pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Πάρις Κουκουλόπουλος: "Η απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει σε όλη την Εορδαία το ολοκληρωτικό lockdown για μια ακόμα εβδομάδα έγινε δεκτή με οργή και αγανάκτηση από όλη την τοπική κοινωνία"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Οι πολίτες της Εορδαιας θύμωσαν και έχουν το δίκιο με το μέρος τους γιατί τους ζητάνε να κατανοήσουν τα ακατανόητα.

Γιατί μπήκαν σε lockdown τον Οκτώβριο μαζί με όλο το Νομό όταν τότε τα κρούσματα ήταν όντως ανησυχητικά, αλλά σχεδόν στο σύνολο τους εμφανιζόταν στην Κοζάνη?

Τι άλλαξε τώρα και βγαίνει από το ολοκληρωτικό lockdown σχεδόν όλος ο Νομός πλην του Δήμου Εορδαιας, ενώ η πορεία των κρουσμάτων εκεί δείχνει σαφή αποκλιμάκωση τις τελευταίες μέρες?

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς με πολυ λιτό τρόπο συμπύκνωσε τα δυο ερωτήματα που κάποιοι έχουν υποχρέωση να απαντήσουν καθαρά γιατί αυτά που λένε μέχρι τώρα δε στέκονται.

Ο βασικός ισχυρισμός της κυβέρνησης είναι ότι τώρα επιλέγεται η στοχευμένη επιβολή περιοριστικών μέτρων γιατί τώρα υπάρχει πολύ πιο σαφής και αναλυτική εικόνα της πανδημίας, αντίθετα με την έναρξη του δεύτερου κύματος όταν κανείς δε γνώριζε τότε πως θα εξελιχθεί.

Οι δυο φάσεις της πανδημίας διαφέρουν μεταξύ τους όσο οι δυο μεγάλοι πόλεμοι του εικοστού αιώνα, ο δεύτερος ήταν πιο φονικός από τον πρώτο αλλά και οι δυο έμειναν στην ιστορία ως παγκόσμιοι πόλεμοι.

Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο καθώς το μέτρο της τοπικής καραντίνας εφαρμόστηκε με επιτυχία στην αρχική φάση της πανδημίας και μάλιστα για πρώτη φορά στο νομό μας. Ποιοι ακριβώς ήταν οι λόγοι που δεν ακολουθήθηκε μια πετυχημένη συνταγή παρα μόνο μετά από τρεις μήνες απίστευτης ταλαιπωρίας και μεγάλης δοκιμασίας? Η επανάληψη αυτού του μέτρου, για παράδειγμα στο Εμπόριο για 15 μέρες, θα είχε οδηγήσει σε άλλα δεδομένα.

Τα στοχευμένα περιοριστικά μέτρα αποτελούν μια συνήθη πρακτική σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τους τελευταίους μήνες και στη χώρα μας το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τα πρότεινε επίσημα και δημόσια από τις 30 Νοεμβρίου και λίγες μέρες νωρίτερα τα είχαμε προτείνει στον τόπο μας. Αν μας είχαν ακούσει τότε θα είχαμε αποφύγει μεγάλο μέρος της περιπέτειας που ζούμε.

Το δεύτερο που επιβάλλεται να τονισθεί είναι ότι η φυσιογνωμία του νομού καθιστά πρακτικά αδύνατο το διαχωρισμό Κοζανης και Εορδαιας καθώς χιλιάδες άνθρωποι συγχρωτίζονται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα στο ενεργειακό κέντρο και στις δημόσιες υπηρεσίες του νομού.

Εδώ έρχεται η δεύτερη πρόταση μας από τις 15 Νοέμβρη για μαζικά και στοχευμένα τεστ σε αυτούς τους χώρους για την προστασία του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά ίσως γιατί αποφάσισε να μετατρέψει την περιοχή σε πρίζα για φωτοβολταϊκά και αυτό είναι το μόνο σχέδιο που με επιμέλεια προωθεί.

Κάνουν μεγάλο λάθος, θα μας βρουν απέναντι και θα είμαστε όλοι μαζί σαν ένας άνθρωπος γιατί η μοίρα μας είναι κοινή.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…