pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Με το Βλέμμα στο Μέλλον - Στάθης Κοκκινίδης: "Η αποχώρηση της παράταξής μας από την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ενέργειας του Δήμου Εορδαίας ήταν μονόδρομος"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, η πρώτη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Ενέργειας του Δήμου Εορδαίας, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η παράταξή μας ξεκινώντας την πορεία της στο Δημοτικό Συμβούλιο, δήλωσε το παρόν και τα μέλη διαθέσιμα να συνδράμουν με κάθε τρόπο σε κάθε σχεδιασμό που θα γινόταν για την αντιμετώπιση της κρίσης που περνάει η περιοχή μας από το δημοτικό συμβούλιο, γεγονός με το οποίο είχαν όλες οι παρατάξεις συμφωνήσει.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας με θέμα «Το μέλλον της Ενέργειας στην Δυτική Μακεδονία» (14 Δεκεμβρίου 2019) ο Δήμαρχος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, κάλεσε την Επιτροπή Ενέργειας να σταθμίσει όσα ακούστηκαν και να διαμορφωθεί η θέση της Εορδαίας.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2020 με την απόφαση 15/2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας εξουσιοδότησε «τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης και λοιπών παρατάξεων κ Αθηνά Τερζοπούλου , Ευστάθιο Κοκκινίδη, Αντωνία Χόλμπα και Ιωάννα Ανδρονικίδου για μια σειρά επαφών στην Αθήνα με όλα τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου η επιτροπή ενέργειας υπήρχε μάλλον από τον Δεκέμβρη του 2019 και μάλιστα παρακολουθούσε την ημερίδα (εκτός αν αναφέρεται σε κάποια άλλη Επιτροπή Ενέργειας ο Δήμαρχος της οποίας την ύπαρξη δεν γνωρίζουμε). Παράλληλα, ύστερα από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα περίμενε κανείς να δρομολογηθεί το πλάνο των συναντήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων ώστε να ξεκινήσουν τις επαφές τους.

Αντ’αυτού, λάβαμε μια -ανεπίσημη- πρόσκληση να πάρουμε μέρος στην Επιτροπή αυτή η οποία είχε ήδη συγκροτηθεί και μάλιστα είχε και Πρόεδρο.

Παραβρεθήκαμε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση θέλοντας να δείξουμε καλή διάθεση, ωστόσο, η θέση μας είναι συγκεκριμένη.

Η ύπαρξη της Επιτροπής Ενέργειας είναι επιβεβλημένη και μάλιστα η συγκρότησή της έχει ήδη καθυστερήσει.

Η συγκρότησή της πρέπει να γίνει με καθ’όλα νόμιμο τρόπο και τα μέλη που την απαρτίζουν πρέπει να γνωρίζουν σε βάθος τα θέματα της ενέργειας, της οικονομίας και γενικώς της απολιγνιτοποίησης.

Τα πολιτικά πρόσωπα αγωνίζονται από τις θέσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο θα περνάνε οι αποφάσεις της Επιτροπής ως εκ τούτου πιστεύουμε πως τα μέλη της θα ήταν καλύτερο να είναι αμιγώς επιστήμονες.

Ο Πρόεδρος χρειάζεται να είναι επιστημονικά καταρτισμένος και με πολυεπίπεδες γνώσεις και κυρίως να έχει ειδικό βάρος ως άτομο και προσωπικότητα έξω από τα όρια της περιοχής ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει τα θέματα που θα προκύψουν. Για τον λόγο αυτόν προτείνουμε για την θέση του Προέδρου τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτική Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

Δεδομένου πως οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν πληρούνται, η αποχώρηση της παράταξής μας ήταν μονόδρομος.

Η περιοχή μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της. Η Επιτροπή Ενέργειας θα προτείνει και οι πολίτες μέσα από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους θα αποφασίσουν για το μέλλον της. Μας αξίζουν τα καλύτερα και ήρθε η ώρα να τα διεκδικήσουμε.

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.