figourini banner 1 2021

banner3

Συνδυασμός Ελπίδα - Γεωργία Ζεμπιλιάδου: "Ο αναρμόδιος Περιφερειάρχης που ξαφνικά έγινε αρμόδιος για την Μετάλλαξη του Κορωνοϊού στα Μινκ"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πανδημία στη Δυτική Μακεδονία: Η μεγάλη συνωμοσία της σιωπής

επεισόδιο 2ο: Ο αναρμόδιος Περιφερειάρχης που ξαφνικά έγινε αρμόδιος για την Μετάλλαξη

του Κορωνοϊού στα Μινκ

Η μεγάλη συνωμοσία της σιωπής στο δεύτερο σκέλος της συμπίπτει με ένα πρόσθετο πολύ σοβαρό θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας και πάλι στις 12 Ιανουαρίου.

Ένας καταξιωμένος επιστήμονας, ο Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο iatropedia.gr και το Protagon.gr, δήλωσε ότι βρέθηκαν οι ίδιες μεταλλάξεις κορονοϊού σε ανθρώπους και μινκ στη Δυτική Μακεδονία.

Το θέμα μετάδοσης του ιού στα Μινκ είχε ξανααπασχολήσει την Περιφέρεια στις 13 Νοεμβρίου του 2020.

Τότε ο Περιφερειάρχης, με αφορμή τα πρωτοεμφανιζόμενα κρούσματα σε φάρμες Μινκ στην Περιφέρεια, σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσε, δήλωνε, χωρίς αναφορά σε κάποια εξειδικευμένη επιστημονική πηγή, ότι ο κορωνοϊός δεν μπορεί να μεταδοθεί από τα Μινκ στον άνθρωπο. Συγκεκριμένα ανέφερε: «…μπορεί να μεταδοθεί η ασθένεια από τον άνθρωπο στα Μινκ αλλά δεν υπάρχει το αντίστροφο τουλάχιστον στην πατρίδα μας…».

Ο συμμετέχων σε εκείνη την Συνέντευξη Τύπου, τοπικός εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, είτε γιατί συμμετέχει σε αυτήν την «Συνομωσία της Σιωπής», είτε γιατί δεν γνώριζε, δεν παρενέβη να διορθώσει τον ομιλούντα Περιφερειάρχη, ο οποίος στη συνέχεια μας διαβεβαίωσε ότι «Η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα» (!)

Το πόσο πολύ ελέγχονταν η κατάσταση το διαπιστώσαμε τελικά όταν βρεθήκαμε αφενός σε σκληρό lock down για τέταρτο μήνα τώρα και αφετέρου ενώπιον των δηλώσεων του Καθηγητή   με εξειδίκευση στη Μοριακή Βιολογία κου Θάνου.

Ο κος Θάνος, στις 12 Ιανουαρίου στην συνέντευξη του ανέφερε αυτολεξεί «..Αναλύσαμε κορωνοϊούς που έχουν απομονωθεί από τα μινκ. Ανακαλύψαμε ότι οι ίδιες μεταλλάξεις που υπάρχουν στον άνθρωπο, υπάρχουν και στα μινκ. …». Και παρακάτω: «Βρήκαμε τα ίδια μεταλλαγμένα στελέχη σε 120 ανθρώπους. Τα μεταλλαγμένα στελέχη, όμως, μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και γι’ αυτό ελέγχουμε τώρα την κοινότητα στη Δυτική Μακεδονία, δηλαδή ακόμη 150 – 200 δείγματα σε Καστοριά, Γρεβενά και Κοζάνη» και συνέχισε «Δεν έχει γίνει ακόμα λεπτομερής ανάλυση της διασποράς του ιού στην περιοχή. Δηλαδή έχουμε αλληλούχιση του γονιδιώματος μόνο σε 120 άτομα στα οποία εντοπίσαμε αυτές τις μεταλλάξεις»

Ο κ. Θάνος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη γενετική χαρτογράφηση της πανδημίας μέσω αλληλούχισης του γενετικού υλικού του κορονοϊού (VIROME) στη Χώρα μας αναφέρει επίσης «… Καθώς ο κορονοϊός μεταδίδεται από τον άνθρωπο στα μινκ, ακολούθως στα ζώα αποκτά καινούργιες μεταλλάξεις και μετά μεταφέρεται και πάλι με τις μεταλλάξεις αυτές στον άνθρωπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χιλιάδες ζώα έχουν σφαγιαστεί στην Ελλάδα (εδώ) και εκατομμύρια ζώα σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Δανία (εδώ).»

