pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κρατική ενίσχυση 120 εκ. ευρώ στην Aegean δίνει η κυβέρνηση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κρατική ενίσχυση συνολικού ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να λάβει η αεροπορική εταιρεία Aegean, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών «σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με βάση τον κατά το δυνατόν δίκαιο επιμερισμό των βαρών μεταξύ Κράτους και ιδιωτών μετόχων, προχωρά η κυβέρνηση, δρομολογώντας την στήριξη της εταιρείας Aegean, του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της χώρας μας που πλήττεται εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα και ειδικότερα τις μετακινήσεις και τον τουρισμό.

Το σχέδιο κρατικής στήριξης της αεροπορικής εταιρείας, θέτει ως αναπόσπαστο κομμάτι την κεφαλαιακή ενίσχυση της Aegean με τη συμμετοχή και των μετόχων της. Αξιολογείται ήδη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επίσημη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων σε εταιρείες και κλάδους που πλήττονται λόγω της πανδημίας, όπως είναι κατεξοχήν ο κλάδος των αερομεταφορών».

Ερωτηθείς εάν υφίσταται ζήτημα κρατικοποίησης της εταιρείας, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει την εταιρεία εδράζεται στο γεγονός ότι οι αερομεταφορές είναι ένας κλάδος κομβικός για λειτουργία της οικονομίας όχι μόνο για τις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και επειδή «αποτελούν τα φτερά που φέρνουν τουρίστες στην Ελλάδα».

Προσέθεσε μάλιστα ότι για κάθε 1 ευρώ που θα βάζει το Δημόσιο, οι ιδιώτες μέτοχοι θα προσφέρουν 50 λεπτά. Ως εκ τούτου «το Ελληνικό Δημόσιο δε βάζει χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, καθώς με την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και των μετακινήσεων, θα υπάρχει αύξηση της τιμής της μετοχής της εταιρίας και επομένως το Ελληνικό Δημόσιο δε θα βάλει μόνο χρήματα αλλά θα πάρει χρήματα ενδεχομένως πολλαπλάσια από αυτά που θα βάλει» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου


Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που εορτάζεται στις 29 Απριλ…

Super Market
Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας:

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: "Ζητούμενο η νίκη σε ένα παιχνίδι τελικός"


Την ήδη υποβιβασμένη Καστοριά θα υποδεχθεί αύριο Τετά…