνος για να ψάξει κάποιος πέτρα ενώ έτρεχε να διαφύγει, πόσο μάλλον να την βρει και να την πετάξει. Σε όλη αυτή τη φάση του περιστατικού κατά την οποία ρωτούσα τους αστυνομικούς τί έχει συμβεί, δε μου είπαν τίποτα για πέτρες. Μόνο όταν κατέφθασαν ενισχύσεις, ξαφνικά άρχισαν να λένε όλοι μαζί ενορχηστρωμένα ότι ο Ορέστης είχε πετάξει πέτρες. Τους έλεγα «εδώ ήμουν από την πρώτη στιγμή, ξέρετε πολύ καλά ότι δεν πέταξε τίποτα» και εκείνοι γελούσαν μέσα στη μούρη μου. Ήταν φανερό ότι είχαν πάρει την οδηγία να πουν ότι πέταξε πέτρες για να δικαιολογηθεί η αστυνομική αυθαιρεσία».

Τα βίντεο της αστυνομικής επίθεσης

Η μαρτυρία της δικηγόρου Χρυσάνθης Χατζηδημητρίου από το Α.Τ. Κολωνού:

«Βρέθηκα στο σημείο της σύλληψης του Ορέστη Κατή την ώρα που τον μετέφεραν. Γι’ αυτό και  πήγαμε μαζί με άλλους δικηγόρους στο Α.Τ Κολωνού. Βρισκόταν ήδη εκεί ο πατέρας και η αδελφή του συλληφθέντα καθώς και κάποιοι οικογενειακοί φίλοι που μένουν όλοι στην περιοχή. Τότε αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους με βάναυσο και βίαιο τρόπο, χτυπώντας την κόρη στον ώμο και τραβώντας τη από τα μαλλιά για να τη συλλάβουν».

«Ο πατέρας από όλη αυτή την ένταση και την ταραχή του καθώς δεν έπαιρνε καμία πληροφόρηση σχετικά με το τί θα συμβεί στο γιο του έχασε τις αισθήσεις του και έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο. Μάλιστα φώναζε "νερό, νερό" και κανένας αστυνομικός δεν τον βοήθησε. Εμάς μας εμπόδιζαν να καταγγείλουμε τις παράνομες ενέργειές τους. Μέσα στο τμήμα αστυνομικοί χτύπησαν με κοκάλινο γάντι, έβρισαν και έφτυσαν την κόρη και χτύπησαν κι άλλο φίλο της οικογένειας. Δεν πήραμε ποτέ απάντηση στο γιατί συνελήφθη ο άνθρωπος».

ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Super Market
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου


Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονί…

Νέα Φτώχεια για τους Δυτικομακεδόνες με τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (Ε.Π.Σ.) Πυρήνα Ζώνης Απολιγνιτοποίησης (Ζ.ΑΠ.) | του ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