Δηλαδή ο υπεύθυνος για τη γενετική χαρτογράφηση της πανδημίας στη Χώρα μας, έβγαλε επιστημονικά άκυρο το συμπέρασμα που βιάστηκε να βγάλει τον Νοέμβριο, ο μη επιστημονικά αρμόδιος Περιφερειάρχης.

Ίσως γι αυτό ζητήθηκε, με ταχύτητα αστραπής, από τον κο Θάνο να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Η ανασκευή των δηλώσεων του κατά την άποψη μας δεν αλλάζει την ουσία των όσων είπε, δηλώνοντας «δε υπάρχει προς το παρόν καμία συσχέτιση των αυξανόμενων κρουσμάτων σε κατοίκους της περιοχής σε σχέση με τα γουνοφόρα ζώα και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχει και ανησυχία».

Με λίγα λόγια άφησε να εννοηθεί ότι η έρευνα συνεχίζεται και με άλλα δείγματα και προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία…

Ωστόσο ο Περιφερειάρχης διέψευσε και ο ίδιος τις δηλώσεις του Καθηγητή, ΟΧΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, αλλά με τη δική του γνώση για το θέμα δήλωσε ότι είναι «απολύτως ανακριβή» τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «μεταλλαγμένα στελέχη του ιού από μινκ σε κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας» και παρακάτω: «οι αναφορές ορισμένων ΜΜΕ είναι απολύτως ανακριβείς και δεν εκφράζουν την επιστημονική αλήθεια, ούτε φυσικά και τον ίδιο που φέρεται ότι τις δηλώνει».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ που παρακολουθούν στενά τις φάρμες των παραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας σημειώνουν ότι «δεν υφίσταται θέμα με μεταλλαγμένα στελέχη του ίου στα μινκ και στους κατοίκους της περιοχής».

Έτσι, ο «αναρμόδιος» Περιφερειάρχης, έγινε ξαφνικά αρμόδιος και εκεί που δεν ήξερε πόσα κρούσματα έχει η Περιφέρεια του, είχε απόλυτη γνώση για ένα ιδιαίτερα εξειδικευμένο επιστημονικά θέμα, για το οποίο ωστόσο δεν έχουν ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες ούτε το ΥΠΑΑΤ ως αρμόδιο Υπουργείο, αλλά ούτε η Κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ ούτε και ο ΕΟΔΥ.

Τα ερωτήματα πολλά.

Και πρώτα από όλα μια εντελώς καλοπροαίρετη ερώτηση: έχει ο Περιφερειάρχης ζητήσει την συνδρομή κάποιου ειδικού επιστήμονα εξειδικευμένου στα Λοιμώδη Νοσήματα των ζώων και στην ανάλυση επιδημιολογικών δεδομένων, που απ΄ ότι φαίνεται είναι η δική μας περίπτωση ή πάμε στα τυφλά;

Γιατί έβαλαν τον Καθηγητή να ανασκευάσει τις δηλώσεις του όταν, μετά την σημερινή γενικόλογη αναφορά για το θέμα στην συνέντευξη τύπου, η ίδια η Περιφέρεια βγαίνει μισή ώρα μετά με Δελτίο Τύπου που επιβεβαιώνει στην ουσία το μέγεθος του προβλήματος, λέγοντας «Το σύνολο των ελέγχων εντατικοποιείται με σκοπό τη στενότερη παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας στα γουνοφόρα ζώα και την άμεση αντίδραση σε πιθανά ευρήματα που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης»

Γιατί δεν μας λένε τι ακριβώς συμβαίνει;

Γιατί αυτή η συνωμοσία της σιωπής, για ένα θέμα που εκτός από την προστασία της δημόσιας υγείας έχει προφανώς και οικονομική διάσταση καθώς ο κλάδος της Γουνοποιίας πλήττεται και θα πρέπει να προστατευθεί από οποιαδήποτε πρόσθετη απειλή.

Η οικονομία της Περιφέρειας δεν αντέχει άλλες απώλειες παραγωγικών της κλάδων.

Η αναγνώριση του προβλήματος, εφόσον υπάρχει και οι καθαρές κουβέντες προλαβαίνουν τον πανικό αν συνοδεύονται από ένα σοβαρό Σχέδιο και συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας και του Κλάδου, που κατά την άποψη μας, πρέπει κατ΄ ελάχιστον:

1ον άμεσα και κατά προτεραιότητα ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ (περίπου 1500 άνθρωποι),

2ον η Περιφέρεια να προσλάβει εξειδικευμένο επιστημονικό σύμβουλο, όπως προαναφέραμε, που θα θέσει μαζί με τις υπηρεσίες της, ένα σαφές σχέδιο διαχείρισης του προβλήματος,

3ο να ξεκινήσει εξειδικευμένη οικονομική στήριξη του Κλάδου σε συνεργασία της Περιφέρειας και του ΥΠΑΑΤ

Από την πλευρά μας βλέποντας την εξέλιξη της Πανδημίας στην Περιφέρεια είχαμε προτείνει:

  • να υπάρξει μια ισχυρή επιτελική ομάδα του ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια με εκτελεστικές αρμοδιότητες με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη και την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων. Δεν εισακουσθήκαμε,
  • να υπάρξει ένα ισχυρό πακέτο οικονομικής στήριξης της οικονομίας 100 εκ € για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης με ταυτόχρονη διεύρυνση των κριτηρίων. Δεν εισακουσθήκαμε.

Η παρωδία προγράμματος που ανακοινώθηκε πρόσφατα δεν αντέχει σε οποιονδήποτε σχολιασμό

Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στη μέση μιας ΘΥΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗΣ και η πολιτική της ηγεσία αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Η μεγάλη συγκάλυψη για το τι πραγματικά συμβαίνει αφορά εκτός από τον Περιφερειάρχη και όλους όσους ξέρουν και δεν μιλούν.

Βουλευτές, Εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια, Αντιπεριφερειάρχες, Διοικητές των Νοσοκομείων αν ξέρουν τι συμβαίνει έχουν ηθικό χρέος να βγουν και να μιλήσουν.

Αν δεν ξέρουν και αυτό είναι το χειρότερο, ίσως πρέπει να σκεφτούν αν πρέπει να βρίσκονται στην θέση που οι πολίτες τους έχουν βάλει.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Δημοφιλή Νέα

Ν. Χαρδαλιάς: Συνεχίζεται το σκληρό lockdown σε Δήμο Εορδαίας, Κρόκο και Σιάτιστα έως τις 1 Φεβρουαρίου
Υπάρχουν  φωτοβολταϊκά και για λίμνες?  (Μοντάροντας Λέξεις & Εικόνες)
Δυτική Μακεδονία - Κορωνοϊός: Που εντοπίζονται τα κρούσματα της Πέμπτης σε Π.Ε. Κοζάνης και Π.Ε. Φλώρινας
Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητά η παράταξη
Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας:

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: "Φτάνει δεν αντέχουμε άλλο"


Βρισκόμαστε πλέον πέρα από τα όρια μας ,με την αγωνία μ…

Δυτική Μακεδονία - Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, 2 στην Π.Ε. Φλώρινας, 1 στην Π.Ε. Καστοριάς, κανένα στην Π.Ε. Γρεβενών
Σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου

Σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου


ΠΗΓΗ: atexnos.gr | Μια ματιά στην ιστορία του τόπου κ…

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά | Αστυνομία, αστυνοδύο, αστυνοτρις... | Δείτε το νέο επεισόδιο (video)

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα